Market

Δημοπρασία και έκθεση της VERGOS Auctions αφιερωμένη στην κορυφαία κεραμοπλάστρια Ελένη Βερναδάκη

Η δημοπρασία αποτελεί φόρο τιμής στο έργο της καλλιτέχνιδας

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lot43__ε__βερναδακη__κεραμεικο_αντικειμενο__15x27εκ____600-800

Δημοπρασία και έκθεση της VERGOS Auctions αφιερωμένη στην κορυφαία κεραμοπλάστρια Ελένη Βερναδάκη - Η δημοπρασία αποτελεί φόρο τιμής στο έργο της καλλιτέχνιδας.

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τέχνης, η VERGOS Auctions συγκεντρώνει σε μια δημοπρασία κεραμικές φόρμες και αντικείμενα επιλεγμένα από ιδιωτικές συλλογές, της κορυφαίας Ελληνίδας κεραμοπλάστριας, Ελένης Βερναδάκη. Η δημοπρασία που αποτελεί φόρο τιμής στο έργο της καλλιτέχνιδας, θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου και ώρα 6.00μμ.

Με αφορμή τη δημοπρασία, ο οίκος διοργανώνει έκθεση στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα (10-12 Νοεμβρίου) προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ελληνική κεραμική μέσα από την ματιά της δημιουργού που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής.

lot27__ε__βερναδακη__κεραμικο_αντικειμενο_πιατελα__υπογεγραμμενη_adc__διαμ__32_εκ____300-400

Κάθε ένα από τα έργα της δημοπρασίας, αντιπροσωπεύει τη μοναδική δημιουργικότητα και το ταλέντο της μεγάλης καλλιτέχνιδας, το οποίο ξεδιπλώνεται για περισσότερα από 50 χρόνια ανανεώνοντας ριζικά την καλλιτεχνική κεραμική στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Ιδρυτική μορφή του Μορφολογικού Κέντρου Αθηνών - adc (Athens Design Center) και του Συνδέσμου Σύγχρονης Τέχνης, αντιμετώπισε την κεραμική ως "συνισταμένη έκφραση των εικαστικών τεχνών".  Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί στενά με τον Γιάννη Μόραλη, όπως και με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο ΠαναγιώτηςΤέτσης, ο Μιχάλης Κατζουράκης και ο Δημήτρης Μυταράς.

lot78__ε__βερναδακη__κεραμικη_φορμα__50x60εκ____20_000-30_000

Πρόσφατα, το εργαστήριο της Ελένης Βερναδάκη, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο που σχεδίασε ο Τάκης Ζενέτος, αποκτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να λειτουργήσει ως παράρτημα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού με στόχο να συνδέσει την καλλιτεχνική διαδρομή της με τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από τη συνεργασία με σχολές, μουσεία και καλλιτέχνες.

Η δημοπρασία θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του οίκου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά, όπως επίσης μέσω γραπτής ή/και τηλεφωνικής προσφοράς. 

Ωράριο έκθεσης - Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα)

  • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 12:00 μ.μ. - 09:00 μ.μ.
  • Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.
  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ