Smart Life

Τρόποι για να… γλιτώσεις το σιδέρωμα!

Η αγγαρεία του σπιτιού γίνεται πλέον ξεκούραστα

Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σιδέρωμα των ρούχων είναι αγγαρεία για όλους. Το Πλαίσιο έχει λύσεις για να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα.

Σιδέρωμα: ο εφιάλτης του νοικοκυριού! Σύμφωνοι, η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς μπροστά από μία σιδερώστρα και σε τελική ανάλυση ουδείς μέχρι σήμερα έχει ανάγει το σιδέρωμα σε χόμπι αλλά εν πάση περιπτώσει κάποιος πρέπει να το κάνει. Κι όμως, γνωρίζεις ότι με το κατάλληλο σύστημα σιδερώματος, η ζωή σου στο σπίτι μπορεί να γίνει σημαντικά ευκολότερη; Δες τις προτάσεις που βρήκαμε για ‘σένα, ρίξε μια ματιά στις τεχνολογίες που ενσωματώνουν και εξασφάλισε ρούχα λεία και καθαρά σε χρόνο μηδέν!

Σύστημα σιδερώματος Rowenta DG9226
Αν αναζητάς ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα σιδερώματος, μόλις το βρήκες. Το DG9226 της Rowenta διαθέτει ισχύ 2800W και συνεχή παραγωγή ατμού 140 γραμμάρια/λεπτό. Η υψηλή του πίεση που αγγίζει τα 7,6 bar είναι ό,τι πρέπει για να εξαφανίσεις τις επίμονες τσακίσεις από κάθε είδους ύφασμα -μεταξωτό μέχρι μάλλινο. Ο χρόνος προθέρμανσής του είναι μόλις δύο λεπτά προκειμένου να μη χάνεις χρόνο ενώ η πλάκα Microsteam 400 HDLaser θα σου χαρίσει άνετα περάσματα χάρη στην ομαλή της ολίσθηση. Στα παραπάνω πρόσθεσε και την αθόρυβη λειτουργία και έχεις το απόλυτο σετ σιδερώματος.


Πρέσα Singer Steamy
Το σιδέρωμα γίνεται πιο εύκολο με μία πρέσα σαν τη Steamy της Singer! Η απεριόριστη αυτονομία της είναι ό,τι πρέπει για να βρεις τον ιδανικό ρυθμό χωρίς τίποτε να σε περιορίζει, ενώ η παραγωγή ατμού των 120 γραμμαρίων/λεπτό εξασφαλίζει άνετα περάσματα με ελάχιστη αντίσταση (απόρροια και των 4,5 barπίεσης). Η Steamy έρχεται με πλάκες υψηλής ανοδίωσης που ενισχύουν την αντοχή της στον χρόνο ενώ το δοχείο των 750 ml αποσπάται και μεταφέρεται πανεύκολα, προκειμένου να το γεμίζεις χωρίς κόπο όταν χρειάζεται. Σημείωσε ότι ο χρόνος ατμοποίησης είναι μόλις τρία λεπτά για να αποφύγεις την αχρείαστη αναμονή!


Σύστημα σιδερώματος BraunI S5145BK
Ένα σύστημα που ξέρει πώς να φερθεί ακόμα και στα πιο ευαίσθητα ρούχα και υφάσματα, το BraunI S5145BK θα σου λύσει τα χέρια σε καθημερινή βάση. Ενσωματώνει λειτουργία iCare που σταθεροποιεί τη θερμοκρασία, έτσι ώστε να προσφέρει μία σταθερή εμπειρία σιδερώματος, εξαλείφοντας τον κίνδυνο καψίματος των ρούχων. Αν εντοπίσεις κάποια επίμονη τσάκιση, η κεραμική πλάκα EloxalFreeglide 3D με το δυνατό άκρο παραγωγής ατμού θα τη λειάνουν μεμιάς, ενώ το σύστημα κατά των αλάτων διατηρεί το εσωτερικό του καθαρό ειδοποιώντας σε όταν έρθει η ώρα για τον καθαρισμό του, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής του.


Σύστημα σιδερώματος Philips GC9660/30
Εκμηδένισε τον χρόνο σιδερώματος με το σύστημα PhilipsGC9660/30 το οποίο θα σου χαρίσει λεία και απαλά ρούχα με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια! Η πίεση των 7,5 bar είναι αρκετή για να… ισιώσει ακόμα και τις πλέον επίμονες ζάρες στα πιο δύσκολα υφάσματα. Η παραγωγή ατμού των 155 γραμμαρίων/λεπτό κάνει το έργο σου ακόμα πιο εύκολο ενώ το μεγάλο δοχείο χωρητικότητας 1,8 λίτρων, αποσπάται προκειμένου να γεμίζει -όποτε χρειάζεται- ακόμα πιο εύκολα. Η ολίσθηση δε θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη, χάρη στην πλάκα T-ionic Glide με το «αεροδυναμικό» design ενώ, τέλος, η λειτουργία Eco κάνει σημαντικές εκπτώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, όχι όμως και στις επιδόσεις.


Σύστημα σιδερώματος Tefal GV9820
Ό,τι πιο προηγμένο θα βρεις σε σύστημα σιδερώματος, το Tefal GV9820 θα γίνει ο ισχυρότερός σου σύμμαχος σε μία από τις πλέον απαιτητικές δουλειές του νοικοκυριού. Διαθέτει ισχύ 3000W και πίεση 9 bar, χαρακτηριστικά που όπως αντιλαμβάνεσαι αρκούν για να σου χαρίσουν τα πιο λεία και καλοσιδερωμένα ρούχα που είχες ποτέ, πλήρως απαλλαγμένα από ζάρες. Η πλάκα Durilium Air Glide Autoclean χαρίζει κορυφαία ολισθηρότητα για μεγαλύτερη άνεση ενώ το σύστημα SmartLED Vision θα ενισχύσει την ορατότητά σου, εξασφαλίζοντάς σου εξίσου άψογα αποτελέσματα ακόμα κι αν σιδερώνεις κατά τις βραδινές ώρες.


Σύστημα σιδερώματος Rowenta DG8642
Το σύστημα DG8642 της Rowenta δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες: τουναντίον, είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ρούχα λεία και αστραφτερά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Επίμονες τσακίσεις και βακτηρίδια θα αποτελέσουν παρελθόν με ισχύ 2400W, παραγωγή ατμού 120 γραμμάρια/λεπτό και μέγιστη πίεση 7,2 bar. Έτοιμο να αναλάβει δράση στη στιγμή (απαιτούνται μόλις δύο λεπτά προθέρμανσης) και με μεγάλο δοχείο νερού για να μην ασχολείσαι συνέχεια με το γέμισμά του, είναι εξοπλισμένο με ειδική πλάκα Microsteam 400 HDLaser που σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων που συναντώνται στα υφάσματα.


Πρέσα Singer Divina
Μια πρέσα που θα σε διευκολύνει σημαντικά κατά το σιδέρωμα, η Divina πρώτα μαλακώνει τα ρούχα και στη συνέχεια εξαλείφει κάθε ζάρα με μία κίνηση. Η απεριόριστη αυτονομία της θα σου δώσει τη δυνατότητα να σιδερώσεις με τον ρυθμό που σε βολεύει, τη στιγμή που η παραγωγή ατμού 110 γραμμαρίων/λεπτό και η πίεση των 4,5 barδε θα ταλαιπωρήσουν καθόλου τα ρούχα και τα υφάσματά σου. Διαθέτει ανοδιωμένες πλάκες αλουμινίου για άριστα αποτελέσματα και μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο καθώς επίσης και ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύστημα σιδερώματος StiroplusSP 1070
Οικονομικό και αξιόπιστο, το σύστημα σιδερώματος StiroplusSP 1070 διαθέτει ισχύ 2400W και παραγωγή ατμού 190 γραμμάρια/λεπτό. Χάρη στην πλάκα Iceglide Ceramic θα σου προσφέρει άνετα περάσματα μέσα από τα υφάσματα ενώ με το ειδικό σύστημα αφαίρεσης αλάτων, δε θα ασχοληθείς ποτέ ξανά με τα ιζήματα και τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν. Η βολή ατμού 400 γραμμαρίων/λεπτό με πίεση 6,8 bar θα τιθασεύσει ακόμα και τις πιο επίμονες ζάρες ενώ το δοχείο χωρητικότητας 1,6 λίτρων θα σε γλιτώσει από τα αλλεπάλληλα πηγαινέλα στη βρύση!

Σύστημα σιδερώματος Philips GC9635/20
Έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε σου ανάγκη, χαρίζοντάς σου λεία και κολλαριστά υφάσματα, το σύστημα GC9635/20 της Philips θα σε βοηθήσει να ξεμπερδέψεις με το σιδέρωμα σε χρόνο dt. Είναι εφοδιασμένο με γεννήτρια ισχύος 2700W, επιτυγχάνοντας πίεση ατμού 7,5 bar και συνεχή παραγωγή 155 γραμμαρίων/λεπτό. Η ομαλή ολίσθηση, απόρροια της πλάκας T-ionicGlideθα μετατρέψει το σιδέρωμα σε μία άκοπη και σημαντικά ταχύτερη διαδικασία, τη στιγμή που η λειτουργία Eco θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας -όχι όμως και την απόδοση. Το αποσπώμενο δοχείο νερού με χωρητικότητα 1,8 λίτρων, τέλος, θα σου επιτρέψει να εστιάσεις στο… έργο σου.

Σύστημα σιδερώματος Tefal GV9585
Κομψό και συμπαγές, το σύστημα σιδερώματος της Tefal, GV9585, διαθέτει ισχύ 2600W και μέγιστη πίεση 8 bar, έτσι ώστε να προσφέρει ρούχα λεία και μαλακά. Έρχεται με σύστημα κατά του σταξίματος το οποίο εμποδίζει τις σταγόνες του νερού να πέσουν επάνω στα ρούχα. Την ίδια στιγμή η καινοτόμος τεχνολογία Durilium Air Glide Autoclean του επιτρέπει να γλιστρά επάνω στα υφάσματα ενώ με παραγωγή ατμού 180 γραμμάρια/λεπτό, θα ξεχάσεις τα πολλαπλά περάσματα. Το GV9585 διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων θα εναλλάσσεσαι από τον πίνακα ελέγχου του.