Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή
Smart Life

Δεν κοιμηθήκατε ακόμα; 7 tips για έναν καλό ύπνο

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ύπνου μπαίνοντας σε sleepmode
Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παγκόσμια ημέρα ύπνου: Απλά hacks και ποιότητα  Media Strom για μια πιο ξεκούραστη ζωή 

Υπάρχουν εκείνες οι νύχτες που προσπαθούμε απελπισμένα να κοιμηθούμε, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ενώ αισθανόμαστε εξουθενωμένοι το σώμα δεν συνεργάζεται. Κάποιοι αρχίζουμε και στριφογυρνάμε στο κρεβάτι, άλλοι αγκαλιάζουμε το μαξιλάρι για να νιώσουμε άνετα και στο τέλος ανοίγουμε το κινητό ώστε να περάσει η ώρα. Έρχεται η επόμενη μέρα και το νέο απόκτημα είναι μαύροι κύκλοι, έξτρα κούραση και ενδεχομένως όχι ιδιαίτερα καλή διάθεση. Έφτασε μάλλον η στιγμή να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για τα ανήσυχα βράδια και τα low-energy πρωινά.

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

7 απλά tips για να κοιμάστε πιο εύκολα και γρήγορα 

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα
Ως παιδιά πολλοί είχαμε το ταλέντο να κοιμόμαστε όπου και αν βρεθούμε, ακόμα και σε μαγαζιά με θόρυβο πολλών ντεσιμπέλ. Ήταν αρκετό να ενώσουμε μερικές καρέκλες και να κάνουμε τον πιο γλυκό ύπνο. Τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, χρειάζεται σωστός φωτισμός για να βρεθεί η ηρεμία. Το έντονο ή ψυχρό φως μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, επιβραδύνοντας έτσι την διαδικασία ύπνου. Αν θέλετε να περιορίσετε το εξωτερικό φως, επιλέξτε κουρτίνες διπλής όψης ή φορέστε μια μάσκα ύπνου. Αν περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, ρυθμίστε την φωτεινότητα, αλλάζοντάς την από λευκό σε πορτοκαλί χρώμα, επιβαρύνοντας λιγότερο τα μάτια σας.

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Εξίσου σημαντική είναι και η υπάρχουσα θερμοκρασία, με την κατάλληλη να κυμαίνεται στους 18-22 βαθμούς. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό λίγο πριν ξαπλώσετε, ώστε να δροσιστεί κατάλληλα ο χώρος. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι να αποφύγετε τα πολύ «βαριά» ρούχα, αφήνοντας το σώμα να αναπνεύσει σωστά, διατηρώντας τη θερμοκρασία του. 

Βρείτε το στρώμα που σας ταιριάζει
Ίσως έχετε ξυπνήσει και εσείς με πόνο στη μέση, αισθάνεστε μια κόπωση, ένα «πιάσιμο» παντού και ας έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες. Τι πρέπει να κάνετε τελικά για να έχετε ένα όμορφο πρωινό; Για κορυφαία αίσθηση ευεξίας, με έμφαση στην υψηλή αισθητική για στρώματα 2 αισθήσεων και 2 εποχών, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν την 5η γενιά στρωμάτων OPTIMUM να υπερέχει.

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Με το μοναδικό στην ελληνική αγοράενιαίο σύστημαελατηρίων 5 επίπεδων και 7 ζωνών, τα στρώματα OPTIMUM της Media Strom εξασφαλίζουν άριστη προοδευτική και ενισχυμένη στήριξη, ακόμη και στα πιο βαριά σημεία του σώματος, καθώς οι μύες χαλαρώνουν πιο γρήγορα για ξεκούραστο, ποιοτικό ύπνο και αναζωογονημένο ξύπνημα με ενεργητικότητα και θετική διάθεση. Αντίστοιχα, και το ενσωματωμένο ανώστρωμα (2 σε 1) αγκαλιάζει διαφορετικά τον κάθε τύπο σώματος, ενώ, χάρη στην προοδευτική λειτουργία των υλικών, το στρώμα αγκαλιάζει απαλά κάθε καμπύλη, χωρίς να την πιέζει και να εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Σωστό μαξιλάρι για ένα αξέχαστο βράδυ
Ολοκληρώστε τον «εξοπλισμό» ύπνου με μια μικρή, αλλά σημαντική προσθήκη. Και το όνομα αυτής, μαξιλάρι, αυτό το μοναδικό προϊόν που στηρίζει το κεφάλι σας, ανακουφίζει τον αυχένα και πολλές φορές γίνεται η καλύτερη αγκαλιά. Κάποιοι προτιμάτε ένα φουσκωτό, γεμάτο πούπουλα μαξιλάρι, άλλοι ένα πιο απλό και λιγότερο μαλακό και ορισμένοι ίσως έχετε ανάγκη για κάτι που απομνημονεύει τις κινήσεις σας. Το μαξιλάρι μας καλό είναι να αλλάζει κάθε 3 χρόνια για να μας προσφέρει άνεση & υγιεινή στον ύπνο. Οι διαφορετικές σειρές μαξιλαριών της Media Strom, έρχονται για να ικανοποιήσουν ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό. Με τεχνολογίες και υλικά υψηλής ποιότητας, ετοιμαστείτε να κάνετε perfectmatch με το νέο σας μαξιλάρι.

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Πάρτε τον χρόνο σας
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να χαλαρώσει και να αποβάλλει το άγχος της ημέρας. Το στρες ως ερέθισμα ενεργοποιεί ορμόνες «μάχης ή φυγής» οι οποίες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη διαδικασία του ύπνου. Για αυτό είναι τόσο σύνηθες να σκέφτεστε ασταμάτητα όσο είστε ξαπλωμένοι, μη επιτρέποντας στο μυαλό να ηρεμήσει. Στην περίπτωση αυτή, δύο είναι οι επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν. 

Όσον αφορά στην πρώτη, όλα είναι θέμα αναπνοής. Οι αργές και βαθιές ανάσες συμβάλλουν στην φυσική χαλάρωση του σώματος, δημιουργώντας παράλληλα ένα αίσθημα γαλήνης. Μια από τις πιο δημοφιλείς τακτικές είναι η μέθοδος 4-7-8. Ξεκινάτε εισπνέοντας από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4. Στη συνέχεια διατηρείτε την αναπνοή για 7 δευτερόλεπτα και τελειώνετε εκπνέοντας για 8 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον Dr. AndrewWeil, ιδρυτή και διευθυντή του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Arizona, η συγκεκριμένη διαδικασία φέρνει γρήγορα αποτελέσματα και καλό είναι να την επαναλάβετε τρεις φορές. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος του σώματος, καθώς κατά τη διάρκεια των αναπνοών καλό είναι να χαλαρώσετε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινώντας με τους ώμους. 

Ορισμένες φορές η υπερένταση είναι αρκετά έντονη και οι εισπνοές δεν επαρκούν. Αν έχουν περάσει τουλάχιστον 20 λεπτά και εξακολουθείτε να είστε ανήσυχοι, ώρα να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Ο οργανισμός δεν είναι ακόμα έτοιμος για shutdown. Διαβάστε κάποιο βιβλίο, αλλάξτε δωμάτιο, βάλτε μουσική, βρείτε κάτι που θα σας κρατήσει απασχολημένους, αλλά δεν θα σας δημιουργήσει ένταση. Σημείωση: το κινητό ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη δεν είναι λύση, αντιθέτως ενισχύεται το πρόβλημα.

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Φτιάξτε το δικό σας πρόγραμμα
Το να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα καθημερινά, μαθαίνει σταδιακά στο σώμα πότε πλησιάζει η στιγμή που πρέπει να χαλαρώσει και ποτέ έχει λάβει ιδανική ποσότητα ύπνου. Είναι μια διαδικασία που δεν επιτυγχάνεται μέσα σε δύο ημέρες, θέλει υπομονή, όμως τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν. Δεν θα χρειάζεστε ούτε ξυπνητήρι από ένα σημείο και μετά, το οποίο ας παραδεχτούμε, ότι έχει από τους πιο διαπεραστικούς και τρομακτικούς ήχους ορισμένα πρωινά. 

Κρεβάτι για όλες τις χρήσεις: Dont!
Αποφύγετε όσο μπορείτε το να κάνετε τα πάντα στο υπνοδωμάτιο. Το σώμα πρέπει να αλλάζει περιβάλλοντα, ώστε να εκπαιδεύεται σε τι mood πρόκειται να μπει και να προσαρμόζεται γρήγορα. Προτιμήστε να κάνετε τις δουλειές ή το διάβασμα στο γραφείο, όχι στο κρεβάτι με το laptop. Απολαύστε το γεύμα στο σαλόνι, στην κουζίνα, σε οποιονδήποτε άλλο χώρο, αλλά όχι εκεί που κοιμάστε. Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποχωριστείτε το στρώμα, ειδικά αν είναι τόσο αναπαυτικό όσο της Media Strom. Όσο όμως όλες οι καταστάσεις παραμένουν συνδεδεμένες με έναν μόνο χώρο, το σώμα δυσκολεύεται περισσότερο. Δεν αντιλαμβάνεται πότε έχει φτάσει πραγματικά η στιγμή του ύπνου, διατηρώντας έτσι την ένταση και το άγχος των προηγούμενων ωρών.  

 Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Ο ύπνος περνάει από το στομάχι
Το φαγητό είναι μια ξεχωριστή απόλαυση, η οποία μπορεί να συμβάλλει μέχρι και σε έναν καλύτερο ύπνο. Τροφές όπως το τυρί, το κοτόπουλο, τα φιστίκια και το ψάρι, ενισχύουν την παραγωγή ορμονών ύπνου, χάρη στην τυροσίνη που περιέχουν. Η βιταμίνη Β6 που βρίσκεται στις μπανάνες μετατρέπεται σε μελατονίνη κατά την κατανάλωσή της, αυξάνοντας σημαντικά τη «διάθεση» για ύπνο. Τα καλοκαιρινά φρούτα όπως το καρπούζι και τα ροδάκινα εμπεριέχουν φυτοχημικά, χάρη στα οποία βελτιώνεται η ποιότητα ύπνου. Κοινώς, τρώγοντας υγιεινά, κοιμάστε καλύτερα. Πάντοτε όμως με μέτρο.

Αντίστοιχα υπάρχουν τροφές και ροφήματα που «σαμποτάρουν» τη ξεκούραση, με πιο γνωστή τη σοκολάτα και τον καφέ. Δύο από τις αγαπημένες για πολλούς απολαύσεις, οι οποίες ενισχύουν την αϋπνία, ιδίως όταν καταναλώνονται λίγο πριν ξαπλώσετε. Η υπερβολική ζάχαρη και τα μεγάλα γεύματα πριν τον ύπνο, διαταράσσουν τον οργανισμό, προκαλώντας συχνά καούρες και αίσθημα πρηξίματος. Επίσης μην ξεγελιέστε από το τσάι, καθώς και αυτό συχνά εμπεριέχει καφεΐνη. Διαβάζετε πάντοτε τα φακελάκια. 

Οι αρνητικές σκέψεις έξω από το υπνοδωμάτιο
Έχει φτάσει η στιγμή να ξαπλώσετε, σκρολάρετε στο κινητό, ή για να είμαστε πιο σωστοί κάνετε doomscrolling. Διαβάζετε τις τελευταίες εξελίξεις, ειδήσεις της επικαιρότητας, οι οποίες συνήθως είναι δυσάρεστες. Το μυαλό γεμίζει με έντονες και αρνητικές πληροφορίες, διεγύρωντάς σας συναισθηματικά και κρατώντας σας τελικά ξύπνιους. Αφήστε το κινητό στο κομοδίνο και βυθιστείτε στα μαξιλάρια της MediaStrom, διώχνοντας τις μη ευχάριστες σκέψεις και vibes. 

Απλά hacks και ποιότητα MediaStrom για μια πιο ξεκούραστη ζωή

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ύπνος;
H ποιότητα ύπνου επηρεάζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τον οργανισμό, μια και το 1/3 της ζωής μας κοιμόμαστε. Δεν το λέτε και λίγο. Ο καλός ύπνος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι ανά περιόδους ξεχνάτε ή αποσυντονίζεστε εύκολα. Για κάθε μια χαμένη ώρα ύπνου, χάνεται προσωρινά (ευτυχώς) ένα πόντος IQ! Το να ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο και υποτονική σχεδόν όψη, είναι ένα ακόμα επίτευγμα κακής ποιότητας ύπνου. Η ωραία κοιμωμένη δεν είναι μία απλή ονομασία, καθώς όταν κοιμάστε επαρκώς αποβάλλονται οι τοξίνες και ανανεώνονται τα κύτταρα του δέρματος. Αυτό όμως που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζαμε, είναι το ότι ο ύπνος επηρεάζει μέχρι και την ισορροπία των ορμονών. Αν κοιμάστε 4 ώρες, αυξάνεται η ανάγκη πρόσληψη τροφής κατά 385 θερμίδες ημερησίως. Όμως αν κοιμάστε 8 ώρες, χάνετε 2 φορές περισσότερο λίπος. 

 

Με λίγα λόγια κοιμάστε και η τύχη σας δουλεύει. Και επειδή η Media Strom τα ξέρει καλά όλα αυτά, φροντίζει να σας προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα, με στρώματα και μαξιλάρια που θα σας χαρίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξεκούρασης. 

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της MediaStrom στο ηλεκτρονικό κατάστημα και να εξερευνήσετε το προφίλ της σε Facebook και Instagram.

Δειτε περισσοτερα