Ελλαδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν τη νύχτα στο Πήλιο - Ανοιχτό το χιονοδρομικό τα Χριστούγεννα (εικόνα)

Πληρότητα 100% στα καταλύματα τις ημέρες των γιορτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρόμος στρωμένος με χιόνια στο Πήλιο
© magnesianews.gr / Θανάσης Μπαρούτας

Πήλιο: Χιόνια στις κορυφές - Ανοιχτό το χιονοδρομικό τα Χριστούγεννα 

Χιόνια έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Πήλιο με τα Χάνια και τις Αγριόλευκες να ντύνονται στα λευκά μόλις λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει με εκχιονιστικά μηχανήματα όπου θα χρειαζόταν, διότι γύρω στα μεσάνυχτα η χιονόπτωση εντάθηκε και το ύψος της χιονόστρωσης έφτασε και τα 5 εκατοστά στα Χάνια. Η θερμοκρασία την ημέρα κυμαίνεται γύρω στο μηδέν, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας τα θερμόμετρα έδειξαν -6 στα Χάνια.

Καλημέρα από το χιονισμένο βουνό των Κενταύρων. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ισχύει η προσφορά μας για τις ετήσιες...

Posted by Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου | Pelion Ski Centre on Tuesday, December 20, 2022

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, με τους αναβατήρες «Πήλιο 1» και «Πήλιο 3» ανοιχτούς και σε πλήρη λειτουργία για εναέρια βόλτα αφού το χιόνι δεν είναι αρκετό για να λειτουργήσουν οι χιονοδρομικές πίστες. Τα δύο σαλέ του χιονοδρομικού θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες ώστε να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο στο Βουνό των Κενταύρων.

Πήλιο: Πληρότητα 100% τις ημέρες των Χριστουγέννων 

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στο Πήλιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και πλήρως προσπελάσιμοι και το βουνό είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες για τα Χριστούγεννα, από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ τα καταλύματα έχουν πληρότητα 100%, σύμφωνα με τους ξενοδόχους. Από την πλευρά της Όθρυος Αλμυρού, δεν έπεσε χιόνι και η κα Κολυνδρίνη τόνισε την ετοιμότητα της Περιφέρειας για χιονόπτωση και τις επόμενες μέρες, με μηχανήματα και αλατιέρες, ώστε να μην κλείσουν οι δρόμοι.

«Ήταν ευλογημένο αυτό το χιόνι χθες, μακάρι να ρίξει και άλλο, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης. Η κα Κολυνδρίνη υποστήριξε ότι οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού είναι έτοιμες, υπάρχει πιστοποίηση από την ΕΒΕΤΕΑΜ και είναι έτοιμο να λειτουργήσει, αν πέσει επαρκή ποσότητα χιονιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ