- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένα περίπτερο που ξεχώρισε στο Athens Coffee Festival
Τα πρωτότυπα Cocktails του Nescafé μας τράβηξαν την προσοχή
Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ και χιλιάδες Αθηναίοι βρέθηκαν στο Athens Coffee Festival για να τη γιορτάσουν. Σπάνιες ποικιλίες από 63 καφεπαραγωγές χώρες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, γευστικές δοκιμές, πάνω από 20.000 επισκέπτες με κυπελλάκια καφέ ανά χείρας. Όλο το Γκάζι μοσχοβολούσε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ! Σε ένα περίπτερο όμως ήπιαμε τους περισσότερο ευρηματικούς καφέδες.
Στο περίπτερο του Nescafé υπάρχει ένα αληθινό καφεόδεντρο (όχι δε μυρίζει καφέ, μυρίζει όπως όλα τα φυτά. Ναι, το μύρισα). Δίπλα του, σε ένα γυάλινο δοχείο, ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τους καρπούς του, τα λεγόμενα κεράσια του καφέ. Ο coffee expert του Nescafé, Γιώργος Μακρόπουλος είναι εδώ για να σου εξηγήσει όλα τα στάδια παραγωγής του καφέ, από τη στιγμή που ο καρπός θα κοπεί από το δέντρο, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σου. «Αφού καβουρδίσουμε τους κόκκους του καφέ στους 200°C για 12 λεπτά, τους αλέθουμε», λέει ο Γιώργος. «Από την άλεση εξαρτούνται τα διαφορετικά είδη καφέ. Για την παραγωγή στιγμιαίου καφέ, εκχυλίζουμε τον καφέ, τον φιλτράρουμε και στη συνέχεια τον αφυδατώνουμε. Στην ουσία παίρνουμε την καρδιά του καφέ, κι όμως ο στιγμιαίος καφές έχει τη μικρότερη ποσότητα καφεΐνης ανά ml, από οποιοδήποτε άλλο είδος καφέ».
Αν παρακολουθείς σωστά την ξενάγηση στον κόσμο του καφέ, μπορείς να συμμετάσχεις σε ένα quiz. Όποιος απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις, ανταμείβεται με ένα χαριτωμένο, μίνι καφεόδεντρο. Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Την προσοχή σου αποσπάνε συνεχώς οι μυρωδιές των καφέδων που ετοιμάζονται ασταμάτητα ακριβώς δίπλα.
Υπάρχουν 3 μενού. Το πρώτο περιλαμβάνει όλα τα κλασικά ροφήματα Nescafé. Στο δεύτερο μπορείς να βρεις ανατρεπτικές συνταγές ροφημάτων με βάση τον Nescafé (δοκιμάσαμε ένα αριστούργημα με salted caramel), ενώ στο τρίτο φιγουράρει η καινούργια πρόταση του Nescafé. O καφές Nitro, από 100% ποικιλία Arabica και από επιλεγμένους κόκκους της κεντρικής Αμερικής, είναι εμπλουτισμένος με άζωτο, έχει χαρακτηριστικά σοκολάτας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών και νότες καραμέλας. Ναι, ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο ακούγεται. Θέλουμε κι άλλο!