Smart Life

Πώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα αποκτήσει νόημα ακόμη και για εκείνους που τη σνομπάρουν

Η νέα μελέτη της HUAWEI δείχνει ότι τα ζευγάρια αποφεύγουν τα συνηθισμένα ραντεβού και τάσσονται υπέρ των πιο ουσιαστικών δραστηριοτήτων

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα αποκτήσει νόημα ακόμη και για εκείνους που τη σνομπάρουν

HUAWEI WATCH GT3: Τα smartwatches της HUAWEI είναι το ιδανικό δώρο για μια εναλλακτική προσέγγιση της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους ένα περίεργο συναίσθημα, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται σε σχέση ή όχι. Η αλήθεια είναι πως αν σκέφτεσαι να κάνεις λουλούδια ή σοκολατάκια στο/η συντροφό σου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μάλλον είναι προτιμότερο να αγνοήσεις εντελώς τη γιορτή.

Προσωπικά, η 14η Φεβρουαρίου μου προκαλούσε πάντα τρόμο. Από τις πρώτες μέρες αυτού του μήνα, αισθάνομαι πίεση για να κάνω μια όμορφη και ξεχωριστή χειρονομία στον σύντροφο μου. Συγχρόνως όμως, πάντα θυμάμαι ότι όταν ήμουν ελεύθερη, «αηδίαζα» και μόνο στην ιδέα  όλων αυτών των υπερβολικά ρομαντικών χειρονομιών, που είθισται να κάνουν τα ζευγάρια τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τελικά, μια έρευνα που εντόπισα ήταν αφορμή για να καταλάβω ότι δεν είμαι η μόνη που νιώθω έτσι για αυτή τη γιορτή.

HUAWEI WATCH GT3 (Elite & Gold)

 

Η νέα πανευρωπαϊκή μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από τη HUAWEI δείχνει ότι τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν το παραδοσιακό «δείπνο ή την ταινία» και τάσσονται υπέρ των πιο ουσιαστικών δραστηριοτήτων και κοινών εμπειριών. Η γιορτή αυτή άλλωστε χρονολογείται από το 269 μ.Χ., οπότε είναι λογικό οι άνθρωποι να έχουν βαρεθεί τα κόκκινα λουλούδια, τα γλυκά σε σχήμα καρδιάς και τις κιτς ευχετήριες κάρτες.

Στην έρευνα που συμμετείχαν πάνω από 2.500 άτομα, αποκαλύφθηκε ότι πλέον αλλάζουν οι συνήθειες των ζευγαριών την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «βαριούνται τα παραδοσιακά ραντεβού και αναζητούν πιο συναρπαστικές εμπειρίες» με τους συντρόφους τους. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο μεταξύ των νεότερων ζευγαριών, με το 71% των ατόμων ηλικίας 26-35 ετών να αναφέρουν ότι βαριούνται τα παραδοσιακά ραντεβού.

Η νέα πανευρωπαϊκή μελέτη της HUAWEI

Εσύ τι θα έλεγες αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αντί για λουλούδια, να λάμβανες για δώρο ένα κουπόνι για μια prive προπόνηση Krav Maga ή ένα διπλό εισιτήριο για το allou fun park; Το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε πως για το ιδανικό ραντεβού, θα προτιμούσε μια τέτοια κοινή -αλλά πρωτότυπη- εμπειρία, για να αποκτήσει περισσότερες κοινές αναφορές με το ταίρι του. Πράγματι, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήδη έχουν δοκιμάσει πιο δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ένα μάθημα μαγειρικής, μια επίσκεψη σε ένα escape room, ένα θεματικό πάρκο ή  ένα θέατρο. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) ανέφεραν ότι είχαν επιλέξει να κάνουν μαζί αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης ομαδικής γυμναστικής, πεζοπορίας ή ακόμη και αναρρίχηση.

Όσο έψαχνα την πράξη αγάπης που θα κάνω φέτος προς το αγόρι μου, σκεφτόμουν πως αν πηγαίναμε για δείπνο, θα ήταν ακόμη μια πολύ κοινότυπη διαδικασία. Από την άλλη, εάν επιλέγαμε να δούμε ταινία στο σπίτι, θα μιζεριάζαμε. Η έρευνα της HUAWEI αποκάλυπτε πως οι κοινές εμπειρίες φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά. Σύμφωνα με την έρευνα, η αλλαγή στις συνήθειες εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου προκύπτει από την επιθυμία ζευγαριών να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις μέσω κοινών και νέων εμπειριών, που θα τους φέρουν πιο κοντά. Εννέα στους δέκα (88%), δήλωσαν ότι συνήθως προτιμούν να μοιραστούν εμπειρίες που «θα τους φέρουν πιο κοντά με τον σύντροφό τους» και τα τρία τέταρτα (76%) δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν ένα ραντεβού όπου μπορούν να μάθουν ή να βιώσουν κάτι νέο με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νεότερα ζευγάρια ηλικίας 26-35 ετών, σε ποσοστό 79%.

Φυσικά για να κάνεις όλες αυτές τις δραστηριότητες είναι απαραίτητο να διαθέτεις χρόνο αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία. Εγώ θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω πολλά από τα παραπάνω με τον φίλο μου. Παράλληλα όμως, σκέφτηκα πως θα ήθελα να του πάρω και ένα δώρο που μπορεί να αξιοποιήσει σε καθεμία από τις δραστηριότητες. Τελικά, επέλεξα το smartwatch HUAWEI WATCH GT3. Γυαλιστερό φινίρισμα και κομψό μπρασελέ που προσφέρει μοντέρνα, εκλεπτυσμένη εμφάνιση και συνδυάζει και το sport look με το business casual. Είναι ανθεκτικό και διαθέτει μπαταρία διάρκειας έως 14 ημέρες με δυνατότητα γρήγορης ασύρματης φόρτισης. Έτσι, σε όποια δραστηριότητα και αν τον «τρέξω» τη μέρα του του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι ασφαλής. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα HUAWEI WATCH GT3 έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν με ακρίβεια τους καρδιακούς παλμούς και μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την αναπνοή, το επίπεδο του στρες, του οξυγόνου στο αίμα, καθώς και τη θερμοκρασία του σώματος.

HUAWEI WATCH GT3 : Τα νέα smartwatches της HUAWEI

Επιπλέον, η τεχνολογία παρακολούθησης ύπνου HUAWEI TruSleep™ 2.0 παρέχει λεπτομερή στοιχεία και εκατοντάδες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ύπνου του χρήστη, ενώ η αναβαθμισμένη εφαρμογή HUAWEI Health δίνει τη δυνατότητα να έχει κανείς εξατομικευμένες υπενθυμίσεις υγείας, από το πόσα ποτήρια νερού έχει στόχο να πίνει καθημερινά, μέχρι υπενθυμίσεις για φάρμακα, διαλογισμό, ξεκούραση, άθληση ή θετική σκέψη. Ούτως η άλλως, ο φίλος μου συνηθίζει να παίζει ποδόσφαιρο, οπότε το ρολόι θα τον βοηθήσει να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση. Τα HUAWEI WATCH GT3 διαθέτουν μεταξύ άλλων πάνω από 100 λειτουργίες προπόνησης, συμπεριλαμβανομένων 18 επαγγελματικών λειτουργιών, ενώ παρέχουν προσαρμοσμένα προγράμματα άθλησης, ανάλογα με την φυσική κατάσταση και τις συνήθειες άσκησης του χρήστη.

Στην τελική, αυτό το δώρο θα είναι το τέλειο δέλεαρ για να τον πείσω να με ακολουθήσει αγόγγυστα σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, που θέλω να κάνουμε για να ανανεώσουμε τη σχέση μας. Άλλωστε, στο μέλλον η συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών (91%) θα σχεδιάζουν πιο εναλλακτικά ραντεβού και δημιουργικές κοινές εμπειρίες με τους συντρόφους τους, όταν βγαίνουν. Αυτό ισχύει τόσο για εκείνους που έχουν δοκιμάσει ήδη πιο εναλλακτικά ραντεβού και θέλουν να κάνουν περισσότερα τους επόμενους 12 μήνες, όσο και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη ξεφύγει από τις παραδοσιακές συνήθειες. Συγκεκριμένα, το 77% δήλωσε ως κορυφαία επιλογή τα ταξίδια, το 50% προτιμά να ξεκινήσουν ένα καινούριο χόμπι, ενώ για το 42% τα μαθήματα φωτογραφίας αποτελούν κορυφαία επιλογή. Ο αθλητισμός ήταν η τέταρτη πιο δημοφιλής επιλογή, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να σχεδιάζει την ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Ωστόσο, είναι λογικό τα ζευγάρια μπορεί να δυσκολεύονται στο να συμφωνήσουν ποιες δραστηριότητες θα κάνουν μαζί. Οι περισσότερες γυναίκες επέλεξαν τα ταξίδια, κατά 81%, έναντι 73% των ανδρών, ενώ οι άντρες ήταν πιο πρόθυμοι για τον αθλητισμό, κατά 43% έναντι 29% των γυναικών.  

HUAWEI WATCH GT3 : Τα νέα smartwatches της HUAWEI

Το αποτελέσμα της έρευνας της HUAWEI ανέφερε ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να ανανεώσουν τη σχέση τους με τη δημιουργία και απαθανάτιση ρομαντικών στιγμών. Έτσι, η έρευνα της HUAWEI ήταν η ιδανική αφορμή για να κάνω κάποιες δεύτερες σκέψεις σε σχέση με τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και να αναπροσδιορίσω τον τρόπο που θέλω να την γιορτάζω από δω και πέρα. Το μόνο τώρα που απομένει είναι διαλέξω αν στο αγόρι μου ταιριάζει η Gold ή η Elite εκδοχή του HUAWEI WATCH GT3. Εσείς τι σχεδιάζετε να κάνετε φέτος στις 14 Φεβρουαρίου;

HUAWEI WATCH GT3 (Elite & Gold)

HUAWEI - προσφορά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μη χάσετε τη ξεχωριστή  προσφορά της HUAWEI για την γιορτή των ερωτευμένων. Χαρίστε στο αγαπημένο σας πρόσωπο, το μοναδικό, κομψό και ανθεκτικό HUAWEI Watch GT3, Gold ή Elite edition. Αποκτήστε τα έως τις 19 Φεβρουαρίου σε μοναδικές τιμές και χαρείτε τον έρωτά σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας! 

Τα HUAWEI smartwatches είναι συμβατά με iOS και Android κινητά τηλέφωνα. 

Τις προσφορές μπορείτε να τις βρείτε στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της HUAWEI και πιο συγκεκριμένα, στα καταστήματα:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ