Smart Life

4η χρονιά Βραβεία βιβλίου Public

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Bραβεία Bιβλίου Public είναι η δική μας ευκαιρία –η ευκαιρία των αναγνωστών– να δείξουμε την αγάπη και τον ενθουσιασμό μας για κάποια από τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς.

Πώς; Ψηφίζοντας στις κατηγορίες Ελληνικό μυθιστόρημα, Μεταφρασμένο μυθιστόρημα, Ελληνικό διήγημα, Ελληνικό not-fiction, Σύγχρονη ελληνική ποίηση, Ελληνική παιδική λογοτεχνία, Ελληνική εφηβική  λογοτεχνία, Ευ ζην, Ήρωας/Ηρωίδα Έμπνευση. Από φέτος μπορούμε να ψηφίζουμε και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της Χρονιάς. Μια κατηγορία που στόχο έχει να συστήσει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα, τα οποία αποτελούν, παράλληλα με τα βιβλιοπωλεία Public, εστίες πολιτισμού. 

Φέτος η τιμώμενη χώρα του θεσμού Βραβεία Βιβλίου Public είναι η Ιταλία, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουν ενεργά και τα  Public Κύπρου, τα οποία προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό να αναδείξει τις δικές του αναγνωστικές προτιμήσεις. 

Αφού ψηφίσουμε (έως 20/4) θα αρχίσει η δεύτερη φάση του θεσμού (21/4 - 21/5). Τότε θα ψηφίσουμε τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία, που θα προκύψουν από την πρώτη ψηφοφορία, κάθε κατηγορίας. Οι νικητές των Bραβείων Bιβλίου Public θα γιορτάσουν μαζί μας στην τελετή απονομής, που θα λάβει χώρα στο θέατρο Παλλάς στις 23/5.

Εκτός των «δικών» μας βραβείων θα δοθούν και 4 ειδικά βραβεία από κριτικές επιτροπές που θα απαρτίζονται από επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου. Τα ειδικά βραβεία είναι: 1. Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο. 2. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα (εδώ συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα Bραβεία Bιβλίου Public 2017). 3. Τιμώμενη χώρα (οι τίτλοι που έχουν μεταφραστεί από την ιταλική γλώσσα πρωτοτύπου και κυκλοφόρησαν το 2016). 4. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public (ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public σε Ελλάδα και Κύπρο). 

Εδώ ψηφίζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο σε όσες κατηγορίες επιθυμούμε έως 20/4