Smart Life

Νέος φοιτητής; Αυτά πρέπει να προσέξεις τις πρώτες μέρες

4 tips για να ξεκινήσεις την ακαδημαϊκή περίοδο με τον καλύτερο τρόπο

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
priscilla-du-preez-xkkcui44im0-unsplash.jpg

Τι πρέπει να προσέξουν οι νέοι φοιτητές στις πρώτες τους ακαδημαϊκές ημέρες

Οι βάσεις βγήκαν, οι εγγραφές ξεκινούν και μια καινούργια ζωή βρίσκεται προ των πυλών. Οι φοιτητικές ιστορίες που έχεις ακούσει από τους μεγαλύτερους είναι πολλές. Τόσες, που ανυπομονείς να γεμίσεις το δικό σου λεύκωμα με αναμνήσεις. Όμως, καλό θα ήταν στην αρχή ειδικά να είσαι προσεκτικός. Γιατί όσο ανυπόμονος κι αν είσαι να τα ζήσεις, δεν παύεις να είσαι ακόμη ένας πρωτάρης. Άκου λοιπόν τον παλιό.

Διάλεξε το σωστό σπίτι
Η πρώτη συμβουλή αναφέρεται στους ξενιτεμένους. Πηγαίνεις σε μια άλλη πόλη. Σίγουρα λοιπόν θα κοιτάξεις να είσαι σχετικά κοντά στη σχολή σου, όμως καλό θα ήταν να βρίσκεσαι και κοντά στα φοιτητικά στέκια, αφού μη γελιόμαστε κάθε βράδυ από εκεί θα περνάς. Κάνε λοιπόν πρώτα μια μίνι έρευνα στη νέα σου πόλη και διάλεξε κατάλληλα. 

Κάνε το σπίτι… φοιτητικό
Τι χρειάζεται ένα σπίτι για να γίνει φοιτητικό; Αρχικά, την κατάλληλη παρέα, όμως στη συνέχεια θα διαπιστώσεις ότι θα θες περισσότερα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι αυτό θα είναι το δικό σου σπίτι για τα επόμενα 4 χρόνια. Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστείς το δικό σου γραφείο και κρεβάτι (το οποίο καλύτερα να είναι διπλό), όμως θα πρέπει να εξοπλίσεις κατάλληλα και το σαλόνι σου. Μην ξεχνάς ότι τα καλύτερα φοιτητικά βράδια θα τα περάσεις σπίτι με καλή παρέα και ακόμη καλύτερη διάθεση. Κι αν ψάχνεις για προσφορές, τσέκαρε και αυτήν του CU Around που δίνει έκπτωση 50€ για αγορές άνω των 300€ από τα Praktiker.

Κράτα καλές σχέσεις με όλους στην αρχή
Οι πρώτες μέρες στη σχολή θα είναι και οι πιο περίεργες, αλλά ίσως και οι μόνες που θα θυμάσαι μετά από χρόνια. Δεν χρειάζεται άγχος, αφού θα είστε όλοι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και αν βρεθείς στο ίδιο τμήμα με παλιό συμμαθητή είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να κάνεις όλους τους άλλους πέρα. Θα γνωρίσεις ανθρώπους που σίγουρα έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Δεν έβαλαν τυχαία στο μηχανογραφικό την ίδια σχολή με εσένα. Κοίτα να το εκμεταλλευτείς λοιπόν. Εκτός αυτού είναι κοινό μυστικό, ότι οι καλύτερες φοιτητικές παρέες δεν γίνονται στο πρώτο έτος, οπότε έχε το νου σου!

architecture-1122359_640.jpg

Κλείσε νωρίς τα νέα σου πακέτα για ίντερνετ και τηλέφωνο
Σίγουρα θα το ξέρεις, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να ενεργήσεις γρήγορα. Ως φοιτητής δικαιούσαι τις καλύτερες προσφορές της αγοράς και όσο πιο νωρίς κλείσεις το πακέτο σου, τόσα περισσότερα χρήματα θα γλιτώσεις. Το CU για τους φοιτητές συνδρομητές του, δίνει μεγάλη ποικιλία και ανάμεσα σε αυτές θα βρεις και αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Ρίξε μια ματιά!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ