Market

e-waste day: Ένα μοναδικό event ανακύκλωσης από την εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου

«Ανακυκλώνουμε ακόμα και την πιο μικρή συσκευή»

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo_6

Η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών (e-waste day) με ένα μοναδικό event ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου.

Στις 16 Οκτωβρίου, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών, σε ένα μοναδικό event ανακύκλωσης που τα είχε όλα: ζωγραφική για τους μικρούς, δυνατότητα επιδιόρθωσης και φυσικά ανακύκλωση για όλες τις μικρές οικιακές συσκευές.

Συγκεκριμένα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του Άλσους Περιστερίου, δύο μεγάλες ξύλινες κατασκευές, το «Σημείο Ανακύκλωσης» και το «Σημείο Επιδιόρθωσης», περίμεναν τους δημότες αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, να ανακυκλώσουν όποια παλιά συσκευή δεν χρειάζονταν, ενώ την ίδια στιγμή, για συσκευές που μπορούσαν να επιδιορθωθούν, απευθυνόντουσαν στους εξειδικευμένους τεχνικούς.

photo_3

Tα «σημεία της ανακύκλωσης» έκρυβαν κι άλλες εκπλήξεις! Το πίσω μέρος των κατασκευών ήταν ένας μεγάλος καμβάς ζωγραφικής για τους μικρούς επίδοξους sustainability doers, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν μαθαίνοντας για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, γεμίζοντας με χρώμα τον τοίχο της ανακύκλωσης, έναν καμβά γεμάτο με σχέδια των ηλεκτρικών συσκευών που ανακυκλώνονται, όσο μικρές κι αν είναι!

photo_2

Με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε ακόμα και την πιο μικρή συσκευή», ανακυκλώθηκαν δεκάδες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, από φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μίξερ κουζίνας, μέχρι ηλεκτρικά σίδερα και φούρνοι μικροκυμάτων, με το ενδιαφέρον των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων να είναι αξιοσημείωτο. 

Ο Δήμος Περιστερίου υποστήριξε ένθερμα την διοργάνωση της εκδήλωσης. Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας  Παχατουρίδης  και Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος  Δήμου Περιστερίου  Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου.

photo_4_δημαρχος_περιστεριου_κ__ανδρεας_παχατουριδης_-_αντιδημαχος_κα__μαιρη_τσιωτα-_μαρκου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Συσκευών, ο Δήμος Περιστερίου με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών, πραγματοποίησε αυτή την εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Η ανακύκλωση είναι ποιότητα ζωής».

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο ραδιοφωνικός σταθμός Athens DeeJay  με την Νάγια Αποστόλου στα decks σε ζωντανή αναμετάδοση από τον χώρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ