Market

Βραδιά γευσιγνωσίας στο πλαίσιο «Πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων»

Μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
balthazar-152

Πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων: Ο Chef και Πρεσβευτής του Προγράμματος Χριστόφορου Πέσκια, ετοίμασε πρωτότυπα πιάτα, με πρώτη ύλη τα κατεψυγμένα αλιεύματα.

Στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων», η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 - 2020 και υλοποιείται από τον εθνικό φορέα εξωστρέφειας, την Enterprise Greece, διοργανώθηκε μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια.

balthazar-148

Το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των κατεψυγμένων αλιευμάτων ενημερώνοντας τους αγοραστές-εισαγωγείς και τους τελικούς καταναλωτές σε διάφορες αγορές και χώρες σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και τη συμβολή τους σε μια πιο υγιεινή διατροφή. Το Πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων αποτελείται από μια πληθώρα πρωτοβουλιών και ενεργειών με διάρκεια ενός ολόκληρου έτους και συνολικού προϋπολογισμού γύρω στα 2 εκατομμύρια €. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν προωθητικές εκδηλώσεις, όπως η βραδιά γευσιγνωσίας που περιγράφεται στο παρόν, διαφημιστικές καμπάνιες, προωθητικά υλικά και ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και τη συμμετοχή σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις σε αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως η SummerFancyFoodShow στη Νέα Υόρκη, η SaudiFood Expo, και σε άλλες επερχόμενες, όπως η Conxemar στη Vigo της Ισπανίας και η Anuga στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ο καταξιωμένος Chef και Πρεσβευτής του Προγράμματος, ετοίμασε πρωτότυπα πιάτα, με πρώτη ύλη τα κατεψυγμένα αλιεύματα, συνθέτοντας ένα μενού ιδιαίτερου γαστρονομικού ενδιαφέροντος, συνοδεία επιλεγμένων οίνων.

Ως προσκεκλημένοι, παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, διπλωματικοί παράγοντες,εκπρόσωποι εμπορικών και οικονομικών αποστολών ξένων χωρών, ο Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Ε.Κ.Τ. (Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Κατεψυγμένων Τροφίμων) κ. Μακρυδάκης καθώς και άλλα μέλη του συνδέσμου.

Στο εμβληματικό Balthazar, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους μοναδικές δημιουργίες με κατεψυγμένα αλιεύματα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση μενού από τον καταξιωμένο chef Χριστόφορο Πέσκια, συνοδεία εκλεκτών ετικετών κρασιού με την ιδιαίτερη φροντίδα του Sommelier Σταμάτη Λάτση.       

Η υπέροχη βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση του «Προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου και συνέχισε με το δείπνο στον δροσερό και καταπράσινο κήπο, σήμα κατατεθέν του Balthazar.

img_5068

Ως εκπρόσωποι της Enterprise Greece, την εκδήλωση χαιρέτησαν, η κα. ΜπέττυΑλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Ιωάννης Ρέτσας, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου, ενώ από την πλευρά του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ. (Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Κατεψυγμένων Τροφίμων), ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Βασιλείου.

Η κα. Αλεξανδροπούλου, προλόγισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές του προγράμματος, που συνέβαλαν στον επιτυχή σχεδιασμό και την υλοποίηση των ενημερωτικών και προωθητικών δράσεων για τα κατεψυγμένα αλιεύματα. (Π.Α.Σ.Ε.Κ.Τ.,NEXTCOM, TREK Development,Chef Χριστόφορος Πέσκιας και την ομάδα της Enterprise Greece).

Ο Αντιπρόεδροςτου Π.Α.Σ.Ε.Κ.Τ,, κ. Βασιλείου, επίσης καλωσόρισε τους καλεσμένους, αναφερόμενος στο ρόλο του Συνδέσμου στον κλάδο και στις μεθόδους παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας του προϊόντος που διαθέτουν τα μέλη του.

Το γεμάτο φρεσκάδα και δημιουργικότητα μενού, περιλάμβανε, μυδοπίλαφο μέσα στο κέλυφος μυδιού, causa με γαριδοσαλάτα και «γάλα του τίγρη» με bisque, ενώ το κυρίως πιάτο, φιλέτο ψαριού σε κρούστα μουστάρδας. Η γευστική πανδαισία έκλεισε με τάρτα κανέλλας με παγωτό κανέλας.

Σκοπός της πράξης είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των κατεψυγμένων αλιευμάτων μέσα από τη δημιουργία θετικών αντιλήψεων και εικόνας για την ποιότητα, την ασφάλεια και τη συνεισφορά τους σε μία υγιεινή διατροφική συνήθεια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ