Market

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Ρεκόρ συμμετοχών με 31.000 δρομείς σε όλους τους αγώνες

115151-718269.jpg
Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53773-109106.jpg

WIND Running Team η πολυπληθέστερη ομάδα με πάνω από 1600 δρομείς.Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης για την «ΕΛΕΠΑΠ» και την «ΦΛΟΓΑ». Ένας Αγώνας Για Όλους - Μια αυθεντική διαδρομή.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2013. Με τη συμμετοχή 31.000 δρομέων που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης και έναν εντυπωσιακό αριθμό θεατών, πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η WIND επίσημος χορηγός, ονομαστικός χορηγός στους Αγώνες δρόμου των 5 & 10χλμ. και Τηλεπικοινωνιακός πάροχος του ΣΕΓΑΣ, έδωσε για 3η συνεχή χρονιά δυναμικό «παρών», τονίζοντας τις αξίες της προσπάθειας, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης μέσα από τον αθλητισμό.

n

Η ομάδα της εταιρείας, η WIND Running Team ήταν και για μια ακόμη χρονιά η μεγαλύτερη ομάδα που έχει ποτέ λάβει μέρος στη διοργάνωση, ξεπερνώντας αυτή τη φορά τους 1600 δρομείς. Ανάμεσα τους 15 δημοφιλείς προσωπικότητες και συγκεκριμένα οι Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσουνή, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη, Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή καθώς επίσης και η Alena Buffon, top model, παρουσιάστρια στην ιταλική τηλεόραση, σύζυγος του ιταλού εθνικού τερματοφύλακα Gianluigi Buffon. Με την ενεργό συμμετοχή τους, όλοι μαζί έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, στηρίζοντας το πολύτιμο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια η «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία και η «ΦΛΟΓΑ» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Για κάθε συμμετοχή στην ομάδα της, η WIND έχει υπολογίσει να προσφέρει στους δύο φορείς 10€ για ενώ για κάθε «πρεσβευτή» το ποσό των 1000€.

n

Δυνατότητα ωστόσο να συμβάλλουν σε αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, η WIND έδωσε σε όλους τους δρομείς του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Η εταιρεία απέδωσε στα ιδρύματα 1€ για κάθε έναν από όλους τους δρομείς της διοργάνωσης που πέρασαν κάτω από την Αψίδα της, λίγο πριν τον τερματισμό. Αλλά ακόμα και όσοι δεν έτρεξαν αυτή την Κυριακή, είχαν την ευκαιρία μέσω των Social Media να συμβάλλουν στην προσπάθεια στήριξης της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑ» βάζοντας #WINDRun4All πριν από κάθε post, tweet και φωτογραφία στο Facebook, Twitter, Instagram.

Η WIND δεν έλειψε ούτε από το αγωνιστικό κομμάτι του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. H Μάγδα Γαζέα τερμάτισε πρώτη από τις Ελληνίδες αθλήτριες με τα χρώματα της εταιρείας, σημειώνοντας χρόνο 2.46.07. Οι Quilombo, ταυτισμένοι πλέον με την WIND σε όλους τους αγώνες, έδιναν με τα κρουστά και τον χορό τους ρυθμό και κέφι σε συμμετέχοντες και θεατές.

Παράλληλα, η WIND πρόσφερε σε 50 δρομείς ένα smartphone κινητό HUAWEI Ascend Y210, το πιο ‘δυνατό’ smartphone της αγοράς στην κατηγορία του. Οι νικητές αναδείχθηκαν βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων γενικής κατάταξης του ΣΕΓΑΣ και συγκεκριμένα οι πρώτοι κάθε εκατοστάδας μέχρι και τον χιλιοεπτακοσιαστό (1700ο) για τους Αγώνες Δρόμου των 5 & 10 χλμ, και αντίστοιχα οι πρώτοι μέχρι και τον χιλιοεξακοσιοστό (1600ο) για τον Μαραθώνιο Δρόμο.

Τέλος, την εμπειρία ενός πρωτότυπου παιχνιδιού έζησαν όλοι όσοι επισκέφθηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της WIND στον τερματισμό. 40 κινητά τηλέφωνα HUAWEI Ascend Y 210 δημιούργησαν ένα τεχνολογικό installation που δεν έχει ξαναγίνει, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να δημιουργήσει πολύ εύκολα για 2 λεπτά τη δική του μουσική σύνθεση. Παράλληλα, όλοι λάμβαναν αναμνηστικά δώρα από τη μεγάλη γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού της Αθήνας.

n

ΕΛΕΠΑΠ Ελληνική Εταιρία Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών www.elepap.gr

Στα 76 χρόνια λειτουργίας της, η ΕΛΕΠΑΠ με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο και 200 άτομα εξειδικευμένο Προσωπικό, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διοργανώνει, συμμετέχει , πρωτοστατεί σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές και θεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης, σ’ ένα πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης, με διεπιστημονική ομάδα, στην υπηρεσία των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, από λίγων ημερών έως και την ενηλικίωσή τους.

Παράλληλα λειτουργεί: Σύγχρονο Κέντρο Ανάλυσης-Βάδισης και Κίνησης, Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, από 18 μηνών έως και 6 ετών, συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες, μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και Ειδικό Πρόγραμμα, για την Ολιστική Θεραπευτική Παρέμβαση Βρεφών, από ημερών έως 18 μηνών. Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.500 παιδιά με αναπηρία.

ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια www.floga.org.gr

Αυτό που οδήγησε τους γονείς να ιδρύσουν τη Φλόγα ήταν η επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών τους. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς, στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών. Πρόσφατα με τροποποίηση στο καταστατικό η Φλόγα έγινε Σύλλογος γονιών παιδιών και εφήβων. Σήμερα η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με αιρετούς εκπροσώπους στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Βρίσκεται 27 χρόνια δίπλα στο παιδί με καρκίνο διεκδικώντας oυσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ