Smart Life

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Μust προορισμός για την απόδραση των Χριστουγέννων

Ένας προορισμός για όλους

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 853
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού: Τα ατμοσφαιρικά σαλέ και οι πίστες για σκι για αρχάριους και έμπειρους χιονοδρόμους

Φανταστείτε την εικόνα: είστε με τους αγαπημένους σας σε κάποιο από τα ατμοσφαιρικά σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας στη θαλπωρή του ζεστού χώρου, απολαμβάνοντας το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο. Ή μπορεί να είστε ένας έμπειρος χιονοδρόμος που αναζητάτε μια δύσκολη, απαιτητική πίστα. Μπορεί, πάλι, να είστε αρχάριος ή ακόμη και να μην έχετε κάνει ποτέ σκι. Το εμβληματικό Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, για όλους, μικρούς και μεγάλους, για οικογένειες, για παρέες, για μεμονωμένους σκιέρ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα και πολύ κοντά σε Αράχωβα, Δελφούς, Αγόριανη και Ιτέα, το ΧΚΠ έχει αλλάξει τελείως πρόσωπο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αναβάθμισή του από τη διαχειρίστρια του κέντρου Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με στόχο να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12μηνης λειτουργίας. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης και ιατρείο, ενώ ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν όλοι οι χώροι υγιεινής με σύγχρονες προδιαγραφές, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και ασφάλειας προς όλους τους επισκέπτες. Επίσης, δημιουργήθηκαν ειδικές ράμπες που διασφαλίζουν την πλήρη προσβασιμότητα των υποδομών για ανθρώπους με αναπηρία, υπήρξε πλήρης αναβάθμιση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, στη θέση Φτερόλακα, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συντήρηση του πίσω δρόμου της Φτερόλακας και του δρόμου Φτερόλακα – Κελάρια. Επίσης, δημιουργήθηκαν εξοπλισμένοι χώροι για την παροχή μαθημάτων χιονοδρομίας, λειτουργούν εμπορικά καταστήματα για την ενοικίαση σύγχρονου εξοπλισμού για νέους και προχωρημένους χιονοδρόμους και για όλες τις πίστες, εγκαινιάστηκαν νέοι χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών (web ticketing) με στόχο την ασφάλεια (στη covid-εποχή), την άνεση και τις φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες προς τον επισκέπτη.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Οι πίστες

Το ΧΚΠ διαθέτει 23 πίστες (εκ των οποίων 4 μίνι αρχαρίων με baby lifts), 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χλμ. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2.260μ. και φτάνουν έως τα 1.640μ. υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300μ. έως 4K χλμ. για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Υπάρχουν, επίσης, αρκετές εκτός πίστας με πραγματικά βαθύ χιόνι για «πολλή αδρεναλίνη», ενώ για όσους θέλουν να παίξουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, λειτουργεί Snowpark στα Κελάρια 2200 με ποικιλία rails και αλμάτων, για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Μάλιστα, τέσσερις από τις πίστες (οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας και Νο2 Βάκχος) είναι πιστοποιημένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Νυχτερινό σκι κάτω από τα αστέρια

Και φέτος οι προβολείς του χιονοδρομικού θα ανάψουν και πάλι και τη νύχτα, χαρίζοντάς μας μια μοναδική εμπειρία: τα χρώματα της νύχτας θα συναντήσουν το κατάλευκο του χιονιού και οι χιονισμένες πλαγιές θα γίνουν ακόμη πιο μαγευτικές. Απολαύστε, λοιπόν, την αξεπέραστη ομορφιά του τοπίου κάνοντας σκι κάτω από τα αστέρια και ζήστε αξέχαστες στιγμές συνδυάζοντας τη νυχτερινή διασκέδαση με το αγαπημένο σας σπορ. Στην ιστοσελίδα του ΧΚΠ και στα social media του μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες διοργάνωσης του νυχτερινού σκι, οι οποίες μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2023, ανοίγουν οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για τους επισκέπτες και θα ακολουθήσει το σταδιακό άνοιγμα των πιστών για τους χιονοδρόμους σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες. 

Στην ιστοσελίδα και τα social media του ΧΚΠ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και για τις καιρικές συνθήκες σε real time.

Site: www.parnassos-ski.gr

Facebook: parnassosski.gr

Instagram: parnassosski_official

Twitter: skiparnassos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ