Smart Life

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην παγκόσμια bartending σκηνή της Αθήνας

10 κορυφαία bars, 15 events, 3 brands, 1 πόλη στην πιο vibrant εβδομάδα του Νοεμβρίου

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Urban Alchemies: 10 κορυφαία bar της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους σε top bartenders του εξωτερικού, με 15 μοναδικά events γεμάτα ευφάνταστα cocktails και απολαυστικές μουσικές στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου.

Ένα καλό ποτό και μία καλή παρέα είναι η συνταγή της τέλειας αθηναϊκής βραδιάς. Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να συμμετέχεις στο πιο cosmopolitan event με ένα cosmopolitan στο χέρι- ή με κάποιο άλλο αγαπημένο σου cocktail; 

Στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία τεράστια μπάρα. Η μουσική, ο ρυθμός των shakers και ο παλμός της πόλης ανεβαίνουν, ενώ η γεύση εκτοξεύεται. Το Urban Alchemies αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι που ενώνει την αθηναϊκή bartending σκηνή με μερικά από τα 50 πιο αναγνωρισμένα bars παγκοσμίως. 10 κορυφαία bar της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους σε top bartenders του εξωτερικού, με 15 μοναδικά events με πρωταγωνιστές πρωτοποριακά αρωματικά cocktails, απολαυστικές μουσικές και φυσικά όλους εμάς.

This browser does not support the video element.

Βartenders, από τη Βαρκελώνη μέχρι την Ιαπωνία και από το Λονδίνο μέχρι τη Βηρυτό, συναντιούνται και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους γύρω από την τέχνη του cocktail με τα πιο premium brands ποτών- Belvedere Vodka, Jose Cuervo Tequila και Hendrick’s Gin- που απογειώνουν την εμπειρία του fine drinking. Είτε προτιμάς τη γλυκόξινη και ταυτόχρονα αλμυρή Paloma, είτε το αναζωογοννητικό και uplifting Gin Mule ή το fresh and spicy Bloody Mary, μπορείς να τα απολαύσεις όλα μαζί και με άλλες εκρηκτικές αλχημείες -όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις- στο πιο vibrant 3ήμερο του Νοεμβρίου. 

© pexel/peter fazekas

Απ’ ό,τι φαίνεται μετά το καλοκαιρινό island-hopping σειρά έχει το φθινοπωρινό bar-hopping. Το ταξίδι ξεκινάει από τα φημισμένα μπαράκια της πόλης Barro Negro, Bartesera, Noel και Upupa Epops. Τις επόμενες δύο μέρες, το Urban Alchemies συνεχίζει εξίσου δυναμικά με πολύ vibe, άφθονο ποτό και ταυτόχρονα parties που εκτός από τη διάθεση, ανεβάζουν τον πήχη του bartending ψηλά! Κάθε event είναι αφιερωμένο σε ένα premium brand: Belvedere Vodka, Jose Cuervo Tequila και Hendrick’s Gin. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα Jose Cuervo party με τον Dj Manolaco στο Tekila και να πεταχτείς στο Kukos για Belvedere party με Chris IDH on the decks ή στο Bartesera για Hendrick’s gin cocktails από την ομάδα του Cloakroom Bar στο Μόντρεαλ! Αν είσαι λάτρης του gin -busted!-, τότε το Bartesera, το Upupa Epops, το Barreldier και το Noel είναι τα bars που ψάχνεις. Αλλά γιατί να μη δοκιμάσεις Belvedere cocktails στο The Bar in front of the Bar με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Alex Kratena, bartender του project Tayēr + Elementary -London calling baby!- ενώ σε περιμένει μία μεξικάνικη fiesta στο Amber με την τεκίλα να ρέει άφθονη στα Jose Cuervo cocktails από το La Punta Expendio De Agave στη Ρώμη -To Rome with love-. Belvedere cocktails θα βρεις στο Noel, στο Kukos, στο Tailor's House και φυσικά στο The Bar in front of the Bar και πιο μέσα στο "κρυμμένο" The Rumble in the Jungle. Για τεκίλα (boom boom) party, επισκέψου ακόμη το Barro Negro. 

© unsplash/ michael odelberth


Δες παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Urban Alchemies για να μη σου ξεφύγει κανένα:

Δευτέρα 07/11

Barro Negro – Jose Cuervo cocktails by Shingo Gokan
Bartesera – Hendrick’s gin cocktails by Bar Immertreu, Berlin
Noel – Belvedere cocktails by Agelos Bafas
Upupa Epops– Hendrick’s gin cocktails by Nauticus Bar, Edinburgh

Τρίτη 08/11

Amber
 – Jose Cuervo cocktails by La Punta Expendio De Agave, Rome
Barreldier – Hendrick’s gin cocktails by Dead End Paradise, Beirut
Bartesera – Hendrick’s gin cocktails by Cloakroom Bar, Montreal
Kukos – Belvedere party / DJ set with Chris IDH
Noel – Belvedere cocktails by Maxim Schulte
Tekila – Jose Cuervo party / DJ set with Dj Manolaco
The Bar in Front of the Bar & The Rumble in the Jungle – Belvedere cocktails by Tayer + Elementary (Alex Kratena), London & Little Mercies, London

Τετάρτη 09/11

Barro Negro  Jose Cuervo Paloma Party with Three Cents
Noel – Hendrick’s gin cocktails by Nightjar Bar, London
Tailor’s House – Belvedere cocktails by Termini Bar, London
Tekila – Jose Cuervo cocktails by Pinata Cantina cocktail bar, Barcelona

Το ταξίδι του Urban Alchemies όμως δε σταματά εδώ, όλοι οι drink travellers θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον πιο συναρπαστικό διαγωνισμό κερδίζοντας ένα ταξίδι για 2 άτομα στο Λονδίνο.

Εμείς δίνουμε ραντεβού στις 7 Νοεμβρίου. Θα μας δείτε με ένα cocktail στο χέρι -maybe και με ένα στο άλλο. Απόλαυσε και εσύ το ποτό σου στην πιο ξεχωριστή «μπάρα» της Αθήνας. Join the ultimate cocktail Experience! Cheers!

Πληροφορίες: www.amvyx.gr/nea/urban-alchemies