Smart Life

Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι…

Και είμαι σίγουρη γι' αυτό γιατί μέσω της προηγμένης πλατφόρμας αναζήτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, theferries.com, βρήκα τα πιο οικονομικά εισιτήρια για τις αυγουστιάτικες διακοπές μου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατφόρμα αναζήτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων theferries.com
© The Ferries

The Ferries: Μια εύχρηστη online υπηρεσία για να βρεις εισιτήρια πλοίων για πάνω από 200 προορισμούς, ακόμα και τελευταία στιγμή

Το task ήταν δύσκολο και περιλάμβανε τρεις κολλητές, λίγες ημέρες άδειας στο peak του ελληνικού καλοκαιριού (aka τον Αύγουστο) και ελάχιστο χρόνο για να κανονίσουμε τις κοινές διακοπές μας. Η μία θα έπρεπε να βρει το δωμάτιο, η άλλη να φτιάξει πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα -ναι, πάντα υπάρχει αυτή η «καλά κρυμμένη παραλία με τα αρμυρίκια που φτάνουν μέχρι το νερό» την οποία καταλαβαίνεις ότι γνωρίζει όλη η Αθήνα με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί- και η τρίτη της παρέας, δηλαδή εγώ, να βρει τα ακτοπλοϊκά που εξυπηρετούν και τις τρεις μας ενώ είναι τα πιο οικονομικά. Και αυτό να το κάνει εύκολα και γρήγορα. Και το έκανε.

Ενώ οι φίλες μου σπαταλούσαν τον χρόνο τους ανοίγοντας άπειρα tabs με πληροφορίες στα laptops τους, διαβάζοντας και διασταυρώνοντας στοιχεία, εγώ πληκτρολόγησα απλά www.theferries.com και ένας ολόκληρος, νέος ταξιδιωτικός κόσμος «ανοίχτηκε» μπροστά μου. Μέσα από αυτή τη νέα πλατφόρμα ανακάλυψα πόσο εύκολη είναι η αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πώς σε γλιτώνει από κόπο και χρήμα. Η theferries.com είναι μία εύχρηστη online υπηρεσία όπου μπορείς να βρεις -ακόμα και τελευταία στιγμή όπως εγώ- εισιτήρια πλοίων για πάνω από 200 προορισμούς.

Επίσης, εκεί βρίσκεις τις ακριβείς τιμές των εισιτηρίων και όχι ενδεικτικές, όπως σε άλλες πλατφόρμες. Συνεπώς ενώ επέλεξα τις θέσεις και το όχημα μας, είδα απευθείας την τιμή χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνω διάφορες πληροφορίες και να μεταπηδώ από tab σε tab.  

TheFerries.com -  Φτιάξε στα μέτρα σου τον τέλειο προορισμό!

Για να ξεκινήσει το ταξίδι με το πλοίο, θα πρέπει πρώτα να φτάσεις στο λιμάνι. Η theferries.com παρέχει στοιχεία για προορισμούς, πλοία και λιμάνια για να πηγαίνεις ενημερωμένη και για να μην το χάσεις, διότι ο χρόνος γίνεται «κάτι σχετικό» όταν είσαι διακοπές.

Με ένα γρήγορο σερφάρισμα στην πλατφόρμα είδα πως έχει και μεγάλο δίκτυο συνεργατών μέσω των οποίων μπορείς ουσιαστικά να οργανώσεις ολόκληρο το ταξίδι σου, από το ξενοδοχείο διαμονής σου μέχρι το αμάξι που θα σε παραλάβει από το λιμάνι ή το αυτοκίνητο που θες να νοικιάσεις στο νησί. Όλα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα theferries.com κάνοντας το task που λέγαμε παραπάνω πιο εύκολο και από το να αποφασίσεις ποια σειρά θα κατεβάσεις στο tablet για να βλέπεις όσο διαρκεί το ταξίδι.

Αφού, λοιπόν, βρήκα τα εισιτήρια που μας συμφέρουν και έφτασα στο σημείο να το ανακοινώσω στις κολλητές μου βρέθηκα και στη θέση να πρέπει να απαντήσω τις ερωτήσεις τους, ερωτήσεις τύπου «γιατί φεύγουμε τόσο πρωί, γιατί με αυτό το πλοίο κτλ». Απάντησα λιτά και απέριττα, εξηγώντας πως τα βρήκα όλα από το theferries.com, άρα είναι τα καταλληλότερα για εμάς. Και αυτό γιατί αυτή είναι η μοναδική πλατφόρμα που όχι μόνο συγκρίνει τιμές από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες -άρα μας προτείνει τα πιο οικονομικά-, αλλά το κάνει και με βάση τις προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη. Αλλιώς είναι να ταξιδεύει μία οικογένεια με ανήλικα παιδιά και αλλιώς τρεις 25χρονες φίλες και η συγκεκριμένη υπηρεσία το ξέρει.

Βέβαια τους πρότεινα αν δεν μου έχουν εμπιστοσύνη να μπουν και αυτές στο www.theferries.com και να διαβάσουν τις επιβεβαιωμένες αξιολογήσεις των χρηστών. Για να δουν πως δεν λέω μόνο εγώ ότι βρήκα τα καλύτερα εισιτήρια, το λένε όλοι. Δεν μπήκαν ποτέ. Όχι γιατί έχουν σε εμένα τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά γιατί έχουν στο theferries.com. Το δέχομαι και φτιάχνω το σακίδιό μου. Και μάντεψε, αφού κάναμε τόσο απλή την έκδοση των ακτοπλοϊκών, αποδείχθηκε το πιο δύσκολο κομμάτι πριν το ταξίδι. Μακάρι να βγει κάποιο site που να μας βοηθάει να κάνουμε και το πακετάρισμα εύκολα και γρήγορα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ