Nintendo Switch
Smart Life

Nintendo Switch Sports: Τα αθλήματα που έκανα σε μία εβδομάδα

Ο διάδοχος του θρυλικού Wii Sports
328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Nintendo Switch Sports: Το παιχνίδι επιστρέφει ανανεωμένο με καινούργια αθλήματα για όλους τους παίκτες προσφέροντας μία εντελώς διαφορετική εμπειρία gaming για όλη την οικογένεια.

Είμαι από τους μεγαλύτερους φαν των video games από μικρό παιδί. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δοκιμάσει πολλά είδη παιχνιδιών και η αλήθεια είναι, πως ανήκω στους υπερήφανους κατόχους των Wii από το παρελθόν. Η παλιά μου κονσόλα βρίσκεται ακόμα στο δωμάτιο μου σε περίοπτη θέση και το προφίλ μου με το κλασικό του avatar με γεμίζει με νοσταλγία αναπολώντας τα άπειρα παιχνίδια με τους φίλους και μαζί τις επίμονες προσπάθειες να πετύχω ένα τέλειο backhand στο virtual τένις.

Έτσι, όταν βγήκε στην αγορά το Nintendo Switch αποφάσισα να το αποκτήσω, καθώς ήθελα να παίξω με όλα τα νέα του features και να αξιοποιήσω τη δυνατότητα να παίζω online, η οποία είναι μέσα στις αλλαγές σε σχέση με το Nintendo Wii. Εξάλλου ήρθε η ώρα να φτιάξουμε καινούργιες, όμορφες αναμνήσεις με νέα και ενδιαφέροντα σπορ και επιλογές.

Nintendo Switch

Από τις πρώτες ημέρες είδα το ανανεωμένο gameplay του Nintendo Switch Sports, το οποίο είναι έτσι φτιαγμένο για να σου ανεβάζει τη διάθεση. Η εβδομάδα πάντα ξεκινάει με τη δύσκολη Δευτέρα, γι’ αυτό θέλησα να παίξω κάτι δυνατό, όπως είναι το Football του Nintendo Switch Sports. Με τη νέα κονσόλα της Nintendo ζωντανεύεις τις πραγματικές δράσεις των σπορ με τις κινήσεις σου. Αυτό όμως, που με ενθουσίασε περισσότερο από όλα με το ποδόσφαιρο, είναι πως μπορείς να συνδέσεις το χειριστήριο στο πόδι και να κλωτσάς τη μπάλα! Στη παλαιότερη συσκευή χρησιμοποιούσα σαν παίκτης αποκλειστικά τα χέρια, όμως τώρα δένω το Joy Con με ένα leg strap και αισθάνομαι ότι παίζω κανονικά ποδόσφαιρο στο γήπεδο. 

Nintendo Switch

Την Τρίτη έφτασα στο γραφείο με ένα τεράστιο χαμόγελο και ένας συνάδελφος με ρώτησε για την αιτία, που είμαι τόσο χαρούμενος. Του είπα για το Nintendo Switch και χωρίς να χρονοτριβήσουμε, κανονίσαμε το βράδυ να το δοκιμάσουμε μαζί στο σπίτι του. Η επιλογή ήταν εύκολη, καθώς το νέο παιχνίδι Volleyball του Nintendo Switch Sports τραβάει το ενδιαφέρον. Τα video games του συγκεκριμένου σπορ είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα και οι φίλοι του αθλήματος δεν έχουν κάποιο τίτλο για να απολαύσουν. Το Nintendo Switch Sports φέρνει την πιο πιστή αναπαράσταση σε ό,τι αφορά το βόλεϊ, με τους αισθητήρες κινήσεις να μεταφέρουν τις ενέργειες στην οθόνη, η οποία γέμισε από θεαματικές άμυνες, τεχνικές πάσες και δυνατά καρφιά.

Το gaming είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνεις νέους φίλους ή να δεθείς περισσότερο με την παρέα σου, κάτι που έπραξα και εγώ με τον συνάδελφό μου. Η κονσόλα δίνει την ευκαιρία να παίξεις και πιο ανταγωνιστικά στο online mode, το οποίο ανήκει στις μεγάλες διαφορές με τη κονσόλα Wii Sports. Στόχος μου είναι να γίνω σύντομα καλύτερος και να μπορώ να ανταγωνιστώ έμπειρους  παίκτες στην Pro League κατηγορία, η οποία δίνει και μεγαλύτερο κίνητρο να εξασκηθείς.

Nintendo Switch

Την Τετάρτη κατάφερα να κάνω τη μητέρα μου να παίξει Bowling σε video game, η οποία ανήκει σε μία παλαιότερη γενιά και δεν είχε δοκιμάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Το Nintendo Switch όμως δεν μοιάζει με τις άλλες κονσόλες, καθώς είναι εύκολο στη χρήση και συνδέεται εύκολα δίνοντας την ευκαιρία να παίξεις τόσο στην τηλεόραση όσο και portable, έτσι προσελκύει πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους ή πιο casual gamers. Τα Wii Sports και το Nintendo Switch δεν έχουν χαρακτηριστεί άδικα ως μερικές από τις πιο επιδραστικές μορφές διασκέδασης, διότι εκτός από το παιχνίδι παρακινούν αρκετούς ανθρώπους να αθληθούν μέσα από το gameplay.

Nintendo Switch

Την Πέμπτη ήθελα να αφιερώσω την ημέρα σε εμένα και στο αγαπημένο μου απ’ όλα τα αθλήματα του Nintendo Switch Sports. Το Tennis ήταν από μικρό παιδί το αγαπημένο μου παιχνίδι στην κονσόλα και ήθελα να δω ο ίδιος το αν μπορώ να βγάλω ακόμα τα φοβερά χτυπήματα, που έκανα και παλαιότερα με το χειριστήριο. Επειδή αυτή η εποχή είναι και του Wimbledon, δεν αντιστάθηκα και έβαλα το κλασικό άσπρο μου σορτσάκι για να έχω και ελευθερία στις κινήσεις μου.

Την Παρασκευή ανακάλυψα ανεβαίνοντας τις σκάλες του γραφείου, πως δεν κόπιασα στα σκαλοπάτια, όπως συνέβαινε μερικές μέρες πριν. Είναι φανερό, πως ακόμα και μερικές ώρες με τη νέα κονσόλα, θα σε παρακινήσουν να σηκωθείς για λίγο από τον καναπέ και να συνδυάσεις τη σωματική άσκηση με τα video games. Για να γιορτάσω την αλλαγή στις αντοχές και τη διάθεσή μου, φώναξα τους κολλητούς μου για να τεστάρουμε το Badminton, το οποίο ανήκει στα νέα αθλήματα της κονσόλας. Είναι λίγο διαφορετικό από το Tennis, διότι τα τεχνικά χτυπήματα δεν είναι τόσα πολλά και τα δυνατά καρφιά με τα Joy – Con δίνουν και παίρνουν κάνοντας τις μάχες με τους φίλους πολύ ενδιαφέρουσες.

Nintendo Switch

Μία δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα στη δουλειά είναι παρελθόν, αν και με το Nintendo Switch πέρασε χωρίς να το καταλάβω. Το Σάββατο ξεκίνησα την ημέρα μου με ένα καφέ, πλούσιο πρωινό και θέλησα να μάθω τα μυστικά της ξιφομαχίας με το νέο mode Chambara. Επειδή είμαι και φαν των Star Wars, το νέο game με χαροποίησε, καθώς είναι ότι πιο κοντινό έχω βρει σε μία μονομαχία με light sabers, όποτε να και κάτι ακόμα, που έσβησα από τη bucket list μου. Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο όπου θα έρθει το update με το Golf και θα με μετατρέψει σε έναν επίδοξο Tiger Woods.

Ο διάδοχος του Wii Sports, που τόσο αγάπησα σαν παιδί, έρχεται για να γεμίσει τόσο τη δική μου όσο και τη καθημερινότητα όσων το επιλέξουν γεμάτη γέλιο, διασκέδαση, άθληση και ωραίες στιγμές. Το Nintendo Switch Sports και ο τίτλος με τα 6, και πολύ σύντομα 7 Sports δεν είναι απλά μία κονσόλα αλλά μία τελείως διαφορετική εμπειρία gaming, από αυτές που είχαμε γνωρίσει εώς σήμερα.

Δειτε περισσοτερα