Market

Το ΠΙΟΠ παρουσιάζει όψεις της ιστορίας της Ελλάδας στον 20ό αιώνα

Μια σειρά συζητήσεων από το ΠΙΟΠ

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
istoria_tis_elladas_toy_20oy_aiona_-_avis.jpg

«Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα»: Το πολύπλοκο φαινόμενο του ελληνικού τουρισμού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει όψεις της ιστορίας της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, σε μια σειρά σύντομων συζητήσεων (podcasts) με μελετητές της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Ο τουρισμός αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδρομή της χώρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς συνομιλούμε με τον δρ Άγγελο Βλάχο, ιστορικό του ελληνικού τουρισμού και εμπειρογνώμονα σε θέματα τουριστικής πολιτικής».

istoria_tis_elladas_toy_20oy_aiona_-interna_bay.jpg

Πού τοποθετούνται οι απαρχές του ελληνικού τουρισμού; Ποιες είναι οι βασικές τομές που αναγνωρίζει κανείς στην εξέλιξή του; Ποιος ήταν ο ρόλος του κράτους, των διανοούμενων, των ιδιωτών, των τοπικών κοινοτήτων; Σε ποιο πλαίσιο διαμορφώθηκε η νεότερη τουριστική γεωγραφία της χώρας: πώς η Μύκονος ή η Σαντορίνη έγιναν διεθνείς προορισμοί ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα; Πώς αναδείχθηκε η σύγχρονη ελληνική ξενοδοχία στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας; Πόσο ανταγωνιστικός υπήρξε ιστορικά ο ελληνικός τουρισμός και πόσο μπορεί να παραμείνει μετά τη συγκυρία της τρέχουσας πανδημίας, βασιζόμενος στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα;

istoria_tis_elladas_toy_20oy_aiona_-_arni.jpg

Αυτά και πολλά άλλα συναφή ερωτήματα απαντώνται στη συζήτηση.

Ακούστε το επεισόδιο (διάρκειας 32΄)
piop.gr/el/anakoinoseis/IA-istoria-tis-elladas-tou-20ou-aiwna-vlachos-2021.aspx#

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, 2103418051, piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ