Smart Life

Ευκαιρία για καριέρα στην Ελλάδα για νέους μηχανικούς

12 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης για τους μηχανικούς του αύριο από την Elval

Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

“Engineers of tomorrow”: Απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών χάρη στην ELVAL μπορούν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία με έμμισθη πρακτική άσκηση.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας την τελευταία 10ετία λόγω της οικονομικής κρίσης είναι το brain drain. Η απόφαση των νέων λαμπρών μυαλών της χώρας να φύγουν στο εξωτερικό γιατί γνωρίζουν ότι εδώ δύσκολα θα βρουν δουλειά ή θα ακολουθήσουν μια καριέρα που να αξιοποιεί τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε περισσότερα προγράμματα σαν το “Engineers of tomorrow” της Elval.

Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου αλουμινίου, παγκοσμίως. Η εταιρεία δημιούργησε αυτό το πρόγραμμα με στόχο να αναδειχθεί σε έναν θεσμό που θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία αξιόλογη καριέρα στη χώρα τους, συνεισφέροντας παράλληλα στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (SDG 8).

Το “Engineers of tomorrow” είναι ένα πρόγραμμα 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης που δίνει τη δυνατότητα σε νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες. Ήδη έχουν διαμορφωθεί 12 συγκεκριμένα projects στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα Βοιωτίας στα οποία θα εργαστούν οι νέοι μηχανικοί σε συνεργασία με τους μηχανικούς της εταιρείας.

Κάθε θέση περιλαμβάνει την προοπτική της πλήρους απασχόλησης μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης και γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν μια αξιοκρατική διαδικασία επιλογής. Αρχικά, αν ενδιαφέρεσαι για τη θέση μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ για τον 1ο κύκλο του προγράμματος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με εκπροσώπους της Elval, καθώς και συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης (σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της επιχείρησης).

Όσο για τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε υποψήφιος:

•             Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων – Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών)
•             Άριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής Γλώσσας
•             Άριστες δεξιότητες χρήσης H/Y (Windows, MS Office) και Data Analysis
•             Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των 3 ετών
•             Δυνατότητα μετεγκατάστασης
•             Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψηφίους

Δεν είναι θαυμάσιο να μπορείς να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου σταδιοδρομία χωρίς να χρειάζεται να αποχωριστείς τον τόπο σου και τους ανθρώπους σου; Το πρόγραμμα της Elval σέβεται τους κόπους σου, αναγνωρίζει το πτυχίο σου και επενδύει στις ικανότητές σου προσφέροντάς σου παράλληλα την εργασιακή εμπειρία που χρειάζεσαι. Ευκαιρία να «ανοίξεις φτερά».