Smart Life

Πώς να κάνεις το σαλόνι σου, σινεμά μέσα σε 5 βήματα

Μένουμε σπίτι και δίνουμε λύσεις

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η καραντίνα συνεχίζεται και μαζί με το Novaflix, σου δίνουμε Tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα μικρό σινεμά.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ορισμένοι που δεν περιμέναμε τον κορωνοϊό για να γίνουμε σπιτόγατοι και να αράζουμε με τις ώρες μέσα. Το πλεονέκτημα μας με τους υπόλοιπους είναι ότι αντέχουμε στην πίεση της καραντίνας και δεν χάσαμε καθόλου χρόνο στην αρχή σκεφτόμενοι τι θα κάνουμε με τόσο ελεύθερο χρόνο. Οι αγαπημένες μας σειρές και ταινίες ήταν ήδη εκεί, οπότε εμείς απλά έπρεπε να φτιάξουμε ατμόσφαιρα.

1. Λύνουμε από νωρίς το θέμα του φαγητού
Όταν λέμε φαγητό, εννοούμε μαγειρική. Ο χρόνος είναι άπλετος ακόμη και αν δουλεύεις από το σπίτι και δεν χρειάζεται να παραγγέλνεις όλη την ώρα απ’έξω. Ειδικά τώρα που μπαίνουμε στον δεύτερο μήνα της καραντίνας και τα έξοδα για delivery περιττεύουν, καλό είναι να δημιουργήσουμε εμείς. Στέλνουμε το 2 στον αγαπημένο αριθμό των ημερών και προμηθευόμαστε ό,τι χρειαστούμε. Προφανώς δεν ξεχνάμε τα ποπ-κορν και τα αναψυκτικά! Δεν ξέρουμε κιόλας πότε θα ξαναβγούμε έξω.

2. Φροντίζουμε τον φωτισμό, ειδικά αν πρόκειται για ολονυχτία
Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει κι εσύ, αλλά πολύς κόσμος συνοδεύει την καραντίνα του με ξενύχτι. Επομένως αν θες να δημιουργήσεις συνθήκες σινεμά για τον εαυτό σου, φτιάξε τα φώτα όπως σε βολεύουν πριν ξεκινήσει η δράση. Δεν θες να σηκώνεσαι κάθε λίγο και λιγάκι και να χάνεις τις καλύτερες στιγμές. Φαντάζεσαι να έχει πάρει φωτιά το binge watching βλέποντας την 8η σεζόν του Homeland στο Novaflix και τη στιγμή που η Κάρι Μάθισον εκτελεί, εσύ να ασχολείσαι με τα φώτα;

3. Κινητά στο αθόρυβο, τέλος τα Social Media
Όπως όταν μπαίνεις στην αγαπημένη σου κινηματογραφική αίθουσα ακούς το μήνυμα, για την απενεργοποίηση των τηλεφώνων, με την ίδια ευλάβεια θα το αφήνεις στην άκρη και όταν παρακολουθείς το βραβευμένο Once Upon a Time in Hollywood στo Novaflix. Σαν τελετουργικό. Θα στέλνεις τα μηνύματα σου, όταν τελειώσει το επεισόδιο. Τώρα αν θα είναι το πρώτο ή το 7ο σερί είναι δικό σου θέμα.

4. Οργανώνεσαι με το αίσθημα για κοινή απόλαυση
Εκμεταλλεύσου ότι όλοι είναι σπίτι. Διάλεξε μια σειρά που θα αρέσει και στους δύο. Ή καλύτερα άσε τον άλλον/η να διαλέξει, για να αποφύγεις οποιαδήποτε γκρίνια. Ξεκινήστε μαζί την σειρά και στο τέλος κάθε επεισοδίου σχολιάζετε. Tip: Αν θες να κερδίσεις χρόνο, με το πρόσχημα ότι φέτος κυκλοφορεί και το «No Time to Die» μπορείς να του/της προτείνεις να δείτε μαζί το μεγάλο αφιέρωμα του Novaflix στον Τζέιμς Μποντ, με 14 ταινίες. Χρόνος υπάρχει μπόλικος, όμως σου έχω κι άλλα καλά νέα. Ο πρώτος μήνας της υπηρεσίας προσφέρεται δωρεάν.

5. Ένα σινεμά για όλες τις ηλικίες
Κι αν έχεις οικογένεια, πώς να τα βολέψεις όλα; Είμαστε εδώ και για σένα. Πέρα από τα pop up κανάλια, τις ατέλειωτες σειρές και τις νέες ταινίες, με το Novaflix έχουμε πρόσβαση και σε μια τεράστια γκάμα από παιδικά. Από αυτόν τον μήνα μάλιστα η υπηρεσία έχει και το Fantastic Kid’s Εaster zone, μια υπέροχη τηλεοπτική γωνία για μικρούς και μεγαλύτερους, που κάνει την καραντίνα λίγο καλύτερη. Με παραγωγές όπως: Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς, Άλφα, το Παιδί που θα γινόταν Βασιλιάς κλπ, το Novaflix, σου δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετείς όλο το κοινό μέσα στο σπίτι. Σα να έχεις και διαφορετικές αίθουσες! Το Novaflix προσφέρει το κινηματογραφικό θέαμα της Nova μέσω Internet streaming, χωρίς δεσμεύσεις, με δυνατότητα θέασης από 3 διαφορετικές συσκευές και 2 ταυτόχρονα. Επομένως μπορεί ο καθένας να επιλέξει αυτό που προτιμά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλαυση μόνιμα στο φουλ!