Market

Τελετουργικά Δοχεία: Ομαδική έκθεση κεραμικής από τη Χίμαιρα Art&Craft

Στην Ερμούπολη της Σύρου από 16 έως 24 Σεπτέμβρη

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελετουργικά Δοχεία: Ομαδική έκθεση κεραμικής από τη Χίμαιρα Art&Craft

Τελετουργικά Δοχεία: Μία έκθεση που παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές τεφροδόχων μέσα απο παλαιότερες και πιο σύγχρονες οπτικές, εγκαινιάζεται στην Σύρο απο τη Χίμαιρα Art&Craft, με έργα πολλών καλλιτεχνών αλλά και μαθητών της σχολής κεραμικής της Σοφίας Τριγώνη.

Η έκθεση Τελετουργικά Δοχεία παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές τεφροδόχων μέσα από παλαιότερες και νέες δημιουργίες σύγχρονων κεραμιστών και κεραμιστριών. Η τεφροδόχος, κεραμικό δοχείο προορισμένο να περιέχει τη στάχτη του νεκρού σώματος μετά από την καύση, έχει την καταγωγή της στα αρχαία χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να απασχολεί δημιουργικά και εννοιολογικά τους καλλιτέχνες. Οι συμμετέχοντες προτείνουν αυθεντικές δημιουργίες τηρώντας τις βασικές αρχές του αντικειμένου ενώ παράλληλα κάθε έργο αποτελεί μια άσκηση και έναν αυτοσχεδιασμό ανάμεσα στους κανόνες και στην ελευθερία της δημιουργίας, στο περιθώριο που αφήνει η αισθητική όταν απαλλάσσεται από την απαιτητική χρηστικότητα. Κάθε έργο, από το πιο ήσυχο και μονόχρωμο μέχρι το πιο ευφάνταστο, αποτελεί έναν μικρόκοσμο όπου περιεχόν και περιεχόμενο συνομιλούν, επηρεάζοντας διαρκώς το ένα για το άλλο και εξάπτοντας τη φαντασία του επισκέπτη. 
ritsual

Η έκθεση Τελετουργικα δοχεία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της “Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης ΑΜΚΕ” και μετά την παρουσίαση της στη Σύρο θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης στην Ελλάδα, στη Ριτσώνα Βοιωτίας.
Ομαδική έκθεση κεραμικής Τελετουργικά Δοχεία
16 - 24.09.2022
Χίμαιρα art & craft
Μ.Νόρδεστρομ 10, Ερμούπολη, Σύρος
Εγκαίνια 16.09 στις 7μμ

Καλλιτέχνες:Γιάννης Ατσόνιος-Γιώργος Βαβάτσης-Κατερίνα Γιάννακα-Μελίνα Ξενάκη-Έλλη Κανάτα-Σπύρος Καπής-Σταύρος Καρνακης-Μάρω Κερασιώτη-Χαρούλα Κοροπούλη-Ιωσηφίνα Κοσμά-Έλενα Μανάλη-Μάνος Μαστοράκης-Λάζαρος Φίλιππος Παπαδόπουλος-Σπύρος Ροκανας-Μαρία Σανουδάκη-Δήμητρα Σταυρινίδου-Σοφία Τριγώνη-Δώρα Τσιράκογλου-Μανούσος Χαλκιαδάκης-Ηλίας Χριστόπουλος-Yi ceramics-Yfi ceramics, Valentino Marengo, καθώς και έργα μαθητών της σχολής κεραμικής της Σοφίας Τριγώνη.

Επιμέλεια χώρου Σπύρος Καπής
Κείμενο έκθεσης Εύα Βασλαματζή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ