Smart Life

Πώς έγινα ο barista της παρέας

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις τον τέλειο freddo στο σπίτι

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
global_ol_all_sonespresso34_image_iced_fizzyandicedrosemarylattehand_2019_2024.jpg

Με τη σειρά Nespresso Barista Creations μπορείς να φτιάξεις επαγγελματικό freddo espresso & freddo Cappuccino στο σπίτι

Μέχρι πριν δύο εβδομάδες, η σχέση μου με τον καφέ περιοριζόταν στο να πατάω το κουμπί της καφετιέρας (φίλτρου). Και αυτό όχι με μεγάλη επιτυχία. Τη μία ο καφές έβγαινε αφόρητα δυνατός και την άλλη τόσο διάφανος, που μπορούσες να δεις τον πάτο της κούπας. «Πάλι έφτιαξες καφέ see through;». Αυτό είναι το μόνιμο σχόλιο που ακούω από την κολλητή μου κάθε φορά που έρχεται σπίτι για καφέ. Κι αν αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν προσπαθώ να φτιάξω καφέ φίλτρου, φανταστείτε το δούλεμα που έπεσε όταν κάλεσα όλη την παρέα μου σπίτι ανακοινώνοντάς τους ότι θα τους φτιάξω… freddo espresso! Μερικές ψύχραιμες και καθόλου ειρωνικές αντιδράσεις που ακούστηκαν: «Έχεις καν την παραμικρή ιδέα πώς φτιάχνεται ο freddo espresso;». «Μήπως εννοείς freddo απαίσιο;», «Κατάλαβα, εντάξει θα φέρω καφέ απ’ έξω, να σου πάρω κι εσένα;». Εννοείται πως κανείς δεν με πίστεψε, εννοείται πως όλοι εμφανίστηκαν στην πόρτα μου με καφέ σε πλαστικό ποτηράκι. Κακώς. Πολύ κακώς. Παρέλειψα, βέβαια, να τους πω ότι είχα έναν μυστικό σύμμαχο. Για την ακρίβεια, είχα πολλούς και καθόλου τυχαίους συμμάχους: τους καλύτερους baristi στον κόσμο.

global_ol_all_sonespresso34_image_iced_icedrosemarylattecapsule_2019_2024.jpg

Τα τελευταία 5 χρόνια η Nespresso, εμπνευσμένη από τους καλύτερους baristi του κόσμου, δοκιμάζει εμβληματικές παγωμένες συνταγές με στόχο να δημιουργήσει το ιδανικό χαρμάνι για κρύο καφέ. Και φέτος το καλοκαίρι το παρουσίασε! Η νέα σειρά Nespresso Barista Creations* είναι εμπλουτισμένη με δύο νέες ποικιλίες καφέ που δημιουργήθηκαν ειδικά για να απολαμβάνονται παγωμένες. Ο Freddo Delicato με τις φρουτώδεις νότες της ποικιλίας Arabica από την Κένυα έχει φτιαχτεί ειδικά για να προσφέρει μια λεπτή και φρουτώδη επίγευση και είναι ιδανικός για Freddo Espresso. Ο Freddo Intenso από την άλλη είναι ένα χαρμάνι από κόκκους Arabica της Νότιας Αμερικής και της Ινδονησίας με έντονη γεύση και γεμάτο σώμα, ιδανικός για να τον απολαύσεις ως Freddo Cappuccino. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στα αλήθεια χρειάζεσαι μια μηχανή espresso, λίγο πάγο και μερικές από αυτές τις θαυματουργές κάψουλες για να έχεις τον τέλειο freddo espresso ή freddo cappuccino στο σπίτι, όποτε θες.

intro-img.jpg

Η διαδικασία είναι κάτι παραπάνω από απλή. Για τον τέλειο freddo espresso χρειάζεσαι: 2 κάψουλες Freddo Intenso, πάγο και ένα ψηλό ποτήρι. Ρίχνεις 2-3 παγάκια στο ποτήρι, το τοποθετείς τη μηχανή, ρίχνεις τις κάψουλες, και έπειτα ανακατεύεις τον καφέ με λίγο ακόμα πάγο. Έτοιμος! Για να φτιάξεις freddo cappuccino ακολουθείς την ίδια διαδικασία και στο τέλος προσθέτεις αφρόγαλα.

Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, και προς έκπληξη όλων σέρβιρα 4 αψεγάδιαστους freddo espresso. Το πώς έγινε αυτό, δεν το είπα ποτέ στους φίλους μου. Και πλέον, δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει να το μάθουν. Αρκεί που –πια- απολαμβάνουμε όλοι μαζί τον δικό μας freddo espresso στο μπαλκόνι. Αν και πού και πού φροντίζω να τους υπενθυμίζω ότι φέρω επάξια τον τίτλο του barista της παρέας.

COFFEE MADE FOR ICE 10'' | GR

*Οι Barista Creations For Ice είναι διαθέσιμες online και στις Nespresso Boutiques. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες για παγωμένο καφέ της Nespresso, συμπεριλαμβανομένων συνταγών καφέ και των αξεσουάρ, επισκεφθείτε την www.nespresso.com.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ