Smart Life

5 λόγοι που θα κάνουν το τσάι την αγαπημένη σου συνήθεια

Από την ενυδάτωση μέχρι το αδυνάτισμα, αυτό το ρόφημα μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 λόγοι που θα κάνουν το τσάι την αγαπημένη σου συνήθεια

Τσάι: αδυνάτισμα, ενυδάτωση, χαλάρωση, ενέργεια, ενίσχυση ανοσοποιητικού. Το νέο iNTEA είναι τσάι του βουνού με πρόσμιξη ελληνικών βότανων με διάφορες δράσεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι Βρετανός για να πίνεις καθημερινά τσάι. Ζεστό ή κρύο, εδώ και αιώνες το τσάι χρησιμοποιείται για κάτι περισσότερο από το να ξεδιψάσει. Οι άνθρωποι το πίνουν για να χαλαρώσουν, να αναζωογονηθούν και να ηρεμήσουν, κάτι που χρειαζόμαστε ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο τόσο για την ευχάριστη γεύση του, όσο και για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία.

1. Ενυδάτωση

Το τσάι είναι στην πραγματικότητα καθαρό νερό με υπέροχη γεύση και επίγευση. Αυτό σημαίνει ότι στο καυτό ελληνικό καλοκαίρι, είναι πολύ πιο ευεργετικό να πίνεις πολλές κούπες τσάι γιατί σε βοηθάει να αναπληρώσεις τα υγρά που χάνεις με τον ιδρώτα. Σωστή ενυδάτωση σημαίνει δέρμα που λάμπει και καλή διάθεση. Αν μάλιστα το τσάι σου συνδυάζεται με την Ρεσβερατρόλη που προέρχεται από το σταφύλι και έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες δράσεις βελτίωσης και προστασίας του δέρματος, θα δεις θαύματα!

iNTEA Skin με Ρεσβερατρόλη για βελτίωση της επιδερμίδας
iNTEA Skin με Ρεσβερατρόλη για βελτίωση της επιδερμίδας

2. Τόνωση

Τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και επιβραδύνουν τη γήρανση. Το τσάι έχει πολλά και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά ως λόγος για να πίνεις τουλάχιστον 2-3 ποτήρια την ημέρα. Αν σου λείπει ενέργεια και τόνωση, η ιδανική μίξη γίνεται με το βότανο τσουκνίδα που προσδίδει διαρκή και θετική ενέργεια στον οργανισμό.

iNTEA Energy με τσουκνίδα για τόνωση και ενέργεια
iNTEA Energy με τσουκνίδα για τόνωση και ενέργεια

3. Αδυνάτισμα

Αποδεδειγμένα, το τσάι (σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση) μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από περιττά κιλά. Είναι ένα ρόφημα με ελάχιστες (έως καθόλου) θερμίδες, το οποίο ενυδατώνει τον οργανισμό και τον βοηθάει να κάψει και να απομακρύνει ό,τι δεν χρειάζεται. Ξέρεις ποιο άλλο βότανο έχει γνωστή, αποτελεσματική και επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση υποβοήθησης μείωσης και διατήρησης του σωματικού βάρους; Η κασσία.

iNTEA Slim με βότανο Κασσία που βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους
iNTEA Slim με βότανο Κασσία που βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους

4. Μείωση στρες

Το στρες μπορεί να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον, όμως υπάρχουν πάντα τρόποι νατο αποβάλλει κανείς. Το τσάι έχει καθιερωθεί πολιτισμικά ως ένα τελετουργικό χαλάρωσης και ηρεμίας, ποιοτικού χρόνου με φίλους και παύσης από κάθε τι αγχωτικό. Εκμεταλλεύσου μισή ώρα μέσα στην ημέρα για να απολαύσεις μια κούπα παρέα με έναν φίλο, ένα βιβλίο, τη γάτα ή απλά κοιτώντας έξω από το παράθυρο. Ο συνδυασμός με μελισσόχορτο, γνωστό για την επιστημονικά αποδεδειγμένη σωματική και ψυχική χαλάρωση, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

iNTEA Relax με μελισσόχορτο για χαλάρωση και ηρεμία
iNTEA Relax με μελισσόχορτο για χαλάρωση και ηρεμία

5. Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού

Δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αντιβίωση ή κάποιο φάρμακο που αντιμετωπίζει στοχευμένα κάποια λοίμωξη/ίωση. Μπορεί όμως να ενισχύσει τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου ώστε να μην αρρωστήσεις το ίδιο εύκολα την επόμενη φορά. Κι επειδή κάθε βοήθεια είναι δεκτή, γιατί να μην το πιείς σε συνδυασμό με το βότανο Αστράγαλο που έχει επίσης ευεργετική δράση στο ανοσοποιητικό;

iNTEA Defence με το βότανο Αστράγαλος για ενίσχυση του ανοσοποιητικού
iNTEA Defence με το βότανο Αστράγαλος για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

5+1. Αποτοξίνωση από την καφεΐνη και για να ξεδιψάσεις αποτελεσματικά

Ενώ τα περισσότερα τσάγια έχουν καφεΐνη, υπάρχει ένα τσάι που είναι απόλυτα ασφαλές για όλους -το τσάι του βουνού που δεν περιέχει καφεΐνη από τη φύση του. Τώρα υπάρχει και μια υπέροχη ποικιλία γεύσεων και προσμίξεων για να μπορείς να το απολαύσεις ζεστό ή κρύο. Το iNTEA, της ελληνικής εταιρείας INBEVERAGES, έχει ως βάση τσάι του βουνού «Ολύμπου» και είναι το μοναδικό τσάι που κυκλοφορεί σε κάψουλες συμβατές με μηχανές Nespresso®* και σε φακελάκια πυραμίδων. Ήξερες ότι οι πυραμίδες iNTEA εκχυλίζονται σε κρύο νερό; Τώρα το έμαθες και ξέρεις ότι μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου τσάι όπου κι αν βρίσκεσαι, ρίχνοντας απλά ένα φακελάκι στο μπουκάλι του κρύου νερού σου.

Το iNTEA θα το βρεις σε γνωστά Super Market, καταστήματα εκλεκτών ελληνικών προϊόντων και στο www.inbeverages.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ