Market

Humanity Greece: 1o Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα

Έναν πρότυπο κόμβο συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Humanity Greece: 1o Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα

Humanity Greece: Ιδρύεται το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην Ελλάδα για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό.

Από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι εθελοντές του Humanity στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που έχουν πληγεί.
Αναλαμβάνοντας κάθε έκτακτο αίτημα πολιτών για ανθρωπιστική βοήθεια, καλύπτει σοβαρές ελλείψεις αναφορικά με τη διαχείριση κρίσεων και την επανένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Σε σταθερή βάση ασχολείται και ανταποκρίνεται στα αιτήματα που δέχεται ο οργανισμός για την εξυπηρέτηση αναγκών σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο θα λειτουργεί για αποθήκευση και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση θα στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με τα άτομα που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Humanity Greece

Το Κέντρο θα δέχεται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, ζωοτροφές, βρεφικά είδη, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα. «Κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη είναι πολύτιμη» όπως επισημαίνει η ομάδα του Humanity Greece που απαρτίζεται από νέους κυρίως εθελοντές.

Ο νέος αυτός χώρος θέτει τα πλαίσια ενός νέου διαλόγου για τον Εθελοντισμό με σκοπό την απαλοιφή των αγκυλώσεων, την αξιοποίηση και ανάδειξη κάθε θετικού που έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

Την πολύτιμη στήριξή τους στο Συντονιστικό Κέντρο προσφέρουν εταιρείες και ιδιώτες τόσο για το σύνολο των λειτουργικών εξόδων για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας καθώς για τα δομικά και κατασκευαστικά υλικά που θα χρειαστούν για την ανακαίνιση του χώρου.

Η παρουσία του Humanity Greece, είναι πραγματικά ηχηρή και ουσιαστική, καθώς δεν τη δηλώνουν μόνο μέσω των αποστολών, αλλά μέσα από τη συνάντηση με ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους λόγω των έκτακτων περιβαλλοντικών καταστροφών.

Έχοντας ως γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Humanity Greece, έχει συνάψει συνεργασίες με ανακυκλωτικές εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις και περιβαλλοντικούς οργανισμούς ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη των υλών και να επιτευχθεί η διατήρηση ενός μειωμένου περιβαλλοντικά αποτυπώματος.

Designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ενώνονται για τον σχεδιασμό του χώρου.

Εθελοντές – designers, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί θα εργαστούν συλλογικά σε εθελοντική βάση για να δημιουργήσουν διαφορετικά 3D σχέδια που θα πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ το κοινό θα είναι αυτό που θα επιλέξει την τελική μορφή του σύγχρονου χώρου στο Μεταξουργείο μέσα από δημόσια ψηφοφορία.

Το σύνολο των υπηρεσιών του Πρότυπου Συντονιστικού Κέντρου θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022 και θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ