Smart Life

10 πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις

Πότε χαμογελάμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε;

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 λόγοι που χαμογελάμε

AΙΜ, η νέα καμπάνια «Πέρα από τα μπροστινά μας δόντια»

Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο χωρίς δόντια και όμως έχουμε το πιο αθώο χαμόγελο. Μεγαλώνουμε με τα πιο παράξενα δόντια ή συχνά χωρίς αυτά και συνεχίζουμε να χαμογελάμε, χωρίς να μας λυπεί τίποτα και ας μας λείπουν κάποια. Μεγαλώνουμε λίγο ακόμη και τότε ξεχνάμε…Ξεχνάμε ότι το χαμόγελο μας δεν το κάνει η όψη του. Ότι το χαμόγελο μας δεν είναι τα ολόισια ή στραβά, τα ασύμμετρα ή συμμετρικά, τα λευκά ή λιγότερα λευκά δόντια μας. Αυτό που κάνει ένα χαμόγελο όμορφο δεν είναι το σχήμα, το χρώμα ή η συμμετρία. Είναι αυτή η καμπύλη που θα πάρουν τα χείλη μας με φορά πάντα ανοδική, ανεξάρτητα αν αυτά είναι λεπτά, μικρά, γεμάτα ή μεγάλα. Είναι εκείνο το συναίσθημα που χτυπά πρώτα από την ψυχή μας (εξ’ ου και καθρέφτης της). Για κάτι αστείο, για κάτι γλυκό, για κάτι αγαπησιάρικο, για κάτι μοναδικό. Ποια είναι όμως τα πράγματα που μας κάνουν να χαμογελάμε, χωρίς να το πολυσκεφτούμε;

Ένα post-it από το συγκάτοικό σου ότι έχει αφήσει φαγητό στο ψυγείο.

Ας το παραδεχτούμε, είναι ωραίο να σε περιποιούνται και είναι ακόμη πιο ωραίο να το κάνουν δικοί σου άνθρωποι. Είτε συγκατοικείς με φίλο-φίλη σου, ήταν με το αγόρι-κορίτσι σου, είτε με κάποιον που βρήκες σε κάποια αγγελία για να μοιραστείς το ενοίκιο- έχει γίνει αναγκαστική τάση τελευταία- είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο μήνυμα του θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Πρώτον, επειδή σε νοιάζεται και εμπράκτως και δεύτερον επειδή στο άκουσμα της λέξης φαγητό (και χωρίς να έχεις κοπιάσει να το ετοιμάσεις) υπάρχει ένας χψ ενθουσιασμός. 

Ένα μήνυμα στο κινητό «Στείλε όταν φτάσεις»

Σενάριο μη επιστομηνικής φαντασίας. Έχεις φύγει μόλις από το ραντεβού, το οποίο μάλιστα για τα πρακτικά πήγε και πολύ καλά. Αναρωτιέσαι αν θα στείλει την επόμενη ημέρα ή θα κάνει ghosting, αλλά ευτυχώς το μαρτύριο σκέψεων τελειώνει κάπου εδώ. Η τσέπη σου δονείται και αυτός/αυτή σου έχει στείλει μήνυμα. «Στείλε όταν φτάσεις», γράφει η οθόνη και εσύ χαμογελάς. Όπως και αν εξελιχθεί το ειδύλλιο, ξέρεις ότι νοιάζεται. Υ.Γ. Ήταν ένας τρόπος να πει «θα ξαναβγούμε».

Μία καλημέρα από έναν περαστικό

Λένε ότι όσο πιο κοντά χτίζονται τα σπίτια, τόσο πιο πολύ απομακρύνονται οι άνθρωποι. Χαμένοι στα κινητά τους και στο άγχος της καθημερινότητας κλείνονται, αποφεύγουν τα πολλά-πολλά και πού καιρός για συναναστροφές, πόσο μάλλον με «αγνώστους». Και ενώ ισχύουν όλα αυτά, βρίσκεται ένας συνεπιβάτης στο μετρό να σου χαμογελάσει και να σου χαρίσει μια καλημέρα. Μία όμορφη καλημέρα που μοιάζει περισσότερο με ευχή και ταυτόχρονα ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος είναι καλύτερος απ’ ότι νόμιζες. Μπορείς να μη χαμογελάσεις πίσω;

Νέα καμπάνια της AIM

Να βρεις ξεχασμένα λεφτά στην τσέπη του παντελονιού σου

Όταν συμβεί κάτι ευχάριστα απρόσμενο τότε ναι θα χαρείς και θα χαμογελάσεις. Το να βρεις ένα ξεχασμένο 20άρικο στις τσέπες σου ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, ειδικά αν έρχεται το τέλος του μήνα και όσο να πεις είσαι πιεσμένος/η. Πού να βρεις και πορτοκαλί χαρτονόμισμα, τότε το χαμόγελο μεγαλώνει.

Γλυκά βιντεάκια με μωρά στο TikTok

Όλοι έχουμε αγαπημένα βίντεο που χαζεύουμε με τις ώρες στο TikTok. Είναι και κάποια όμως λίγο περισσότερα αγαπημένο που θα κάνουν ακόμη και τον πιο σκληρό να «λυγίσει». Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ατέλειωτα βίντεο με μωρά: να χαμογελάνε, να χορεύουν, να κάνουν σκανταλιές κλπ κλπ. Είναι τόσο αξιαγάπητα που και να θες να ξεκολλήσεις, δε μπορείς. Το πρόσωπο του όταν τα βλέπεις στοιχηματίζω πως μοιάζει με εκείνο το emoji με τα χαμηλωμένα μάτια και τα κοκκινωπά μάγουλα. Νιώθω ότι ήδη χαμογελάς. Κάνω λάθος;

Να ακούσεις ξαφνικά το αγαπημένο σου τραγούδι στο ραδιόφωνο

Οδηγάς μέσα στην κίνηση νευρικός, αγανακτισμένος ή αγχωμένος να προλάβεις να φτάσεις στο γραφείο. Μέσα όμως σε αυτή την πίεση, ακούς μία γνωστή μελωδία. Ναι, είναι το αγαπημένο σου τραγούδι που είχε τόσο καιρό να παίξει το ραδιόφωνο. Δυναμώνεις, παίρνεις μια ανάσα και συνειδητοποιείς ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Συνεχίζεις για 2,5 περίπου λεπτά –όσο διαρκεί το τραγούδι- να χαμογελάς non-stop.

Όταν ο σκύλος σου κουλουριάζεται στα πόδια σου

Αν έχεις σκύλο, τότε λογικά ο χώρος στο κρεβάτι-καναπέ σου έχει μειωθεί για τα καλά και είναι κάτι που δε σε πειράζει. Αντίθετα πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει μπροστά στην εικόνα του να επιλέγει να είναι κοντά σου. Ίσως είναι αυτή η θαλπωρή και ανιδιοτελής αγάπη που σε κάνουν να χαμογελάς με την ψυχή σου.

Όταν σου πετυχαίνει το eyeliner με την πρώτη

Ένα «μαρτύριο» που θα κατανοήσουν μόνο όσοι βάφονται. Ίσως το πιο δύσκολο task στο make-up. Μπορεί να ονειρεύεσαι μια πυκνή μαύρη γραμμή (που την θες και ανοδική, ασορτί με την πάρτι διάθεσή σου), αλλά αγχώνεσαι μόνο στην ιδέα να πιάσεις το eyeliner στα χέρια σου. Αν όμως αυτή πετύχει με την πρώτη; Αποκτήσεις τα πολυπόθητα cat eyes στο πι και φι; Τότε… you are a real queen! Και το ξέρεις, για αυτό και χαμογελάς σα να σου ανήκει η νύχτα που ακολουθεί και καλά κάνεις!

Οι Παρασκευές

Πάντα μετά από κάτι δύσκολο, έρχεται κάτι εύκολο. Έτσι και μετά την εβδομάδα, έρχεται το Σαββατοκύριακο, με πρεμιέρα αυτού η όμορφη Παρασκευή. Μία καθημερινή πολύ διαφορετική από τις άλλες, με θετική ενέργεια

Ένα όμορφο χαμόγελο- όποιου και αν είναι αυτό

Είναι αλήθεια ότι ένα όμορφο χαμόγελο ακτινοβολεί. Σε κάνει να θες να απαντήσεις με το δικό σου χαμόγελα και έτσι οι λέξεις δίνουν τη θέση τους σε πράξεις χαράς και αγάπης. Ένα όμορφο χαμόγελο όμως, όπως θίξαμε στην αρχή είναι κάτι περισσότερο από τα μπροστινά μας δόντια και η AIM είναι εδώ να μας το υπενθυμίζει. Με αυτό το μήνυμα, η AIM στοχεύει να δώσουμε προτεραιότητα και σημασία στη στοματική υγιεινή, γιατί μόνο υγιές χαμόγελο είναι ένα όμορφο χαμόγελο. Και είναι κάτι που μας μαθαίνει πάνω από 30 χρόνια: μέσα από κοινωνικές δράσεις διδάσκει, ενημερώνει και προσφέρει πρόσβαση στην στοματική υγιεινή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Για πάνω από 30 χρόνια η AIM βρίσκεται δίπλα σε κάθε χαμόγελο στην Ελλάδα!

Πίσω από αυτή την τόσο σημαντική δράση, είναι οι άνθρωποι της που με το δικό τους χαμόγελο συμμετέχουν στην καμπάνια και εξηγούν το ρόλο τους. Η οδοντίατρος κα Αθανασία Κυργιάννη μιλά για το έργο της στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο της PRAXIS, ένα θεσμό που για πάνω από δύο χρόνια, με την πλήρη στήριξη της ΑΙΜ προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που δεν είχαν πρόσβαση σε οδοντιατρική φροντίδα. Μία ακόμη οδοντίατρος, η κα Λίνα Μαρτζέλου, μοιράζεται μπροστά στην κάμερα τρυφερές ιστορίες από παιδιά που γνωρίζει στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος της ΑΙΜ Βουρτσίζουμε Μαζί που εδώ και 30 χρόνια έχει διδάσκει τις σωστές μεθόδους και συνήθειες της καλής στοματικής υγιεινής. Υπολογίζεται πως η κινητή μονάδα της ΑΙΜ προσεγγίζει κάθε χρόνο τουλάχιστον 10.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα! Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου κος Δημήτρης Γεωργόπουλος θυμάται με συγκίνηση στιγμές από το πρόγραμμα της ΑΙΜ «Βουρτσίζουμε Μαζί» κατά το οποίο η ομάδα επισκέφθηκε 13 μικρά και ακριτικά νησιά της Ελλάδας, παρέχοντας ενημέρωση και οδοντιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους αυτών καθώς και προσφέροντας στην κοινωνία με πολλαπλά έργα όπως την κατασκευή μιας ολόκληρης παιδικής χαράς στην ακριτική Θύμαινα.

Ένα όμορφο χαμόγελο

Μόνο στο άκουσμα αυτών των ενεργειών, η αλήθεια είναι πώς χαμογέλασα, εσύ;

Όπως έχει πει και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Μη σταματάς ποτέ να χαμογελάς. Επειδή δεν ξέρεις ποιος θα μπορούσε να ερωτευτεί το χαμόγελό σου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ