Smart Life

«Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» με τo online δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Coral Cass

Μέσα σε 6 μήνες οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν online trainings σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To online Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Coral Cass
© Unsplash

«Παρέα, Προχωράμε Μπροστά»: To online Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Coral Cass με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την ψηφιακή πρόοδο των κρατών-μελών της μέσω των εκθέσεων του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI) από το 2014. Το έτος 2022 παρατηρείται συνολικά στην Ευρώπη αύξηση του επίπεδου ψηφιοποίησής, με τα μέλη που ξεκίνησαν με χαμηλότερες επιδόσεις -όπως η Ελλάδα- να παρουσιάζουν κατά την προηγούμενη πενταετία σημαντική ανοδική πορεία στις αξιολογήσεις τους, να πραγματοποιούν επενδύσεις και να ενισχύουν την ψηφιακή τεχνολογία μέσω χρηματοδοτήσεων. Ωστόσο, η πρόσβαση των πολιτών σε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων (που ορίζονται ως ένα σύνολο γνώσεων και στάσεων που προσδίδουν στο χρήστη ψηφιακή ικανότητα με καθορισμένα αποτελέσματα) τόσο σε βασικό όσο και σε προχωρημένο επίπεδο, εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Όταν το εργατικό δυναμικό άλλωστε διαθέτει τις δεξιότητες που απαιτούνται, η βιωσιμότητα και η καινοτομία βελτιώνονται ενώ η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προωθείται σημαντικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και για το "εγώ" αλλά για το "εμείς" και αν δεν υπάρχει σύμπλευση δυνάμεων, τότε δεν υφίσταται εξέλιξη, ούτε και αποτέλεσμα. Συνεπώς, μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων, τα άτομα αποκτούν ταυτόχρονα και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας στην κοινωνία.

To online Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Coral Cass
© Unsplash

Φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεργάζονται για τον σχεδιασμό πολιτικών πρακτικών που θα προάγουν τις ψηφιακές δεξιότητες προς όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η Coral Gas ως μια από αυτές με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Wise Greece ξεκινάει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά», με σκοπό να στηρίξει και να ενδυναμώσει κάθε ενδιαφερόμενο κάτοικο των Ιωαννίνων, που θέλει να ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα δεδομένα της ψηφιακής αναβάθμισης και της επιχειρηματικότητας, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του.

Το online πρόγραμμα «Παρέα, Προχωράμε μπροστά», έχει στόχο να συντελέσει σε ένα μέλλον, πιο βιώσιμο, ανθρώπινο, προσιτό για όλους, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής όσο και ενός digital περιβάλλoντος. Με λίγα λόγια συμβάλει στην ενίσχυση των ανθρώπων να αναζητούν πληροφορίες και δεδομένα, να δημιουργούν, να μοιράζονται ψηφιακό περιεχόμενο, να επικοινωνούν αλλά και να συνεργάζονται μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, μέσα σε 6 μήνες -όσο διαρκεί το πρόγραμμα- οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν online trainings από κορυφαίους σε κάθε τομέα experts πάνω σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε μήνα, σχετικά με ποικίλα θεματολογία που αφορά την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι Επιχειρηματικές Τάσεις του Μέλλοντος, η Αποτελεσματική Χρήση Τεχνολογικών Εργαλειών Μarketing και Επικοινωνίας, η Κοινωνική Ευθύνη, η Βιωσιμότητα, το Βranding και το Storytelling, το Digital Marketing και η Δημιουργία Επιχειρηματικού και Οικονομικού Πλάνου, είναι μερικές μόνο από τις θεματικές που κάθε μήνα θα αναπτύσσονται στο πρόγραμμα, με σκοπό η γνώση των συμμετεχόντων πάνω σε αυτές να αποτελέσει γι αυτούς πλεονέκτημα ενώ παράλληλα, θα συμβάλλουν έτσι, ολιστικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που αφορούν τον τομέα των ΤΠΕ.

To online Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Coral Cass
© Unsplash

«Στον επόμενο αιώνα, οι ηγέτες θα είναι αυτοί που ενδυναμώνουν τους άλλους» είχε πει στο παρελθόν ο διάσημος επιχειρηματίας Bill Gates και όχι άτοπα. Κάθε επιτυχημένος άνθρωπος σήμερα είναι απαραίτητο να έχει ή έχει ήδη τον δικό του μέντορα, εκείνον που θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα του ανοίξει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων και ευακιριών. Μην ξεχνάς ότι ο Warren Buffet υπήρξε μέντορας του Bill Gates, ο Steve Jobs υπήρξε μέντορας του Mark Zuckerberg και υπάρχουν τριγύρω τόσο σπουδαία παραδείγματα ανθρώπων που πέτυχαν με την βοήθεια του μέντορα τους. Οι συμμετέχοντες λοιπόν του προγράμματος θα έχουν και εκείνοι την ευκαιρία να εμπνευστούν και να καθοδηγηθούν από μέντορες που θα είναι στο πλευρό τους συνεχώς για να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση που θα έχουν και να τους βοηθήσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες τους. Τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στο να πετύχεις τους στόχους σου, χωρίς να χάσεις χρόνο και αποφεύγοντας λανθασμένες επιλογές. Παράλληλα κατά την διαδικασία αυτή μπορείς κάποιος να συνδεθεί με ένα δίκτυο επαγγελματιών στον επαγγελματικό χώρο που τον ενδιαφέρει και να ενημερώνεται άμεσα για τα νέα του κλάδου αλλά και για νέες ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν.

Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τους πολίτες και την οικονομία της ΕΕ. Αν θέλεις και εσύ να απολαμβάνεις καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης και να δραστηριοποιηθείς πλήρως στην κοινωνία, η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» έχει καθοριστική σημασία ώστε να σου διασφαλίσει ότι δεν θα μείνεις πίσω. Κάνε εύκολα μια αίτηση εγγραφής στο https://pareaioannina.gr/ που είναι και εντελώς δωρεάν και στο τέλος του προγράμματος, φυσικά θα λάβεις πιστοποιητικό παρακολούθησης για την ενίσχυση των προσόντων σου.

To online Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Coral Cass

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, οι Ιωαννίτες επαγγελματίες μπορούν να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις, να ακολουθήσουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος, να εξελιχθούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του σύγχρονου και επικαιροποιημένου προγράμματος «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά» αναδεικνύοντας τα προσωπικά τους πλεονεκτήματα. Γιατί μπροστά μας έχουμε ένα μέλλον που θα πρέπει να είναι πιο βιώσιμο, ανθρώπινο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο. Η εκρηκτική εξέλιξη των τεχνολογιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και της οικονομίας συμβάλει ώστε τα επαγγέλματα να αλλάξουν, οι δεξιότητες να πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και ο κάθε τόπος να κληθεί να αναδείξει τα μοναδικά στοιχεία του. Εσύ μπορείς όμως να προετοιμαστείς από σήμερα με την βοήθεια της Coral Gas που σε συνεργασία με τη Wise Greece δημιούργησαν το ειδικά σχεδιασμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενηλίκων, για την επιχειρηματικότητα, τις σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία προωθώντας μια νοοτροπία επανειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που θα σου φέρει τα επιθυμητά επαγγελματικά αποτελέσματα για το μέλλον. Άρχισε και εσύ να είσαι από τώρα αυτό που θέλεις να γίνεις μετά, επικαιροποιώντας τις δεξιότητές σου με πιο ευέλικτο και στοχευμένο τρόπο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ