Smart Life

Το φεστιβάλ άθλησης και ευεξίας επιστρέφει στην Αθήνα

Η αθλητική εμπειρία που περίμενες και φέτος να ξαναζήσεις

Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Μαΐου στην Ακτή Βουλιαγμένης

Το ακούς στα κανάλια, το διαβάζεις στα περιοδικά, στο λέει και η μαμά σου όλη μέρα. Η αξία της φροντίδας του σώματός είναι τόσο σημαντική που φτάνει να μοιάζει με φράση κλισέ την οποία δυστυχώς πολλές φορές τείνουμε να ξεχνάμε. Παρ' όλα αυτά, κάθε άλλο παρά κλισέ θα είναι φέτος το ATHENS FITNESS FESTIVAL που επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να υπενθυμίσει την αξία της περιποίησης του σώματος σε μικρούς και μεγάλους. Στις 25-26 Μαΐου 2024, η Ακτή Βουλιαγμένης θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει οπαδούς της γυμναστικής και της φυσικής υγείας από όλο τον κόσμο για να συμπορευτούν όλοι μαζί σε ένα ταξίδι ευεξίας, άθλησης και ψυχαγωγίας.

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024 στην Ακτή Βουλιαγμένης

Aqua Fitness, Dance, Yoga, Pilates, Functional, Calisthenics, Indoor Cycling, Hybrid Race, The Challenge, Pure Strength, είναι μερικές από τις εξωτερικές δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Expert, Advanced ή Beginner, σε όποιο επίπεδο κι αν νιώθεις πως βρίσκεται η αθλητική σου δραστηριότητα, το AFF σε καλεί να αναδείξεις τις δυνάμεις σου, να αποδεχτείς νέες προκλήσεις και να ενημερωθείς σχετικά με θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση περισσότερων από instructors της βιομηχανίας του fitness από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμη κι αν δε νιώθεις πως ανήκεις στο fitness & wellness community, μη διστάσεις να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον κόσμο του αθλητισμού και τα οφέλη του.

Κοιτώντας τον από μακριά, ο κόσμος του fitness μπορεί να φαντάζει ένα μέρος γεμάτο φουσκωτά μπράτσα, κούραση, στερήσεις, δάκρια και ιδρώτα, σαν τραγούδι του Σάκη στα 90s. Μια πρώτη γνωριμία αρκεί για να διεκδικήσει κανείς και μία δεύτερη κι έπειτα μια τρίτη και φυσικά μια τέταρτη. Για πολλούς, η ενασχόληση με τη γυμναστική αποτελεί μια μορφή ψυχοθεραπείας. Κι άδικο δεν έχουν, αφού μέσω της φυσικής άσκησης το στρες μειώνεται, η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και καταλήγεις να ξεκινάς την προπόνηση με μια αίσθηση απαισιόδοξης «πατάτας» που μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε δυναμικό κυρίαρχο του «πλανήτη εαυτού».

Η περσινή εκδήλωση του ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024 

Περισσότεροι από 4.500 επισκέπτες, περισσότερες από 4.500 καρδιές ανέβασαν μαζί τους παλμούς τους στο ρυθμό που έδωσαν οι ειδικοί καθοδηγητές. Δύο ημέρες γεμάτες με αθλητικά δρώμενα έδωσαν πνοή ευεξίας στην Αθήνα και «βούλιαξαν» την Ακτή της Βουλιαγμένης από γέλια, μουσικές και ψυχαγωγικές γυμναστικές δραστηριότητες. Ένα μικρό sneak peek για το τι περιμένει και φέτος του συμμετέχοντες του ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024.

Έρευνα σχετικά με τον αθλητισμό με τη Focus Bari

Αν ακόμη ψάχνεις λόγο να επισκεφτείς κι εσύ το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024, τον λόγο μπορούν να σου δώσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο περσινό, καθώς στην έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την Focus Bari μετά το τέλος του event, το 100% των συμμετεχόντων έμεινε με θετικές εντυπώσεις και δήλωσε πως θα πήγαινε ξανά.

Εκδηλώσεις σαν κι αυτή βοηθούν στην αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης απέναντι στη γυμναστική και προωθούν τον υγιεινό τρόπο ζωής. Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν πως το 80% παγκοσμίως τείνει να διατηρεί ή να αυξάνει την ενασχόλησή του με τη γυμναστική και υγιεινή στάση ζωής. Το ίδιο αποδεικνύεται άλλωστε και από την αύξηση της αγοράς γυμναστικού ρουχισμού κι εξοπλισμού. Κι αυτά είναι, άλλωστε, ένας τρόπος παρακίνησης. Η κατάλληλη στιγμή δε θα έρθει αν δεν τη δημιουργήσεις εσύ. Φόρα, λοιπόν, το νέο σετάκι κι άσε τα υπόλοιπα στο ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024.

Ωραίος κι ο καναπές του σαλονιού σου. Τον ακριβοπλήρωσες, τον φροντίζεις, τον διατηρείς σαν καινούριο. Κάνεις το ίδιο, όμως και για τον εαυτό σου; Το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024 δίνει την ευκαιρία σε όλους να σηκωθούν και να έρθουν να απολαύσουν μια εμπειρία αφιερωμένη στη γυμναστική, την ευεξία και στην ευρύτερα υγιεινή στάση ζωής.

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.