Smart Life

Η yoga instructor της καρδιάς μας, μας μιλάει

Σωματική ευεξία και πνευματική διαύγεια

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η yoga instructor της καρδιάς μας, μας μιλάει

Yoga: Ήρθε η ώρα να το αποφασίσεις και σου βρήκαμε την instructor που θα σε κάνει να το αγαπήσεις

Η Μίνα Γιατροπούλου είναι η yoga instructor της καρδιάς μας και μας μιλάει για τη μεγάλη της αγάπη που είναι φυσικά η γιόγκα - αυτή η πρακτική και νοητική μαθητεία ινδικής προέλευσης και φιλοσοφίας με το φανατικό κοινό παγκοσμίως που κερδίζει ολοένα και περισσότερο δυτικό έδαφος. Εάν είσαι στο ψάξιμο για κάτι τέτοιο, τότε έχεις κλικάρει στον σωστό σύνδεσμο… και πάμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικές από τις πολύτιμες γνώσεις της.

Η Μίνα ξεκίνησε τη γιόγκα το 2016 σαν σωματική άσκηση και όταν σύντομα βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της πήρε την απόφαση να μπει πιο βαθιά στην φιλοσοφία της.

Εκεί κάπου ανάμεσα στην αναζήτηση προσωπικών απαντήσεων πάνω σε προσωπικά ζητήματα έκανε σπουδαίες ανακαλύψεις. Είχε την τύχη, όπως λέει, να βρεθεί δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή σε εκείνη, και έτσι οδηγήθηκε σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή της. Και κάπου εκεί ξεκινάει το δικό της μαγικό ταξίδι με προορισμό τη μαθητεία για να μπορεί σήμερα να προσφέρει καθοδήγηση και εκείνη με τη σειρά της σε άλλους ανθρώπους που θέλουν να αποκομίσουν σπουδαία οφέλη από τη γιόγκα για τη δική τους ζωή. Γιατί μέσα από τη γιόγκα, όπως η ίδια τονίζει, βρίσκει κανείς τόσο τη σωματική ευεξία όσο και την πνευματική διαύγεια για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής.

Η yoga instructor της καρδιάς μας, μας μιλάει

Σε σωματικό επίπεδο ένα οργανωμένο πρόγραμμα άσκησης με βάση τη γιόγκα, μας πληροφορεί, προσφέρει μία σειρά από οφέλη, όπως ενδυνάμωση, απόκτηση ισορροπίας και ευλυγισίας, καλύτερη υγεία των οστών και πολλά άλλα ακόμα. Παράλληλα, μέσα από τη συγκέντρωση και τον έλεγχο της αναπνοής επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό ανακούφιση από το στρες που μας κατατρώει καθημερινά και αυτό οδηγεί σε καλύτερη ψυχική υγεία, όπως μας εξηγεί η Μίνα. Κάτι ακόμα που συνδέεται τόσο με τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης όσο και με την αποφόρτιση από τις εντάσεις του νου, είναι ότι στο τέλος έχουμε πετύχει μια πολυπόθητη και καλύτερη ποιότητα ύπνου - που σημαίνει ότι βελτιώνεται και η ποιότητα του «ξύπνιου» μας.

Στα προγράμματα που δημιουργεί για τους ανθρώπους που μαθητεύουν δίπλα της αξιοποιεί δύο πολύ βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της γιόγκα και αυτά δεν είναι αλλά από τη Θετική Σκέψη και την Πειθαρχία. Μεταφέροντας στην ομάδα της την αγάπη για τη γιόγκα δημιουργεί το ασφαλές πλαίσιο για να γίνει αυτή η άσκηση κομμάτι της καθημερινότητας - ένας αναγκαίος τρόπος εκτόνωσης και έκφρασης που σου αλλάζει κυριολεκτικά τη ζωή.

Η yoga instructor της καρδιάς μας, μας μιλάει

Στις ομάδες της συχνά, μας εξηγεί, αντιμετωπίζει και προκλήσεις. Άνθρωποι με ψυχικά τραύματα ή ακόμα και γυναίκες με επιλόχειο κατάθλιψη έχουν βρει στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής σημαντική βοήθεια συνδυαστικά και με άλλους τρόπους αντιμετώπισης. Έχοντας η ίδια βρει μέσω της γιόγκα το δικό της path για την αντιμετώπιση δυσκολιών, στέκεται με περίσσια θετική διάθεση δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Πρόσφατα πραγματοποίησε ένα μεγάλο της όνειρο να ταξιδέψει στις Ινδίες και να μαθητεύσει εκεί στην πατρίδα της γιόγκα και της ινδουιστικής φιλοσοφίας πλάι σε σπουδαίους μέντορες. Στο ταξίδι αυτό αποκόμισε ουσιαστικές εμπειρίες που η ίδια έχει σκοπό να εντάξει στη διδασκαλία της, ήρθε πιο κοντά στο διαλογισμό αλλά και σε νέες αποφάσεις, όπως λέει, για να εμπλουτίσει το ήδη σημαντικό έργο που προσφέρει.

Παρέα με φίλους και συνεργάτες διοργανώνει τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας events όπως και yoga retreats, εξορμήσεις δηλαδή που συνδυάζουν την ανακάλυψη ενός τόπου με την ανακάλυψη μερικών πτυχών του εαυτού μας μέσω της γιόγκα. Πολλές από τις  δράσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αυτό σε μια εποχή που ο κόσμος έχει ανάγκη ολοένα και περισσότερο από εναλλακτικούς «δρόμους»  δράσης αλλά και απόδρασης από τη σκληρή καθημερινότητα.

Η yoga instructor της καρδιάς μας, μας μιλάει

Το τελευταίο yoga retreat για το 2023 πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά της στη μαγευτική Αντίπαρο και για όσους συμμετείχαν ήταν μία υπέροχα αναζωογονητική εμπειρία που τους έφερε πιο κοντά στη φύση και στον εαυτό τους, ενώ για το 2024 είναι ήδη προγραμματισμένες τρεις αντίστοιχες εξορμήσεις καθώς και ακόμα 2 events.

Μέσα από αυτές τις δράσεις θέλει να περάσει στον κόσμο που συμμετέχει ότι «σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα μιας πρακτικής αλλά το να αγαπήσεις τη διαδικασία, να αγαπήσεις την ίδια την πρακτική», όπως χαρακτηριστικά λέει. Εκτός από τις πρωτοβουλίες αυτές, διατηρεί συνεργασία και με κέντρα σωματικής ευεξίας. Αυτόν τον καιρό θα την βρεις μεταξύ άλλων στο Training Hub στις Αφίδνες.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μαθητεία της Μίνας αλλά και επιπλέον πληροφορίες για τις δράσεις που έρχονται το 2024, κάνε follow στο Instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ