Η Βασιλική Κορδερά.
Η Βασιλική Κορδερά.
Smart Life

Bergmann Kord: Η πρώτη Κλινική Μαλλιών στην Ελλάδα είναι γένους θηλυκού

Η ιδρύτρια και πρόεδρος Βασιλική Κορδερά βρίσκεται πάνω από 40 χρόνια στο «τιμόνι» της κλινικής
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bergmann Kord: Η πρώτη Κλινική Μαλλιών στην Ελλάδα έχει γυναίκα ιδρύτρια και πρόεδρο από το 1979.

Στη σύγχρονη εποχή τα success story γυναικών που τολμούν, ρισκάρουν, ξεπερνούν τα εμπόδια και πετυχαίνουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, αναδεικνύουν τη δυναμική θέση των γυναίκων του επιχειρείν. Επιτυχημένες ιστορίες που πολλές φορές δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα, αλλά με πολλή αφοσίωση, δουλειά και υπομονή, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα.

Το κτίριο της κλινικής Bergmann Kord.

Μια από αυτές είναι η Βασιλική Κορδερά, ιδρύτρια και πρόεδρος της Bergmann Kord, της πρώτης Κλινικής Μαλλιών στην Ελλάδα. Η κλινική με έτος ίδρυσης το 1979, έχει πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, τα οποία συμπίπτουν και με τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρίας η Βασιλική Κορδερά. Το εντυπωσιακό στη δική της ιστορία είναι το πώς κατόρθωσε σε μια περίοδο που οι γυναίκες δεν βρίσκονταν σε θέσεις ηγεσίας, να διεκδικήσει τη θέση, να τη διατηρήσει και να βρίσκεται μπροστά, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Με κλινικές, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο, οι εξειδικευμένες Επιστημονικές Ομάδες των Κλινικών Μαλλιών παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το θέμα της τριχόπτωσης είναι άλλωστε αρκετά ευαίσθητο, οπότε η εμπιστοσύνη για τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα είναι αρκετά σημαντική. Οι πάνω από 70.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών μέχρι σήμερα πιστοποιούν την ορθότητα της επιλογής της κλινικής Bergmann Kord.

Εκτός από τις άριστα καταρτισμένες ιατρικές ομάδες, με ενεργή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, επαγγελματισμό και πλήρη εξειδίκευση, διατίθεται παράλληλα ιατρικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, που εγγυάται υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και ολοκληρωμένα αποτελέσματα, πάντα σε απόλυτη αρμονία με το προφίλ και τις προσδοκίες, κάθε ενδιαφερόμενου. Αυτό επιτυγχάνεται με το προσωποποιημένο ενδιαφέρον για τον κάθε επισκέπτη και τις ανάγκες του, ούτως ώστε να έχει την ενδεδειγμένη λύση για τα μαλλιά του.

Το κτίριο της κλινικής Bergmann Kord.

Περιήγηση στους κτιριακούς χώρους της Bergmann Kord

Όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται με την φιλοσοφία της εταιρίας που επιλέγει να στέκεται σε αντίθεση με τις τάσεις της αγοράς. Η Κλινική Μαλλιών Bergmann Kord επιλέγει συνειδητά να μην λειτουργεί με πρακτικές που εμπορευματοποιούν το ζήτημα της Τριχόπτωσης και να διαμορφώνει τις ηθικές αξίες των κλινικών της με πραγματικό αίσθημα ευθύνης.

Εκτός λοιπόν από την συνεχή προσπάθεια για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών, στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Bergmann Kord βρίσκεται ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτό γίνεται μέσα από το κοινωνικό της έργο και τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, μέρος των οποίων είναι η στήριξη και συνεργασία με συλλόγους καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα. 

Η κορωνίδα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κλινικής είναι το «HAIR for HELP», με στόχο την παροχή ελπίδας και υποστήριξης σε πάσχουσες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το 2010 και στοχεύει στην στήριξη ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης. Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν Περούκες Παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε άπορους ογκολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από αλωπεκία.

Δειτε περισσοτερα