Smart Life

Γλυκιά μου Uber

«Ένα αθώο φετίχ»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362681-750565.jpg

Ποσειδώνος, ώρα 2.00 μ.μ., η βραδιά έχει τελειώσει και έφτασε η ώρα να πάμε στα σπίτια μας, αλλά φευ. Το σωληνάκι ή/και το (διπλό) καρμπυρατέρ στάζει βενζίνη και λούζει την άσφαλτο. «Λίγη υπομονή, σας παρακαλώ, η οδική βοήθεια δεν θα αργήσει» με διαβεβαιώνει μία άγνωστη φωνή στο κινητό. Και πράγματι δεν αργεί, έρχεται με τους φάρους αναμμένους και το απογοητευτικό νομικό «θέσφατο» ότι ο εις εκ των δύο θα καθίσει στη δεξιά μεριά στο σωτήριο φορτηγό. Και ο άλλος... Πώς; Μετρητά γιοκ, ΑΤΜ εκτός οπτικού πεδίου, σπίτι στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου.

Uber

Το μαύρο εικονίδιο της Uber app αστράφτει στην οθόνη του smartphone και τραβάει το βλέμμα. Κλικ, κατάχωρηση προορισμού και επιλογή uberX. Με συνοπτικές διαδικασίες, στη ουσία δύο κινήσεις των δαχτύλων, το μικρό κόκκινο Yaris φτάνει σε ένα λεπτό στο σημείο παραλαβής της φίλης, μια και εγώ θα έφευγα μαζί το φορτηγό. Παρακολουθώ, ωστόσο, τη διαδρομή της Uber από το smartphone μου για να σιγουρέψω ότι η φίλη φτάνει με ασφάλεια στον προορισμό της: σε πόση ώρα θα είναι σπίτι, πόσο θα κοστίσει, από ποιο δρόμο θα περάσει. Τέλειο, ε; Και όλα κομπλέ. Η χρέωση έγινε στην κάρτα και η απόδειξη ήρθε με email. Το κόστος είναι ίδιο 24/7. Μόνο €12,32! Όσο μου είπε το uberX μόλις το κάλεσα. Τα €120 στο συνεργείο είναι μια άλλη πληρ-γ-ωμένη ιστορία.

Κάπως έτσι, ενώ κανονικά το παρόν κείμενο θα έπρεπε να επέχει θέση native άρθρου, τελικά μας προέκυψε ρεπορτάζ. Η καταγραφή είναι βιωματική και η χρήση, έκτοτε, συνεχής και οποιαδήποτε με πρόσωπα και καταστάσεις είναι αληθινή. Μάλιστα από την εμπειρία βγάλαμε και ένα άτυπο συμπέρασμα: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για μικρές διαδρομές (μέχρι 5 χιλιόμετρα) συμφέρει περισσότερο να παίρνεις την Uber και όχι το δικό σου αμάξι, ειδικά αν πρόκειται να κάνεις πολλές βόλτες για να παρκάρεις.

Uber

Κάτι που επίσης ίσως να μη γνωρίζεις, και που εμείς μάθαμε –κυριολεκτικά− στη διαδρομή, είναι ότι οι οδηγοί της Uber είναι είτε full είτε part time εργαζόμενοι στην εκάστοτε αδειοδοτημένη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων και άπαντες χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Uber. Ασφάλεια και αξιοπιστία στα καλύτερά τους δηλαδή. Η δυνατότητα αλληλοβαθμολόγησης (οδηγού και επιβαίνοντα) άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια να κάνεις σκόντο στην ποιότητα της υπηρεσίας.

Σε μια συζήτηση με φίλο, κάτοικο εξωτερικού, εν αναμονή ενός οχήματος για τη μεταφορά μας, καταλήξαμε ότι το να επιλέγεις την ίδια εταιρία σε όλο τον κόσμο, εκτός ότι σου δίνει μια άλλη αίσθηση ασφάλειας και οικειότητας, είναι και πολύ διασκεδαστικό γιατί ανακαλύπτεις τις τσαχπίνικες ευκολίες της σε κάθε χώρα. Με άλλα λόγια, η Uber είναι και λίγο φετίχ. Με την καλή έννοια.

Uber


Κατέβασε τώρα την εφαρμογή. Βάλε κωδικό ATHENSVOICE και κέρδισε €10 έκπτωση στην πρώτη σου UberX διαδρομή! 

Google Play

Itunes

Microsoft

Ισχύει για νέους χρήστες της εφαρμογής και μόνο για την υπηρεσία UberX. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ