Smart Life

World of Difference: Θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο;

Ο 11ος κύκλος του προγράμματος του Ιδρύματος Vodafone δίνει όλα τα εφόδια σε όσους επιθυμούν να εργαστούν για την κοινωνία και το περιβάλλον

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wod2.jpg

World of Difference: Το Ίδρυμα Vodafone για 11η χρονιά αναζητά τους 10 νέους που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο.

Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας; Μπορείς! Το 11ο World of Difference του Ιδρύματος Vodafone είναι εδώ για να σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου. Όμως πρώτα πρέπει να απαντήσεις το τεστ των 60 δευτερολέπτων. Δες τις ερωτήσεις παρακάτω και ξεκίνα μόνος σου.

wod3.jpg

Είσαι ηλικίας 18 έως 35 ετών και κάτοικος Ελλάδας;

  • Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, προχώρησε στην επόμενη ερώτηση.
  • Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, σκέψου αν μπορείς να το προτείνεις σε κάποια ή κάποιον που πληροί τα κριτήρια.

Ζεις για τις νέες τεχνολογίες και τα social media και ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς με τον καλύτερο τρόπο;

  • Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, προχώρησε στην επόμενη ερώτηση.
  • Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, βρες μια φίλη ή έναν φίλο να το προτείνεις. Όλοι έχουμε κάποιο φίλο γκουρού της τεχνολογίας.

Πιστεύεις ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;

  • Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, προχώρησε στην επόμενη ερώτηση.
  • Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, συνέχισε να αναζητάς φίλους για να τους προτείνεις να λάβουν μέρος.

Σε απασχολούν θέματα όπως κοινωνική ισοτιμία, προσβασιμότητα, ενσωμάτωση, εξάλειψη στερεοτύπων και αποκλεισμών, εθελοντισμός, βιώσιμη ανάπτυξη;

  • Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, προχώρησε στην επόμενη ερώτηση.
  • Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, σε συμβουλεύουμε να αναθεωρήσεις, και βέβαια να συνεχίσεις να σκέφτεσαι σε ποιους φίλους θα το προτείνεις.

Θα ήθελες να γίνεις μέλος μιας ομάδας που θα κάνει τη διαφορά στην κοινωνία με τη δύναμη της τεχνολογίας;

  • Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ευχαριστούμε για το χρόνο σου.
  • Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε ίσως να γίνεις ένας από τους 10 φετινούς νικητές του προγράμματος World of Difference!

wod_2021call2action.jpg

Τα 60’’ που ενδέχεται να αλλάξουν τη ζωή σου!
Το Ίδρυμα Vodafone για 11η χρονιά αναζητά τους 10 νέους που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Αφού απάντησες θετικά σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι αυτό το πρόγραμμα και πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.

Το World of Difference είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone για 11η συνεχή χρόνια, προσφέροντας σε 10 νέους που έχουν πάθος για την τεχνολογία, τη δυνατότητα να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Με λίγα λόγια, το World of Difference σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις έμμισθη εργασιακή εμπειρία και την ευχέρεια να μετατρέψεις το πάθος σου για την τεχνολογία σε μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού με τον οποίο παθιάζεσαι!

wod4.jpg

Τι πρέπει να κάνεις;
Αρχικά πρέπει να εντοπίσεις έναν κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό στον οποίο θέλεις να συνεισφέρεις και έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Στη συνέχεια να επικοινωνήσεις με τον Οργανισμό προκειμένου να εξασφαλίσεις τη στήριξή του για τη συμμετοχή σου, καθώς και να συμφωνήσετε από κοινού το έργο που θα αναλάβεις ή την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του, για την περίοδο απασχόλησής σου.

Το έργο που θα αναλάβεις μπορεί να είναι η δημιουργία μιας mobile εφαρμογής ή μιας οnline πλατφόρμας, η ανάπτυξη ενός website ή καναλιών στα social media και ψηφιακών εργαλείων και οτιδήποτε άλλο μπορείς κι εσύ να σκεφτείς, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Θέλεις να πάρεις έμπνευση από τους νικητές των προηγούμενων ετών; Δες εδώ τα projects και τους οργανισμούς για τους οποίους εργάστηκαν.

Πότε και που;
Η υποβολή αιτήσεων για τον φετινό κύκλο του προγράμματος ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. Επισκέψου απλώς την ιστοσελίδα και συμπλήρωσε την αίτησή σου, αφού έχεις πρώτα συμφωνήσει με τον Οργανισμό που σ’ ενδιαφέρει να εργαστείς, το έργο που θα αναλάβεις.

Είναι τόσο απλό; Κι αν χρειαστώ βοήθεια;
Το HIGGS - Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Αν είσαι ένας από τους 10 νικητές: η ομάδα του HIGGS θα σου προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση, τις γνώσεις και τα εργαλεία, προκειμένου να κατακτήσεις τον στόχο σου και να φέρεις την καινοτομία στο έργο σου.

Μέσα από μία σειρά σεμιναρίων και υπηρεσιών συμβουλευτικής πάνω σε θεματικές όπως στρατηγική, ανεύρεση πόρων, πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, marketing, εθελοντισμός αλλά και νομικά και λογιστικά ζητήματα, η ομάδα του HIGGS θα σου προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και τεχνογνωσία,  προκειμένου να κάνεις τις ιδέες σου πράξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Vodafone καθώς και να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος Vodafone στο Facebook.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ