Smart Life

Πρωτοβουλία DigiYouth: Με όραμα την επόμενη ημέρα

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης που τρέχουν από κοινού η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 780
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτοβουλία DigiYouth: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης που τρέχουν από κοινού η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration

Η πρωτοβουλία DigiYouth (Microsoft Ελλάδας και ReGeneration), εκπαιδεύει νέους σε ψηφιακές δεξιότητες, για επαγγελματική αποκατάσταση με καλύτερους όρους.

Μοιάζει με το τρένο που μας καλεί να μας ταξιδέψει στη νέα εποχή. Καύσιμο, η τεχνολογία. Οδηγός, το όραμα. Προορισμός, η επόμενη ημέρα. Στη νέα ημέρα που ξημερώνει, λοιπόν, με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση να είναι πλέον παρούσα, οι προκλήσεις είναι πολλές. Για όλους εμάς που αναζητούμε με καλύτερους όρους μια θέση στην αγορά εργασίας – πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας και μετά από αυτήν. Αλλά και για την ίδια την ελληνική οικονομία. 

Η λέξη-κλειδί είναι “skilling” και η πρωτοβουλία DigiYouth που «τρέχουν» από κοινού η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στη χώρα μας, με άμεση δικτύωση σε περισσότερες από 1.300 εταιρείες, έχει ακριβώς αυτό το στόχο: Να αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων στη χώρα μας, ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί μπροστά στο νέο περιβάλλον. 

Αλλά πρώτα ας γνωρίσουμε το DigiYouth

Η πρωτοβουλία ReGeneration DigiYouth Initiative powered by Microsoft ξεκίνησε το 2020 με στόχο να προσφέρει ευκαιρίες εκμάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων (up/reskilling) σε νέους πτυχιούχους και καταρτίζοντάς τους στις πλέον περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες, να τους βοηθήσει στα επαγγελματικά τους βήματα, τοποθετώντας τους σε καίριες θέσεις στην αγορά εργασίας. 

Το πρώτο μέρος της πρωτοβουλίας περιελάβανε 2 Ακαδημίες με τη συμμετοχή 50 νέων:

  1. ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft. 
    Η πρώτη Ακαδημία πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα 240 ώρες εκμάθησης και hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με Cloud Tools & Technologies, το οποίο συγκεκριμένα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web εφαρμογών και λύσεων στο Microsoft Azure. Ήδη 12 από τους συμμετέχοντες έχουν βρει δουλειά και η διαδικασία προσλήψεων συνεχίζεται δυναμικά.
  2. ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft.
    ​Η Aκαδημία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτή τη στιγμή οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στους καινοτόμους και περιζήτητους αυτούς τομείς της τεχνολογίας και θα είναι διαθέσιμοι/ες προς απορρόφηση από το δίκτυο του ReGeneration τον Απρίλιο.  

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας (DigiYouth Initiative ΙΙ) θα πραγματοποιηθούν 3 Ακαδημίες και θα «καθίσουν» στα ψηφιακά θρανία 100 νέοι και νέες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι εδώ εντάσσεται και η Ακαδημία “ReGeneration Academy 4 Women in Tech | Project Management powered by Microsoft”, η οποία απευθύνεται στη νέα γενιά γυναικών που διεκδικούν δυναμικά μια θέση εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, στον οποίο,  δυστυχώς, το γυναικείο φύλο υπο-εκπροσωπείται.

Η επόμενη ημέρα 

Με την ολοκλήρωση όλων των Ακαδημιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth I & II, θα έχουν επωφεληθεί 150 νέοι και νέες, έχοντας λάβει συνολικά 32.000 ώρες εκπαίδευσης σε ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες, μέχρι το τέλος του 2021, ενώ σε 4.000 αποφοίτους όλων των προγραμμάτων του ReGeneration θα έχει δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε online courses και εργαλεία στις πλατφόρμες του MS Learn, τoυ Linked In Learning και του Git Hub, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Microsoft Global Skills Initiative. 

Η νέα πρωτοβουλία που έρχεται 

Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία στην πρωτοβουλία DigiYouth έφερε το επόμενο βήμα: Το σχεδιασμό του “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft”, ενός νέου και πιο διευρυμένου up/reskilling προγράμματος για τους νέους της χώρας μας. Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να ωφελήσει 1.000 νέες και νέους παρέχοντας περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. 

Τι είπαν οι συμμετέχοντες 

«Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που έληξε το πρόγραμμα είχα πολλές προτάσεις και βρήκα δουλειά μέσα σε ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως Software Engineer. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Microsoft και το ReGeneration για αυτή την ευκαιρία μάθησης!» - Αγάπη Δαβράδου.

«Το πρόγραμμα με βοήθησε να αναπτύξω δεξιότητες και να ασχοληθώ με εργαλεία με τα οποία δεν ήμουν τόσο εξοικειωμένος από τις σπουδές μου. Μόλις ολοκλήρωσα τα σεμινάρια, έλαβα τηλεφωνήματα μέσω του προγράμματος από πολλές εταιρείες. Δεν το πίστευα!»
- Γιάννης Χριστόπουλος

«Είμαι αισιόδοξος πως η Ελλάδα έχει προοπτικές για ανάπτυξη και θέλω να υποστηρίξω τη χώρα μου αντί να συμβάλω στο φαινόμενο του “brain-drain”»
- Κωνσταντίνος Ρώτας 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ