Smart Life

Mario vs Donkey Kong: «Βουτιά» στη νοσταλγία με το Nintendo Switch

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mario vs Donkey Kong: «Βουτιά» στη νοσταλγία με το Nintendo Switch

Mario vs Donkey Kong: Το θρυλικό video game της παιδικής μας ηλικίας γίνεται remastered από το Nintendo Switch

Πριν δύο δεκαετίες και όταν ήμουν ένα μικρό παιδί, αυτό που περίμενα όλη μέρα στο σχολείο, ήταν να γυρίσω στο σπίτι μου το μεσημέρι, να «βουτήξω» στον καναπέ του σαλονιού και αφού δώσω ένα φιλί στη μαμά μου, να ανοίξω το game boy μου. Θαλπωρή έβρισκα πάντα στο παιχνίδι Mario vs Donkey Kong και απόλυτος σκοπός της παιδικής καθημερινότητάς μου ήταν να σώσω την πριγκίπισσα Peach. Μετά έκανα και τα μαθήματα μου.

Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου στο άκουσμα της είδησης ότι η αρχική έκδοση του παιχνιδιού θα γίνει remastered στη σύγχρονη εποχή και το Nintendo Switch. Μπορεί πλέον να μην έχω τον ελεύθερο χρόνο που είχα ως πιτσιρικάς για να παίξω videogames αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω αυτή τη νέα έκδοση του Super Mario. Από την άλλη ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να ξεκινήσει το gaming και το δικό μου παιδί μαθαίνοντας τα μυστικά του gaming από το παιχνίδι που «μεγάλωσε» εμένα.

Mario vs. Donkey Kong – Overview trailer (Nintendo Switch)

Το Mario vs Donkey Kong πρόκειται για μία μίξη δύο μεγάλων φρανσάιζ gaming, για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν και ευελπιστώ αυτοί να είναι λίγοι ανάμεσά μας. Η πρώτη έκδοση ήταν διαθέσιμη για το Game Boy Colour το 2004 και έκτοτε απέκτησε πιστούς φανς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα παιχνίδια Mario vs Donkey Kong έχουν βρεθεί σε διάφορες κονσόλες ανά καιρούς όπως τα Nintendo DS, Nintendo DSi, Nintendo 3DS, Wii U και η τελευταία που ανακοινώθηκε για το Nintendo Switch το 2024.

Η πλοκή του παιχνιδιού κλασικά περιστρέφεται γύρω από την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Mario και Donkey Kong. Ο Kong έχει κλέψει όλα τα παιχνίδια Mini - Mario από το εργοστάσιο και ο πρωταγωνιστής μας θέλει να τα πάρει πίσω μέσα από μία περιπέτεια 130 επιπέδων που συνδυάζουν τη δράση μαζί με πολλούς και ανατρεπτικούς γρίφους, τα συστατικά δηλαδή που το έκαναν να αγαπηθεί τόσο πολύ και από τους απανταχού gamers. 

Μετά από μία περίοδο που έμεινα μακριά από το gaming λόγω της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, το Mario vs Donkey Kong είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία να γυρίσω πίσω σε αυτό και να «τυλίξω» τον εαυτό μου με την «κουβέρτα της νοσταλγίας». Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα παιχνίδια που έπαιζες μικρός και όλες τις αναμνήσεις, που έχτιζες όσο ήσουν ακόμη παιδί. Η Nintendo παίζει διαχρονικά αυτό χαρτί καλύτερα από κάθε άλλη εταιρεία gaming, φέρνοντας στη ζωή κλασικούς τίτλους και προσθέτοντας πινελιές από τη νέα εποχή στα remake της. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σειρές παιχνιδιών της σημειώνουν πολύ μεγάλες επιτυχίες πωλήσεων όπως οι περιπέτειες του Link στο παιχνίδι Zelda. 

Mario vs Donkey Kong

Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο παιχνίδι τόσο ανάρπαστο και συγχρόνως δημοφιλές μέχρι σήμερα είναι ο συνδυασμός της περιπέτειας μαζί με διάφορες σπαζοκεφαλιές, οι οποίες με το πέρασμα των επιπέδων γίνεται και πιο δύσκολο. Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού ο πρωταγωνιστής μας θέλει να βρει αυτό που ψάχνει μέσα από 8 διαφορετικούς κόσμους και 130 επίπεδα. Οι παλιοί gamers του Mario vs Donkey Kong μπορεί να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, διότι κάποιες από τις πίστες είναι παρόμοιες με εκείνες του Game Boy Colour, όμως έχουν προστεθεί πολλά νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία. Οπότε, feel free να αρχίσετε όλοι το gaming. 

Mario vs Donkey Kong: «Βουτιά» στη νοσταλγία με το Nintendo Switch

Η Nintendo συνεχίζει την παράδοση που τη θέλει να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια στα παιχνίδια της και για ακόμα μία φορά φέρνει ένα παιχνίδι το οποίο τραβάει την προσοχή με τους ωραίους γρίφους και τα πολλά παζλ μαζί με εντυπωσιακά γραφικά. Τα επίπεδα δυσκολίας ανεβαίνουν όσο περνάς τη μία μετά την άλλη τις πίστες, όμως μέσα από πολλές λειτουργίες του video game μπορούμε να  πάιξουμε σε πιο εύκολο επίπεδο και χωρίς το άγχος του χρονομέτρου.

Πάντα ένα παιχνίδι είναι πιο διασκεδαστικό όταν παίζεις μαζί με κάποιον άλλον γι΄αυτό στο Nintendo Switch έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Mario vs Donkey Kong με παρέα. Το co - op mode δίνει στον έναν από τους δύο χρήστες το χαρακτήρα του Toad και την ευκαιρία να περιπλανηθεί στο σύμπαν του παιχνιδιού πλάι στον Mario.

Mario vs Donkey Kong: «Βουτιά» στη νοσταλγία με το Nintendo Switch

Το Mario vs Donkey Kong είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μία «βουτιά» στη νοσταλγία και στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που για όλους μας ήταν όλα πιο απλά. Ας ανατρέξουμε σε αυτές τις αναμνήσεις με τον καλύτερο τρόπο... παίζοντας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ