Smart Life

University Placement Center: Το τμήμα για σπουδές στο εξωτερικό

Σε όποιο σχολείο κι αν βρίσκεσαι, το επιτυχημένο τμήμα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μπορεί να σου δώσει τη λύση

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
baim-hanif-pywuomhtc6k-unsplash.jpg

University Placement Center: Μάθετε τα πάντα για το καινοτόμο τμήμα προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Η διαδικασία για όσους μαθητές πασχίζουν να περάσουν σε κάποιο από τα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν είναι απλή και σίγουρα δεν τελειώνει μετά το πέρας των εξετάσεων. Η προετοιμασία για τις εξετάσεις είναι οπωσδήποτε ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, όμως ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και μετά το πέρας της, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Το καινοτόμο τμήμα University Placement Center των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δεσμεύεται ακριβώς αυτό. Να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές και να τους καθοδηγήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ποιους απευθύνεται
Αν είσαι μαθητής Λυκείου ΙΒ, GCE ή BTEC-Art, Design & Media Practice και ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Υπόλοιπη Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες κλπ.), τότε το τμήμα αυτό έχει σίγουρα κάτι να σου πει. Το University Placement Center από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσφέρει σωστή προετοιμασία και καθοδήγηση, ολόπλευρη υποστήριξη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για να πετύχεις το στόχο σου.

Συμβουλές και υποστήριξη όχι μόνο στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων που θέλουν να φοιτήσουν στο Εξωτερικό αλλά και σε μαθητές άλλων σχολείων που επιζητούν οργανωμένη και επαγγελματική συμβουλευτική στην προετοιμασία και την υποβολή των αιτήσεών τους.

victoria-heath-b7crdcwfnfu-unsplash.jpg

Κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές προτιμούν το τμήμα για να περάσουν σε κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού από τις ΗΠΑ (Brown University, Johns Hopkins University, University of Michigan, UCLA κ.α.), το Ηνωμένο Βασίλειο (University of Cambridge, Imperial College London, UCL, The Glasgow School of Art, University of Edinburgh, King's College, κ.α) και την υπόλοιπη Ευρώπη (Universite de Strasbourg, University of Groningen, Sciences Po, Bocconi κ.α.).

Placement Tests
Ταυτόχρονα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με τη νέα υπηρεσία Placement Tests, για την οποία οι εγγραφές μόλις άνοιξαν, προετοιμάζουν όσους μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν σε ιατρικές, οδοντιατρικές και νομικές σχολές αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού και απαιτούνται εξειδικευμένες πιστοποιήσεις. Έτσι, μέσω του University Placement Center, μπορεί να γίνει δυνατή η προετοιμασία για το UCAT (University Clinical Aptitude Test) που εξασφαλίζει την εισαγωγή στις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές της Μεγάλης Βρετανίας, το BMAT (BioMedical Admissions Test) που απαιτείται για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή κορυφαίων Ιδρυμάτων, το LNAT (Law National Aptitude Test) το οποίο αποτελεί απαραίτητη πιστοποίηση για τη φοίτηση στη Νομική Σχολή των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα εξασφαλίζει και την προετοιμασία για το HPAT (Health Professions Admission Test), άλλη μια πιστοποίηση για είσοδο σε κορυφαίες σχολές με ιατρικές επιστήμες και το CCVX (Centrale Commissies Voortentamen) για εκείνους που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Εξατομίκευση για τον κάθε μαθητή
Εξειδικευμένοι σύμβουλοι του University Placement Center βοηθούν και στηρίζουν τον κάθε μαθητή ώστε να βρει το πανεπιστήμιο που ανταποκρίνεται στο προφίλ του, στις εκπαιδευτικές του ανάγκες και στις προσωπικές του επιθυμίες, λαμβάνοντας υπόψιν το περιεχόμενο και την ποιότητα σπουδών, την πόλη, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το κόστος σπουδών και ζωής. Επιπλέον το University Placement Center παρέχει τόσο προετοιμασία όσο και τις εξετάσεις ως επίσημο εξεταστικό κέντρο για μια σειρά Admission Tests που είναι απαραίτητα για την εισαγωγή σε κάποιες σχολές (π.χ. Ιατρικές, Νομικές κλπ).

Οι εγγραφές ξεκίνησαν 
Οι εγγραφές για το πρωτοπόρο Τμήμα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές τόσο του ιδρύματος, όσο και εξωτερικών σχολείων μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ. Υπεύθυνος του University Placement Center είναι ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος. Συνεργάζεται στενά με το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του οποίου ηγείται η κυρία Μαρία Κουτσαύτη.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ