Smart Life

Ονειρεμένες τηλεοράσεις για ονειρεμένες κινηματογραφικές στιγμές

Υπόσχονται να σας βάλουν σε σκέψεις...

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το PLAISIO ξεχωρίζει όλες τις τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και εγγυάται μια κορυφαία εμπειρία θέασης.

Ποιος δεν θα έλεγε όχι σε μια τεράστια τηλεόραση η οποία συνοδεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάτι που σημαίνει και εξαιρετικές επιδόσεις; Εμείς πάντως ξεχωρίσαμε μερικές από τις «ονειρεμένες» τηλεοράσεις της αγοράς που προέρχονται από τους κορυφαίους κατασκευαστές της κατηγορίας. Κάθε μία εγγυάται κορυφαία εμπειρία θέασης, ειδικά όταν συνδυάζεται και με υψηλής ανάλυσης περιεχόμενο.

Για να δούμε μερικές προτάσεις που θα σας βάλουν σε σκέψεις.

Samsung Neo QLED 8K

Φανταστείτε μια τηλεόραση 85 ιντσών, η οποία να μπορεί να προβάλλει περιεχόμενο 8K. Σταματήστε τώρα να τη φαντάζεστε αφού η Samsung Neo QLED 8K 85QN800A είναι ήδη εδώ, προσφέροντας μια σειρά από κορυφαία χαρακτηριστικά. Ξεχωρίζει αρχικά για τα ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, χαρακτηριστικό της Infinity Screen της Samsung που κάνει την εικόνα να «ξεχειλίζει».  Στηρίζεται στην τεχνολογία Quantum Matrix για να αποδίδει τα μαύρα, τα λευκά και κάθε ενδιάμεση απόχρωση με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ. Στο εσωτερικό ο νέος Neo Quantum επεξεργαστής, είναι έτοιμος να φέρει σε πέρας το upscaling περιεχομένου προκειμένου να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε άμεσα την 8Κ ανάλυση, με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και 16 νευρωνικών δικτύων.

LG OLED TV 88Z19 8K 88

Η 8K ανάλυση έχει έρθει τα τελευταία χρόνια και στις OLED τηλεοράσεις της LG, και τι πιο ενδεικτικό παράδειγμα ονειρεμένης τηλεόρασης από την LG OLED TV 88Z19 8K. Σύμφωνοι, το κόστος ξεφεύγει αλλά κανείς δεν μας σταματά να ονειρευόμαστε το Signature μοντέλο της LG που μπορεί και προσφέρει συγκλονιστική εμπειρία θέασης, με ρεαλιστικά χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και μεγαλύτερη λεπτομέρεια! Ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες της κατηγορίας όπως VRR, ALLM, eARC αλλά και ThinQ AI, AI Picture Pro 8K, AI 8K Upscaling και AI Sound Pro. Υπεύθυνος για τα παραπάνω είναι ο επεξεργαστής α9 Gen4 AI 8K, με την εμπειρία να ολοκληρώνεται με 4.2 κανάλια ήχου θα σε βάλουν μέσα στην ταινία ή τη συναυλία που δεν μπόρεσες να ακούσεις live.

Sony OLED TV XR 55A90 J

Οι OLED τηλεοράσεις της Sony έχουν αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας τους, και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Υπεύθυνη είναι η τεχνολογία XR OLED Contrast Pro η οποία μπορεί και προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα σε ατόφια μαύρα και φωτεινά σημεία ενώ το XR Motion Clarity ελαχιστοποιεί το θόλωμα. Ο ήχος βγαίνει μέσα από την οθόνη, προσφέροντας κινηματογραφική εμπειρία surround ενώ η υποστήριξη HDMI 2.1, Dolby Vision και Dolby Atmos είναι αυτό που ψάχνουν όσοι είναι κάτοχοι παιχνιδοκονσολών τελευταίας γενιάς όπως το Xbox Series X και PlayStation 5. Κερασάκι στην τούρτα η πλατφόρμα Google TV που αποτελεί το έξυπνο μενού της τηλεόρασης, με αμέτρητες εφαρμογές και δυνατότητες.

LG QNED916 MiniLED

Η LCD τεχνολογία έχει άλματα τα τελευταία χρόνια, με τη σειρά MiniLED της LG να το πιστοποιεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η LG QNED916 TV που με τις 86 ίντσες που διαθέτει, μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι σας. Στηριζόμενη στην τεχνολογία Quantum Dot NanoCell, η τηλεόραση της νοτιοκορεατικής εταιρείας φέρνει μια εντελώς νέα εποχή στην ποιότητα εικόνας LCD TV με πλούσια και ακριβή χρώματα για εντυπωσιακή θέαση. Βαθύ μαύρο και ζωηρά χρώματα προσφέρουν εικόνα με περισσότερη λεπτομέρεια ενώ και οι gamers θα βρουν στην QNED916 μια τηλεόραση που μπορούν να στηριχτούν ειδικά με τη χρήση των λειτουργιών Absolute Color και Game Optimizer.

Sony Full LED TV 55X90J

Από τα best sellers των τελευταίων μηνών και όχι αδικαιολόγητα, η 55X90J Full LED της Sony αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν να παραμείνουν στα επίπεδα των 55 ιντσών, χωρίς να ξεφύγουν οικονομικά. Η Sony ενσωματώνει τον μοναδικό Cognitive Processor XR ο οποίος μιμείται τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος βλέπει και ακούει, επιλέγοντας πιο κομμάτι της εικόνας «τραβάει» το ανθρώπινο μάτι και αναπροσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα αλλά και τον ήχο, προσφέροντας μια νεα εμπειρία απόδοσης. Η τεράστια εμπειρία της Sony στις κινηματογραφικές ταινίες, βρίσκει πεδίο αξιοποίησης στο συγκεριμένο μοντέλο που διαθέτει μια σειρά από τεχνολογίες όπως το Netflix Calibrated Mode, το Dolby Vision και το Calman Ready για να μπορείτε να απολαύσετε μια ταινία με τον ίδιο τρόπο που τη φαντάστηκε ο σκηνοθέτης.