Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024
Smart Life

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024

Κάντε το εικόνα, κάντε το χρώμα. Αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει όσο φτιάχνουμε μαζί το ιδανικό «φόντο» ζωής για ολόκληρο το 2024.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Vitex επέλεξε το «Safari Sun» ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024

Ας ταξιδέψουμε νοητά στην Κένυα. Ο ήλιος δύει και η άμμος στη σαβάνα έχει πυρώσει. Βρισκόμαστε εκεί, σε… φωτογραφικό σαφάρι που ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Περάσαμε μια ημέρα παρατηρώντας άγρια, όμορφα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Δυνατές, μοναδικές εικόνες και μια ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων έχει γεμίσει το μυαλό μας. Κυριαρχεί το πράσινο κι εκείνο το μαγικό χρώμα της άμμου. Ιδιαίτερο, ουδέτερο αλλά όχι αδιάφορο, δημιουργεί αντίθεση και τονίζει απαλά όλες τις λεπτομέρειες της κενυάτικης φύσης.

Επόμενος «προορισμός» η Νάξος, η Λήμνος, η Κρήτη, η Χαλκιδική… Διαλέξτε εσείς την αγαπημένη σας παραλία. Περπατάμε, τα πέλματά μας βυθίζονται «πάνω στην άμμο τη χρυσή», όπως γράφει και ο μέγιστος Γιώργος Σεφέρης. Ο χρόνος μετρά στο ρυθμό των κυμάτων που έρχονται, αφήνουν το περίγραμμά τους και στεγνώνουν απαλά, παίζοντας αυτό το αιώνιο παιχνίδι τους. Δροσερό μπλε απλώνεται παντού, σε θάλασσα και ουρανό, και η ζέστη του καλοκαιριού «σβήνει» μόνο με μια βουτιά στο νερό. Κι από εκεί, η αμμουδιά με τη θερμή της απόχρωση, μας περιμένει για χαλάρωση και ανεμελιά.

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024

Επιστροφή στο σπίτι μας. Το χώρο μας, το καταφύγιό μας. Μυρίζει χρώμα. Οι τοίχοι άδειοι, τα έπιπλα καλυμμένα, εφημερίδες προστατεύουν το πάτωμα. Ένα φλιτζάνι καφές, ίσως μια μπύρα και κάπου στην άκρη του δωματίου μια σκάφη χρώματος, ρολά για βάψιμο, ένα κοντάρι και 2 κουτιά Vitex Care απόχρωση Safari Sun με κωδικό 0248. Έφτασε η ώρα να αλλάξει χρώμα το «σκηνικό» της ζωής μας. Να το ανανεώσουμε και να το επαναπροσδιορίσουμε.

Αν δεν σας αρέσει να βάφετε, ας κάνουμε ένα… rewind και στη δική σας θέση, ας βάλουμε ένα συνεργείο. Μάστορες, επαγγελματίες, γνώστες του αντικειμένου και των μυστικών της βαφής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων ανοίγουν τα κουτιά της Vitex με το χρώμα Safari Sun και ξεκινούν το φρεσκάρισμα του σπιτιού σας. Μα τι ωραίο που γίνεται!

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024


Η Vitex επέλεξε το Safari Sun ως το «Χρώμα του 2024». Στόχος της είναι να υπενθυμίσει και να φέρει στο σπίτι μας και στους χώρους που ζούμε και λειτουργούμε, μια χαρακτηριστική απόχρωση της φύσης ως πρόταση ανανέωσης αλλά και υπενθύμιση για την ανάγκη να κινηθούμε προς τη βιωσιμότητα.

Το γήινο χρώμα Safari Sun, που θυμίζει γη, άμμο και ήλιο, μας εμπνέει να απολαύσουμε ένα μαλακό, ήμερο και ήρεμο τοπίο. Πρόκειται για μια απόχρωση που συντροφεύει θαυμάσια μια μεγάλη παλέτα συμπληρωματικών χρωμάτων, αναδεικνύει οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ καθώς «κουμπώνει» με τις διάφορες τεχνοτροπίες. Είναι σύγχρονο, φρέσκο, κομψό και ιδιαίτερο.

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024

Είτε είμαστε της σχολής DIY (Do it Yourself), είτε προτιμούμε τους επαγγελματίες ή ακόμη κι αν είμαστε οι ίδιοι/ες επαγγελματίες της δόμησης και της διακόσμησης, η Vitex για το 2024 μας καλεί να τολμήσουμε μια αλλαγή. Να αφουγκραστούμε τη φύση, να εμπνευστούμε από την παλέτα της και τους σοφούς συνδυασμούς της, να χαρούμε και να απολαύσουμε το χρώμα Safari Sun.

Η καθημερινότητά μας, συχνά είναι… «βαμμένη» με ένταση, θόρυβο και περισπασμούς. Η ηρεμία, η χαλάρωση αλλά και η δημιουργικότητα παραγκωνίζονται,  συμπαρασύροντας την αισθητική, τις όμορφες εικόνες, τους φυσικούς ήχους.

Safari Sun: Χρώμα της Χρονιάς από την Vitex για το 2024

Για το 2024, η Vitex επιλέγει το Safari Sun.Ένα καλαίσθητο χρώμα, που «κλείνει το μάτι» στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες χαρίζοντάς τους ζεστή, γήινη όψη που λειτουργεί αυτόνομα και με άποψη. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί θαυμάσια βάση για συνδυασμούς τολμηρούς: με πράσινο, μπλε κι άλλες έντονες αποχρώσεις, ή «ζεν» όπως με τόνους του λευκού και του γκρι.

Η επιλογή της Vitex δεν θα μπορούσε να μην έχει και πρακτική αξία, πέρα από την αισθητική. Η κλιματική κρίση έχει βάλει στις ζωές μας πιο έντονα την υγρασία, τη ζέστη, την ηλιακή ακτινοβολία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ανεξαρτήτως εποχής.

Γι ’αυτό, το Safari Sunαλλά και όλα τα χρώματα της βεντάλιας Global Exterior της Vitex παρέχουν τη μέγιστη προστασία στις αποχρώσεις και υψηλή ανθεκτικότητα σε βάθος χρόνου. Ακριβώς γι’ αυτό,  η ερευνητική ομάδα της εταιρείας συλλέγει διαρκώς δεδομένα με σκοπό την εξέλιξη, βελτίωση και προσαρμογή των χρωμάτων της Vitex, στα νέα δεδομένα, τις απαιτήσεις και τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Για το 2024 λοιπόν, επιλέγουμε Safari Sun! Ανοίγουμε τις καρδιές, βγαίνουμε έξω, χρωματίζουμε τη ζωή μας. Δική μας η παλέτα, δικά μας και τα πινέλα!

Δειτε περισσοτερα