Smart Life

Ένα πρωτάκι στον κόσμο του gaming

Κάποιοι έλιωσαν στις παραλίες, κάποιοι… στο GameAthlon!

29547098_1827832773915581_698147108_n.jpg
Έλενα Χάλαρη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ey1_5041.jpg

Πρωί Σαββάτου, ώρα 11:55 κι η απόφασή μου να περάσω ένα Σου Κου διαφορετικό, με έχει οδηγήσει έξω από το γήπεδο Tae Kwo Do. Έχω παρκάρει το αυτοκίνητο κι ενώ ετοιμάζομαι να μπω στο GameAthlon, με σταματούν οι ουρές που έχουν ήδη σχηματιστεί από τον κόσμο που περιμένει να μπει. Περίπου 10.000 επισκέπτες και 1.468 αθλητές βρέθηκαν στην περσινή διοργάνωση και κάτι μου λέει πως φέτος θα είμαστε περισσότεροι.Μπροστά μου βρίσκεται μια παρέα κοριτσιών που συζητά με τέτοιο ενθουσιασμό και ζήλο για τις cosplay στολές τους, που αδημονώ να τις δω …μεταμορφωμένες. Φτάνει η σειρά μου, παίρνω το πάσο μου και προχωρώ προς τα μέσα.
ey2_9771.jpg


Πρώτη μου στάση, δεν μπορεί να είναι παρά το ΓΕΡΜΑΝΟΣ Game Lounge. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον μόλις πέρασα την είσοδο, καθώς μία κοπέλα στέκεται -σχεδόν ασκαρδαμυκτί- ακίνητη σε ένα βάθρο όπου δυο κατακόρυφες στήλες με led λάμπες, την «σκανάρουν». Φυσικά και πήγα να ρωτήσω τι παίζει. «Δημιουργεί το 3D Avatar της! Μπορείς κι εσύ. Κάνεις register, ανεβαίνεις και μένεις ακίνητη για 30 δευτερόλεπτα. Σε λιγότερο από λεπτό το avatar έρχεται στο mail σου», μου εξηγεί η υπεύθυνη. 
ey2_9302.jpg


Εννοείται, δεν έχασα την ευκαιρία. Έφτιαξα κι εγώ το δικό μου 3D avatar και συνέχισα την εξερεύνηση. Παίρνω τα περίπτερα της έκθεσης με τη σειρά και συναντώ ό,τι μπορείς να φανταστείς: επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, action figures, αντικείμενα εμπνευσμένα από games, χειροποίητες στολές χαρακτήρων, κόμικ. «Τελικά το gaming δεν εξαντλείται μπροστά στις οθόνες και τις κονσόλες», σκέφτομαι, περιεργαζόμενη τα αντικείμενα και βλέποντας τον ενθουσιασμό των ανθρώπων στα περίπτερα της έκθεσης.
ey2_9246.jpg


Κατεβαίνοντας προς την αρένα, βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας: παρέες νέων ή εφήβων, cosplayers, οικογένειες με πιτσιρίκια, παρέες και ζευγάρια ενηλίκων.  Όσο περνά η ώρα ο κόσμος πληθαίνει, γεμίζοντας όλο και περισσότερο το γήπεδο. Εθελοντές και hosts συντονίζουν τις δράσεις, δίνοντας παλμό στο event.  Ξαφνικά, μία παρέα jedi με πράσινα και κόκκινα φωτόσπαθα με προσπερνά και περίμενα ότι από κάπου θα εμφανιστεί ο R2D2 με τον BB-8 αλλά δεν…  
ey2_9752.jpg


Η επόμενη μου στάση στην αρένα είναι στο booth ΓΕΡΜΑΝΟΣ, όπου ζωγραφίζω το δικό μου VR έργο και δοκιμάζω τη μάσκα Microsoft Hololens – έβλεπα να περνούν από μπροστά μου πλανήτες, σα να ήμουν στον γαλαξία του Thor.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, αποφάσισα να δοκιμάσω τη συγκέντρωσή μου σε ένα άκρως απαιτητικό activation- όσο πιο συγκεντρωμένη ήμουν μία μεγάλη πυραμίδα σχηματιζόταν μπροστά μου και έπρεπε να την ακολουθήσω, χωρίς να «χαθώ». Σκοράρω πάνω από 90 και με ανεβασμένη ψυχολογία συνεχίζω το tour μου.
ey2_9162.jpg


Με το κινητό στο χέρι, έτοιμο για τα απαραίτητα insta-stories, περνάω ανάμεσα από PC και κονσόλες, όπου οι παίκτες ετοιμάζονται για ατελείωτα battles. Όλοι συγκεντρωμένοι στο τουρνουά τους, έτοιμοι να διεκδικήσουν τα μοναδικά δώρα και τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα (έως €20.000!) που προσφέρει η διοργάνωση και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Φυσικά από τα highlights του event, η στιγμή που διάσημοι gamers και κάποιοι από τους αγαπημένους μου youtubers εναλλάσσονται στο 360ο stage. Το κοινό ενθουσιασμένο τους παρακολουθεί, ενώ ειδικά κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η ένταση και η αγωνία ανεβαίνει για τους διαγωνιζόμενους. Λίγο μετά τις 22:00, είμαι έτοιμη να αποχωρήσω από την gaming αρένα, έχοντας βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
ey2_9900_1.jpg


Το μεγαλύτερο event gaming και τεχνολογίας επέστρεψε στο Φάληρο για μία ακόμη χρονιά κι ανέβασε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών: 13.000 επισκέπτες, 1970 παίκτες και πάνω από 20 διαγωνιζόμενοι cosplayers.

GameAthlon, powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ …it was! Ραντεβού του χρόνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ