Smart Life

#meetingμετημαμά, το τηλεφώνημα που αξίζουν οι μαμάδες μας

Την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 10 το πρωί αφιερώνουμε μισή ώρα στη μητέρα μας

Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιορτή της Μητέρας: Ο Κωτσόβολος ορίζει #meetingμετημαμά την Παρασκευή 7 Μαΐου, 10.00, παροτρύνοντας εργαζομένους και πελάτες να αφιερώσουν χρόνο στη μαμά τους.

Μπορεί ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων να σε συγκινήσει; Όταν σου θυμίζει την πραγματικότητα με απλά λόγια ναι. Είδα την ενέργεια του Κωτσόβολου και συγκινήθηκα γιατί πράγματι η μαμά μου είναι εκείνη που συχνότερα απ’ όλους απορρίπτω τις κλήσεις της ή πατάω σίγαση σκεπτόμενη «θα την πάρω μετά». Όταν είμαι στη δουλειά ή έξω με φίλους, ακόμα και να το σηκώσω θα είναι για μερικά δευτερόλεπτα και θα της το κλείσω βιαστικά. Πάντα υπόσχομαι στον εαυτό μου ή σε εκείνη ότι θα την καλέσω να τα πούμε με την ησυχία μας αργότερα αλλά σχεδόν ποτέ δε το κάνω. Είναι που όλοι μας πολλές φορές αφήνουμε τις υποχρεώσεις να οδηγούν τον τρόπο ζωής μας και τη συμπεριφορά μας, είναι που κατά βάθος ξέρουμε ότι όσες φορές κι αν δεν την καλέσουμε πίσω, η μαμά μας δε θα παρεξηγηθεί.

Συγκινήθηκα λοιπόν όταν είδα ότι ο Κωτσόβολος με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας (9/5), την Παρασκευή 7 Μαΐου στις 10.00, παροτρύνει τόσο τους εργαζομένους όσο και τους πελάτες του, να κάνουμε ένα τηλέφωνο στη μαμά μας ή να αφιερώσουμε έστω μισή ώρα να σκεφτούμε τι δώρο θα της πάρουμε ή τι έκπληξη θα της κάνουμε. Θεωρώ σημαντικό να δείχνει μια εταιρεία έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον θεσμό της οικογένειας και τις οικογενειακές σχέσεις των μελών της. Άλλωστε η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής ζωής και οικογενειακών σχέσεων είναι που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, που βελτιώνει την ψυχολογία μας, που μας κάνει να νιώθουμε στα καλύτερά μας.

Η μαμά μας είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μας αγαπάει τόσο πολύ και με τόση ανιδιοτέλεια. Αξίζει τα πάντα, αλλά για αρχή ας της χαρίσουμε έστω μισή ώρα μέσα από ένα τηλεφώνημα για να τη ρωτήσουμε τι κάνει, να ακούσουμε τα νέα ή τα παράπονά της, να γελάσουμε, να της πούμε «σ’ αγαπώ». Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 10 το πρωί, σημειώνω στο ημερολόγιό μου #meetingμετημαμά. Να τις αγαπάτε τις μαμάδες σας και να τους το λέτε.