Market

Τι συμβαίνει στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος;

Οι στόχοι, οι εκδόσεις, το φιλανθρωπικό έργο, τα προγράμματα

115151-718269.jpg
Market News
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yoga

Σατυανάντασραμ Ελλάδος: Οι στόχοι, το φιλανθρωπικό έργο, οι εκδόσεις του μη κερδοσκοπικού σωματείου. 

Λίγα λόγια για το άσραμ:

Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο. Ο στόχος  του είναι να προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο μέσα από τις τεχνικές της Σατυανάντα Γιόγκα ισορροπία, αρμονία, απαλλαγή από το άγχος της καθημερινότητας για καλύτερη ποιότητα ζωής και υγεία. Επίσης υποστηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Σατυανάντα Μαθ  Άμπα, της οποίας οι δραστηριότητες είναι πολλές, μερικές από τις οποίες είναι η σίτιση αστέγων, η υποστήριξη καταφυγίων κακοποιημένων γυναικών, η βοήθεια σε ευπαθείς οικογένειες με παιδιά, η παροχή δωρεάν μαθημάτων γιόγκα σε ηλικιωμένους, φυλακισμένους και καρκινοπαθείς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες και πώς να συμμετέχετε σε αυτές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://satyanandamathamba.gr

Εκδόσεις

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Yoga Acharya [Master of Yoga] είναι η ιδρύτρια του Σατυανάντασραμ Ελλάδος και της Σατυανάντα Μαθ -  Άμπα. Έχει τη φυσική ικανότητα να μεταδίδει τις βαθιές διδασκαλίες της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα με απλό,  πρακτικό και αυθεντικό τρόπο. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει ηχογραφήσει πλήθος τεχνικών της Σατυανάντα Γόγκα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Για περισσότερα από 45 χρόνια, εργάζεται ακατάπαυστα για να φέρει στο προσκήνιο την αληθινή ουσία της γιόγκα, που είναι «Να υπηρετείτε, να αγαπάτε και να δίνετε" και με αυτόν τον τρόπο έχει αγγίξει και αγγίζει πολλές καρδιές και έχει εμπνεύσει και εμπνέει πολλούς ανθρώπους στο μονοπάτι της γιόγκα.

Με την έμπνευση της Σουάμι Σιβαμούρτι και ως φόρο τιμής για την 100η επέτειο από τη γέννηση του Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, ενός από τους μεγαλύτερους διαφωτιστές του προηγούμενου αιώνα, εκδόθηκε ένα μοναδικό βιβλίο με τίτλο Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι: Οδοιπορικό στην Ελλάδα, 1978-1985, Οι σκέψεις ενός Μεγάλου Γιόγκι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, με μια καταπληκτική συλλογή ομιλιών του από τις οκτώ φορές που επισκέφτηκε την Ελλάδα και έδωσε διαλέξεις.

Φορέας έκδοσης: Σατυανάντα Μαθ - Άμπα

Mε μεγάλη μας χαρά εκδίδουμε φέτος, το 2023, αυτό το βιβλίο που αποτελεί ένα οδοιπορικό του Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, στην Ελλάδα και αφορά στις σκέψεις αυτού του μεγάλου γιόγκι για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και τους Έλληνες, όπως τις εξέφρασε στις επισκέψεις του στην Ελλάδα.

Μέσα από τις αναφορές του στις σχέσεις Ελλάδας - Ινδίας επιδίωκε να αναδείξει την πολιτιστική σύνδεση των δύο αυτών χωρών και να εκφράσει την εκτίμηση της Ινδίας στον ελληνικό πολιτισμό. 

Η σύνδεση αυτή δεν αφορούσε μόνο στα ιστορικά γεγονότα, αλλά κυρίως στις φιλοσοφικές ομοιότητες των δύο εθνών. Η φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων, με κύριο εκφραστή της τον Σωκράτη, εκφράζει πλήρως τον στόχο της γιόγκα, το «Γνώθι σαυτόν». Όλες οι τεχνικές και οι πρακτικές της γιόγκα αποσκοπούν στο να οδηγήσουν τον άνθρωπο στη βαθύτερη κατανόηση του Εαυτού του που είναι πέρα από το σώμα, τον νου και τις αισθήσεις. Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι 

Από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, Γιόγκα: Αναζητώντας απαντήσεις – Μέρος Δεύτερο

Το βιβλίο αυτό καταγράφει τις συνομιλίες μιας πνευματικής δασκάλας με τους μαθητές της αλλά και με όσους αναρωτιούνται για την τέχνη της ζωής. Αποτελεί συνέχεια του πολύ επιτυχημένου βιβλίου της συγγραφέως, Γιόγκα: Αναζητώντας απαντήσεις – Μέρος Πρώτο, που εκδόθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1991. 

Έχει ως στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη τη γνώση που χρειάζεται κανείς ώστε, ζώντας την καθημερινότητά του, να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα γιογκικά εργαλεία που ταιριάζουν στην προσωπική του ιδιοσυγκρασία. Έτσι θα καταφέρει να ζήσει με θετικότητα και αισιοδοξία γνωρίζοντας και αποδεχόμενος τον εαυτό του και τους άλλους και απολαμβάνοντας την καθημερινότητα. 

Το έργο απαρτίζεται από δύο μέρη: το πρώτο αναφέρεται στις γιογκικές αρχές που καλείται κανείς να υιοθετήσει στην καθημερινή του ζωή, ενώ το δεύτερο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της θετικότητας και της εσωτερικής ευτυχίας και στα εργαλεία με τα οποία μπορούν να επιτευχθούν. 

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να ζήσουν μια ζωή με πληρότητα. 

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό συναντώ την πιο άμεση περιγραφή των σημαντικών πραγμάτων της ζωής μας. Μια αίσθηση που είχα και με την Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι, ένα βιβλίο που οι παππούδες μου εξέδωσαν πριν από δεκαετίες. 

Το Γιόγκα: Αναζητώντας απαντήσεις – Μέρος Δεύτερο εξηγεί πεντακάθαρα πώς μια πανάρχαια παράδοση σαν τη γιόγκα παραμένει ζωντανή και επίκαιρη σήμερα. Κι όπως συμβαίνει με τα καλά βιβλία, όσες φορές και αν τα διαβάσεις, πάντα κάτι καινούργιο θα ανακαλύψεις σχετικά με το πώς μπορείς να ζήσεις καλύτερα, πώς μπορείς δηλαδή να γίνεις ανθεκτικότερος, δημιουργικότερος και ευτυχέστερος στη ζωή σου. 

Εύα Καραϊτίδη – Σαννυάσιν Άτμαμπαβα, εκδότρια  Και τα δύο βιβλία μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα Satyananda Math Amba στο https://satyanandamathamba.gr ή μπορεί να τα παραγγείλει μέσω email στο: amba@satyanandamath.gr

Το βιβλίο Γιόγκα: Αναζητώντας απαντήσεις – Μέρος Δεύτερο διατίθεται και στο βιβλιοπωλείο της Εστίας, Διδότου 19 & Δελφών, Αθήνα, τηλ. 210321390

Προσεχή Διαδικτυακά & Δια ζώσης Προγράμματα 

Υπάρχει μια σειρά από επερχόμενα διαδικτυακά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και το νέο έτος, μερικά από τα οποία είναι:

Εορταστικό διαδικτυακό Πρόγραμμα με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με τιτλο, Καλωσόρισμα του 2024 με Σάτσανγκ & Ημέρα Μύησης του Σουάμι Νιραντζανανάντα

Ημερομηνία: Kυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, 15.00 – 17.00

Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά

Πριν την έναρξη του 2024, ας κοιτάξουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε και ας αναλογιστούμε όλα τα καλά που μας έφερε η ζωή, τα οποία μπορεί να έχουμε παραβλέψει ή θεωρήσει δεδομένα. Καλλιεργώντας ένα θετικό πνεύμα, κάθε στιγμή γίνεται μάθημα, κάθε πρόκληση (τόσο ευχάριστη όσο και δυσάρεστη) μπορεί να θεωρηθεί ως σκαλοπάτι στο εξελικτικό μας ταξίδι.

Η καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ενισχύει όλες τις πτυχές της ζωής. Οι καρποί αυτών των προσπαθειών γίνονται αισθητοί καθώς κάποιος γίνεται πιο άνετος και πιο ευτυχισμένος με τον εαυτό του. Η υιοθέτηση μίας θετικής στάσης φέρνει αισιοδοξία στη ζωή και διευκολύνει την αποφυγή ανησυχιών και αρνητικών μοτίβων σκέψης.

Η θετικότητα δίνει σε κάποιον τη δύναμη να διαχειριστεί τα εμπόδια στη ζωή εστιάζοντας σε αυτά που μπορεί να μάθει αντί να παραπονιέται για αυτά. Επιτρέπει επίσης σε κάποιον να δει το καλό στους άλλους αντί να εστιάζει στα αρνητικά.

Ας μπορέσουμε να πούμε:

Αγαπητό παρελθόν, σε ευχαριστώ για τα μαθήματα.

Αγαπητό μέλλον, είμαι έτοιμος.

Σειρά σεμιναρίων με τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με τίτλο, Pancha Tattwam - Τα 5 θεμελιώδη στοιχεία

https://satyanandayoga.gr/events/pancha-tattwam-ta-5-themeliodi-stoicheia

Ημερομηνίες: Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 3 Μαρτίου, 7 Απριλίου 2024, 11.00 - 14.00

Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά

Μετά την επιτυχία της σειράς Γιογκικά Εργαλεία για Πλήρη Υγεία υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, δημιουργήθηκε μια νέα σειρά με τίτλο «Pancha Tattwam – Tα πέντε Θεμελιώδη Στοιχεία» που θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά με πρώτη συνεδρία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 11.00 - 14.00.

Σύμφωνα με τη Bεδική Eπιστήμη, υπάρχουν πέντε στοιχεία που αποτελούν τη βάση όλης της κοσμικής δημιουργίας και της εκδηλωμένης και της ανεκδήλωτης γνωστής ως pancha tattwam: Αιθέρας, αέρας φωτιά, νερό, γη  που υπάρχουν παντού στη φύση, από ένα μεμονωμένο κύτταρο έως το διαρκώς διαστελλόμενο σύμπαν και συνδέονται με τη συνολική υγεία του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, οποιαδήποτε διαταραχή στο ανθρώπινο σώμα υποδηλώνει ανισορροπία ενός ή περισσότερων από αυτά τα στοιχεία, ενώ όταν είναι ισορροπημένα απελευθερώνουν λεπτοφυείς θετικές ουσίες δημιουργώντας τη βέλτιστη υγεία τόσο στο σώμα όσο και στον νου. Είναι σημαντικό αυτά τα πέντε στοιχεία να υπάρχουν σε αρμονία, τόσο μέσα όσο και έξω από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το περιβάλλον μας πρέπει επίσης να είναι ειρηνικό, καθαρό και υγιεινό.

Τα Πέντε Στοιχεία και η βελτίωση του περιβάλλοντος.

Σήμερα η γη μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης που δημιουργείται από την ανθρώπινη φυλή, η οποία πυροδοτείται από την απληστία και την άγνοια. Τα φυτοφάρμακα, η εντατική καλλιέργεια και η αποψίλωση των δασών καταστρέφουν το έδαφος, η υπερκατανάλωση, τα πλαστικά απόβλητα και οι επιβλαβείς χημικές ουσίες μολύνουν το νερό και τον αέρα, ενώ οι εμπρησμοί καταστρέφουν τα δάση. Ένας ανησυχητικός αριθμός δορυφόρων περιβάλλει τη γη επηρεάζοντας τη ζωή στον πλανήτη και συμβάλλει στο αυξανόμενο πρόβλημα της ρύπανσης του διαστήματος. Ο καθαρισμός του εξωτερικού περιβάλλοντος, επομένως, πρέπει να συμβαδίζει με τον καθαρισμό του εσωτερικού περιβάλλοντος, του δικού μας φυσικού σώματος, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο εσωτερικός και ο εξωτερικός κόσμος να αντανακλούν ο ένας τον άλλον. Καθώς η συνειδητότητα διευρύνεται, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται ειλικρινά να επαναφέρουν την ισορροπία της Πρακρίτι, της φύσης, και να αποκαταστήσουν την αρμονία στη φύση.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Σρι Σουάμι Σατυανάντα ήταν να επινοήσει μεθόδους και πρακτικές, με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να εξαγνίσουν το σώμα και τον νου τους, όπως ο καθαρισμός των Πέντε Στοιχείων καθώς και ταυτόχρονα να εξαγνίσουν το περιβάλλον τους μέσω της γιάγκια, του χάβαν και πούτζας και έτσι, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα σε αρμονία μεταξύ τους και με τον κόσμο γύρω τους. Αυτή είναι η οικολογία της γιόγκα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες και κάντε τις κρατήσεις σας: https://satyanandayoga.gr/satyanantasram-ellados/drastiriotites-kai-programmata

Μια πολύ ειδική πρόσκληση απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να επισκεφθούν και να μείνουν στο άσραμ κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τίτλο, Η Ζωή στο Άσραμ και η Γιόγκα του 21ου Αιώνα: Μπάκτι Γιόγκα

1-6 κάθε μήνα, 2024 (από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο)

https://satyanandayoga.gr/events/imeres-gkourou-mpakti-2024/

Ένα εξαήμερο πρόγραμμα που ξεκινά από την 1η κάθε μήνα στο Σατυανάντασραμ. Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών του μήνα, οι συμμετέχοντες μπορούν να ζήσουν τη γιόγκα μέσω της εμπειρίας της Ζωής στο Άσραμ που περιλαμβάνει ισχυρά μάντρα θετικότητας (θεραπευτικοί ήχοι), γιοκικό τραγούδι (κίρταν), συνεδρίες γιόγκα, εργαστήρια, Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα, σέβα γιόγκα, εμπνευσμένα βραδινά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες.

Στις 4, 5 και 6 του μήνα, το πρόγραμμα Γκούρου Μπάκτι Γιόγκα  Η Γιόγκα της Ενθύμησης είναι αφιερωμένο στον Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, έναν μεγάλο διαφωτιστή και Δάσκαλο της Γιόγκα που άγγιξε τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων μεταμορφώνοντας τη ζωή τους και ανυψώνοντας το πνεύμα τους .

Αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε καθώς το εξαήμερο πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες και περιλαμβάνει διαμονή και χορτοφαγικά γεύματα γιόγκα.

Φροντίστε να κάνετε κράτηση της θέσης σας εκ των προτέρων, καθώς η διαμονή στο άσραμ είναι περιορισμένη. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και χωρίς διαμονή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: info@satyanandayoga.gr
Μέρος των εσόδων όλων των παραπάνω προγραμμάτων προσφέρεται, σε ετήσια βάση, στο MAKE-A-WISH (Make-A-Wish Greece).

Nέες κυκλοφορίες

Η κάψουλα Σάντανα του Γιογκικού Τρόπου Zωής στα χέρια σας!

Ένας περιεκτικός οδηγός με βίντεο για τη ζωή της γιόγκα από στιγμή σε στιγμή.

Γλώσσα: Ελληνικά

Η κάψουλα Σάντανα του Γιογκικού Τρόπου Zωής είναι μια σειρά ηχογραφημένων συνεδριών που απαρτίζεται από πέντε μέρη που πραγματοποιήθηκαν στους όμορφους χώρους του Σατυανάντασραμ Ελλάδος όπου εξηγεί και καθοδηγεί τους ασκούμενους το πώς να ζήσουν και να βιώσουν τη γιόγκα στην καθημερινότητά τους και να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη. Οι συνεδρίες βασίζονται στην κάψουλα Σάντανα του Γιογκικού Τρόπου Zωής που παρουσίασε το 2020 ο Σουάμι Νιραντζανάναντα, ένας σπουδαίος Γιόγκι του εικοστού πρώτου αιώνα.

Αυτή η σειρά είναι μία από τις πιο σημαντικές πηγές που πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του, είτε είναι εισηγητής της γιόγκα είτε ασκούμενος της γιόγκα.

Κανείς μπορεί είτε να αποκτήσει τα πέντε ολόκληρα σετ που παρουσιάζουν όλα τα συστατικά της κάψουλας Σάντανα του Γιογκικού Τρόπου Zωής είτε μόνο ένα ατομικό σετ σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@satyanandayoga.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ