Smart Life

Back to school: Το απαραίτητο check up που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Τι είδους εξετάσεις αξίζει να κάνουν γονείς και παιδιά

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά με τσάντες στην πλάτη πάνε σχολείο
© Unsplash/ Note Thanun

Επιστροφή στα σχολεία: Οι εξετάσεις που αξίζει να κάνουν γονείς και παιδιά. Δείτε τα προνομιακά πακέτα της Affidea.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σύντομα και αυτό σημαίνει ότι έχετε κάνει ήδη τις κατάλληλες προετοιμασίες, προκειμένου να πάνε τα παιδιά πλήρως εξοπλισμένα στο σχολείο. Από την τσάντα μέχρι τα τετράδια και από τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια μέχρι το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Φυσικά, όλοι οι γονείς νοιάζονται για την υγεία των παιδιών τους, αλλά συχνά αμελούν ή αδυνατούν να προβούν στους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο, το γυμναστήριο και τις αθλητικές δραστηριότητές τους, με δύναμη και υγεία.

Επιστροφή στο σχολείο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επιστροφής στα θρανία. Τα παιδιά γυρίζουν στα σχολεία τους, οι νέοι επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ετοιμάζονται για την καινούρια φάση της ζωής τους, ενώ όσοι είναι ήδη φοιτητές ή σπουδαστές σχεδιάζουν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου. Η διδακτική περίοδος είναι ιδιαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει μεγάλη και συνεπή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία. Προς τον σκοπό αυτό είναι σημαντικό, να ελεγχθεί προληπτικά η υγεία τους, πριν το ξεκίνημα της περιόδου, ώστε να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς στη νέα σχολική και ακαδημαϊκή περίοδο, ειδικότερα όσοι πρόκειται να σπουδάσουν μακριά από την οικογενειακή εστία.

Συγκεκριμένα, για τους μαθητές απαιτείται επιπλέον έλεγχος, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ικανότητά τους να μετάσχουν είτε στις δραστηριότητες του μαθήματος της γυμναστικής, είτε στις αγωνιστικές απαιτήσεις του αθλήματος με το οποίο ασχολούνται. Αλλά και για τους νέους φοιτητές ο ίδιος έλεγχος επιβάλλεται, ώστε να νιώθουν σίγουροι για κάθε δραστηριότητα που ίσως ασχοληθούν.

Affidea - Επιστροφή στο σχολείο

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Τι είδους εξετάσεις αξίζει να κάνουν γονείς και παιδιά και ποια είναι τα ιατρικά πακέτα υπηρεσιών που υπάρχουν στην Ελλάδα; Μία από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που ανακαλύψαμε είναι εκείνη του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea. Προκειμένου να διαδώσει και ενδυναμώσει τον θετικό αντίκτυπο της πρόληψης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους πολυαγαπημένους ήρωες Peanuts, ο Όμιλος προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου υγείας σε προνομιακές τιμές για μικρούς και μεγάλους, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2022, και υπενθυμίζει να φροντίσουμε τον εαυτό και τους γύρω μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε check up ενηλίκων, παιδιών ή και συνδυαστικό σε ειδικές μειωμένες τιμές. Πιο αναλυτικά, οι αιματολογικές εξετάσεις του βασικού πακέτου ενηλίκων που προσφέρει περιλαμβάνουν: Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών, Σάκχαρο, Ουρία, Ολικά Λιπίδια, Ουρικό Οξύ, Χοληστερίνη, Κρεατινίνη, Αθηρωματικός Δείκτης, Τριγλυκερίδια, HDL, non-HDL, LDL, Γ-gt, SGOT, SGPT, ενώ το παιδικό check up περιλαμβάνει: Γενική Αίματος, Γενική Ούρων, Σάκχαρο, Ουρία, Σίδηρο, Φερριτίνη, TSH, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, HDL, non-HDL, LDL. Μάλιστα, για όλες τις εξετάσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν απαιτείται παραπεμπτικό, ενώ χορηγείται και βεβαίωση αθλητικής ικανότητας.

Affidea - Επιστροφή στο σχολείο

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Στην έναρξη της νέας περιόδου ο προληπτικός έλεγχος της υγείας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στους εαυτούς και στα παιδιά μας. Ξεκινάμε, λοιπόν, τη νέα χρονιά κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις και τους ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Η εμπειρία του προσωπικού και οι ολοκληρωμένες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας του Ομίλου Affidea μπορούν να καλύψουν όλη την οικογένεια!

Η ομάδα της Affidea παραμένει στη διάθεσή σας καθημερινά. Συγκεκριμένα μπορείτε:

  1. να προγραμματίσετε το ραντεβού σας για εξέταση ηλεκτρονικά μέσω του online booking
  2. να καλείτε στο διαγνωστικό κέντρο που σας εξυπηρετεί. Βρείτε εδώ το τηλέφωνο του κέντρου που επιθυμείτε.
  3. να στέλνετε e-mail στο info.gr@affidea.com ή στο e-mail του κέντρου που σας ενδιαφέρει.
  4. να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις μέσω της ιστοσελίδας www.affidea.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ