Smart Life

Μπήκαμε στο eshop του Εθνικού Θεάτρου και τα θέλουμε όλα

Ιδιαίτερα αντικείμενα, αξεσουάρ και βιβλία που συνδέουν το θέατρο με τη ζωή

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με μπλουζάκι από το Πωλητήριο του Εθνικού θεάτρου
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με μπλουζάκι από το Πωλητήριο του Εθνικού θεάτρου

Εθνικό Θέατρο: Στο online Πωλητήριό του θα βρεις μοναδικά αντικείμενα και αξεσουάρ εμπνευσμένα από τις παραστάσεις και τις συνεργασίες του.

Πόσες φορές έχεις παρακολουθήσει μια παράσταση στο θέατρο που σου άρεσε πολύ και σκέφτηκες ότι θα ήθελες ένα αναμνηστικό να στη θυμίζει; Προφανώς δεν μπορείς να πάρεις ένα αντικείμενο από τα σκηνικά (αλήθεια, μην προσπαθήσεις) αλλά μπορείς να αποκτήσεις ένα διακοσμητικό, ένα t-shirt ή κάποιο αξεσουάρ εμπνευσμένο από την παράσταση και τους συντελεστές της. Αν σου κίνησα το ενδιαφέρον, συνέχισε να διαβάζεις.

Το Εθνικό Θέατρο, που έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και αγαπημένες παραστάσεις που έχουμε παρακολουθήσει, έχει τα δικά του Πωλητήρια με αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, t-shirts και άλλα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν τον κόσμο του θεάτρου με την καθημερινή ζωή. 

Αντικείμενα του Πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου
© Πάτροκλος Σκαφιδάς

Τα πωλητήρια του Εθνικού Θεάτρου

Το πρώτο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε το 2016 πιλοτικά στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου -ένα πρωτότυπο περίπτερο με ιδιαίτερα αντικείμενα. Η πρώτη αυτή μικρή συλλογή διευρύνθηκε γρήγορα και σχέδια σπουδαίων καλλιτεχνών – ζωγράφων και σκηνογράφων – έγιναν το υλικό έμπνευσης για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων που έφερναν στο φως ένα κομμάτι της ιστορίας του θεάτρου. Το βιβλιοπωλείο στο κτίριο Τσίλλερ μετατράπηκε στο πρώτο σταθερό πωλητήριο και οι συλλογές συνέχισαν να εμπλουτίζονται.

Αντικείμενα του Πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου © Πάτροκλος Σκαφιδάς

Το 2018 άνοιξε ο δεύτερος χώρος στο ισόγειο του Θέατρου Rex, ένα πρωτότυπο concept store σε σχήμα ενός μεγάλου flight case, της ειδικής δηλαδή ξύλινης θήκης με την οποία ένα θέατρο μεταφέρει τα σκηνικά, τα κουστούμια και τον εξοπλισμό του. Σήμερα, όλα τα αντικείμενα είναι διαθέσιμα και στο ψηφιακό του κατάστημα eshop.n-t.gr για όσους βρίσκονται μακριά ή θέλουν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αυτή την εποχή.

Αντικείμενα του Πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου © Πάτροκλος Σκαφιδάς
© Πάτροκλος Σκαφιδάς

Με ένα κλικ λοιπόν, ανοίγεται μπροστά σου ο μαγικός κόσμος του θεάτρου σε διαφορετικές μορφές. Αγαπημένοι χαρακτήρες παραστάσεων, σχέδια υπέροχων καλλιτεχνών και εικόνες εμπνευσμένες από ιστορικές παραστάσεις «σκαρφαλώνουν» σε καθημερινά, χρηστικά αντικείμενα φέρνοντας την τέχνη στην ζωή μας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Από τα t-shirt Μακμπέθ μέχρι τα αμπαζούρ με σχέδια Αντώνη Κυριακούλη και από τα ξύλινα παιδικά παζλ μέχρι τα σερβίτσια με μυθολογικές φιγούρες, βρήκαμε τόσα ωραία πράγματα στο eshop του Εθνικού θεάτρου που δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε!

Αντικείμενα του Πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου
© Πάτροκλος Σκαφιδάς

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Πωλητήριο βρίσκει κανείς και τις μοναδικές χειροτεχνίες των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου. Κάτι που δεν γνώριζα είναι ότι στα διαλείμματα των παραστάσεων, εργαζόμενοι από τα τμήματα βεστιαρίου, ραπτικής και ειδικών κατασκευών ανακυκλώνουν παλιά υλικά, προγράμματα, υφάσματα, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φερμουάρ και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοστουμιών και φροντιστηριακών αντικειμένων. Με λίγη φαντασία, αγάπη και μεράκι, τα υλικά αυτά μεταμορφώνονται σε απίθανες χειροποίητες δημιουργίες, όπως κοσμήματα, τσάντες ή γούρια με «άρωμα» θεάτρου.

Αντικείμενα του Πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου © Πάτροκλος Σκαφιδάς
© Πάτροκλος Σκαφιδάς

Αν θέλεις να ξεχωρίζεις, να ρωτάνε οι φίλοι σου πού βρήκες όλα αυτά τα καταπληκτικά αντικείμενα, να βάλεις το θέατρο στην καθημερινότητά σου, μπες στο eshop του Εθνικού Θεάτρου και άσε τη «μαγεία» να σε παρασύρει. 

​Δείτε όλα τα αντικείμενα και τις συλλογές στο eshop.n-t.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ