Smart Life

Οι 5 καλύτερες σειρές όλων των εποχών και το τέλειο food pairing

Δες τις καλύτερες σειρές απολαμβάνοντας τα καλύτερα πιάτα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wolt.jpg

Οι 5 καλύτερες σειρές όλων των εποχών και 5 ιδανικές παραγγελίες από τη Wolt για να τις παρακολουθήσεις

Έχεις μόλις παραγγείλει. Τώρα ψάχνεις να βρεις μια σειρά να παρακολουθήσεις όσο θα τρως. Ψάχνεις και ψάχνεις, αλλά τίποτα δεν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Χτυπάει το κουδούνι. Το φαγητό σου έχει έρθει, αλλά εσύ ακόμα δεν έχεις βρει την ιδανική σειρά. Εφιάλτης, που συμβαίνει φυσικά και αντίστροφα: η σειρά είναι εκεί, περιμένει να πατήσεις το play, αλλά το φαγητό δεν λέει να έρθει ποτέ ή έρχεται και δεν είναι αυτό ακριβώς που περίμενες.

Αυτή η καραντίνα μας έχει δώσει χρόνο, αλλά μας έχει πάρει την υπομονή. Δεν είναι πολλά τα πράγματα που μας δίνουν ευχαρίστηση, είναι, λοιπόν, λογικό αυτά που μας απομένουν να θέλουμε να είναι τέλεια. Χωρίς αναμονές, χωρίς ανατροπές ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Για αυτό φτιάξαμε αυτή τη λίστα με 5 τίτλους που έχουν βρει τη θέση τους ανάμεσα στις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδανικές για να σου αποσπάσουν την προσοχή για λίγο απ’ ό,τι συμβαίνει εκεί έξω. Και για να μην πάει τίποτα στραβά στο δεύτερο κομμάτι, εκείνο του φαγητού, ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών…

Οι 5 καλύτερες σειρές όλων των εποχών και το τέλειο food pairing
Με τη Wolt τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης έρχονται σπίτι σου με ένα κλικ

Πιθανότατα θα έχεις ακούσει για τη Wolt. Είναι μια online πλατφόρμα διανομής φαγητού, μοναδική στο είδος της. Γιατί εκτός από όλα τα καταστήματα εστίασης που φαντάζεσαι, περιλαμβάνει και μερικά ακόμα που δεν σου πέρναγε καν από το μυαλό ότι μπορούν να έρθουν σπίτι σου με ένα κλικ. Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, για παράδειγμα, ή λαχταριστά γλυκατζίδικα ή ακόμη και coffee spots με τον καλύτερο καφέ στην πόλη. Όλα έρχονται ως την πόρτα σου με την υπηρεσία του live-tracking, που σου δείχνει ακριβώς που βρίσκεται η παραγγελία σου, χωρίς να παίρνεις τηλέφωνα πεινασμένος ρωτώντας αν ο διανομέaς έφυγε (και μάλιστα με τη δυνατότητα η παράδοση να γίνει χωρίς επαφή).

Κάτσε, λοιπόν, αναπαυτικά παράγγειλε το αγαπημένο σου φαγητό και πάτα το play. Τίποτα δεν πρόκειται να πάει στραβά.

Φιλαράκια – Πίτσα (προφανώς)

Barenboim 12 Otoño porteño

Η σειρά με τους εκατομμύρια fans σε όλον τον πλανήτη έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης από το πρώτο επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 1993 και εξακολουθεί να παραμένει τρομερά αστεία 16 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της. Μια έρευνα ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι όσοι παρακολουθούν «Φιλαράκια» έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη. Προφανώς και αυτή η σειρά είναι ότι χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Και θα την τιμήσουμε με το αγαπημένο φαγητό του Joey: την τέλεια πίτσα.

La Casa de Papel - Καφές και γλυκό

La Casa De Papel (Money Heist) - Season 1 Trailer

Η ισπανική αυτή σειρά έκανε πάταγο και υπάρχει λόγος: έχει από τα πιο έξυπνα σενάρια του αιώνα. Ανήκει στις σειρές που βάζεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, η αγωνία χτυπάει κόκκινο και θες κάτι να σε κρατάει σε εγρήγορση. Τον καλύτερο καφέ που υπάρχει ας πούμε. Εντάξει και ένα γλυκάκι για τη λιγούρα.

Chernobyl – Burger

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO
Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBOChernobyl (2019) | Official Trailer | HBOChernobyl (2019) | Official Trailer | HBOChernobyl (2019) | Official Trailer | HBOChernobyl (2019) | Official Trailer | HBO
Μέσα σε λίγες μέρες από την ημέρα κυκλοφορίας του το Chernobyl έπιασε τη βαθμολογία-ρεκόρ 9,4/10 στο imdb και όχι άδικα. Η σειρά αφηγείται το ατύχημα στον πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl τον Απρίλιο του 1986 μέσα από μια τρομερά καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες που θα αφήσουν εποχή. Καθώς παρακολουθείς την απόλυτη καταστροφή να εξελίσσεται μπροστά σου, συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα τελικά δεν γίνονται μόνο στις ταινίες (χμμ, να μια φράση που από εδώ και πέρα θα σκεφτόμαστε πολύ καλά πριν ξεστομίσουμε). Όπως και να έχει, υπάρχει κάτι άκρως απολαυστικό στο να καταβροχθίζεις ένα burger, ενώ παρακολουθείς ένα σενάριο απόλυτης καταστροφής που δεν ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πρόσφατη ιστορία. Burger λοιπόν.

Sherlock -  Sushi

Sherlock Trailer - Season 1 [TEH]

Έχουν βγει δεκάδες σειρές και ταινίες με τον μυθιστορηματικό ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, αλλά αυτή εδώ η βρετανική σειρά με πρωταγωνιστές τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν είναι μακράν η καλύτερη εκδοχή. Με μεγάλα χορταστικά επεισόδια, ικανά να βάλουν σε λειτουργία σκέψεις που δεν ήξερες καν ότι έχεις. Σύντομα θα προσπαθείς να ανακαλύψεις τις ιστορίες που κρύβουν όλοι οι άγνωστοι που συναντάς, βασιζόμενος στα ψώνια που βλέπεις στο καρότσι τους. Με όλα αυτά τα υπέροχα πλάνα του Λονδίνου, που μας θυμίζουν τα επίσης υπέροχα ιαπωνικά εστιατόριά του, τι καλύτερο από μια απολαυστική μερίδα sushi για να παρακολουθήσεις αυτή τη φανταστική σειρά;

Black Mirror – Κάτι μεσογειακό, νόστιμο και comfort

BLACK MIRROR Season 4 Official Trailer (2017) Netflix Series HD

Αυτοτελή, εντελώς φουτουριστικά επεισόδια που δείχνουν σχεδόν όλα τα πιθανά σενάρια με τα οποία η τεχνολογία θα μπει στη ζωή μας στο μέλλον. Το έξυπνο είναι ότι όλα πατάνε σε ενδείξεις που ήδη έχουμε, λες και τα σενάρια τα γράφει μελλοντολόγος. Είναι μια σειρά που θα σε κάνει να σκεφτείς μήπως έχεις δώσει παραπάνω χώρο στην τεχνολογία για να μπει στην καθημερινότητά σου, μια σκέψη που την κάνει τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ. Για να τη δεις, χρειάζεσαι ένα τέλεια μαγειρεμένο φαγητό (ιδανικά comfort food), που θα σου δώσει όλη τη θαλπωρή που σου λείπει.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ