Market

Στην κορυφή του κόσμου για τρίτη συνεχή χρονιά

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50902-104262.jpg

Παγκόσμιοι πρωταθλητές tornado sailing αναδείχθηκαν για τρίτη -μα καθόλου φαρμακερή- φορά οι ιστιοπλόοι της κατηγορίας tornado sailing Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης στο Tornado World Championships που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου στην Ίμπιζα, στο Ναυτικό Όμιλο Santa Eulalia.

Το χρυσό ελληνικό δίδυμο δικαίωσε για ακόμη μια φορά την ιστορία και τους πολλαπλούς τίτλους του τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, ύστερα από έξι μέρες ιστιοδρομιών με μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, ανέβηκε στη γνωστή του θέση, στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Τη δεύτερη θέση και τρίτη θέση κατέκτησε το πλήρωμα των Roland & Nahid Gaebler (ΓΕΡ) και των Matteo Ferraglia & Lorenzo Bianchini αντίστοιχα. Κάθε νίκη δίνει ενέργεια και πάθος για επόμενες προκλήσεις ωστόσο το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα στηρίζει τη νέα γενιά αθλητών και για αυτό το μοναδικό γκρίζο σημείο στο θρίαμβό τους ήταν το γεγονός ότι το έτερο ελληνικό πλήρωμα των Αλέξη Ταγαρόπουλου και Νίκου Μαύρου έμεινε εκτός βάθρου τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. 

n

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης βρίσκονται ακόμη καθοδόν προς τη γενέτειρά τους, τη Θεσσαλονίκη, και αμέσως μετά την απονομή στην Ίμπιζα δήλωσαν: «Τελευταία ημέρα σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado με την νίκη μας σχεδόν εξασφαλισμένη. Το μόνο που χρειαζόταν ουσιαστικά ήταν να κάνουμε δύο καλές ιστιοδρομίες και τέλος. Στις τρεις που έγιναν, σκοράραμε 1-4-2 χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα μιας και ήδη είχαμε ένα μεγάλο προβάδισμα στην βαθμολογία. Το μυαλό μας πιο πολύ ήταν στον Νίκο και στον Αλέξη παρά σε μας. Θέλαμε διακαώς να τους δούμε δίπλα μας, στο βάθρο. Δυστυχώς στον αθλητισμό η απόδοση πολλές φορές δεν συνδυάζεται με το αποτέλεσμα και για μια ακόμη φορά αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε. Τα παιδιά είχαν μια ακόμη άτυχη ημέρα παρόλο που άξιζαν μιας καλύτερης τύχης. Γενικά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε και την καλύτερη ιστιοπλοΐα αυτήν την εβδομάδα όμως απ’ ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος ήταν αρκετό. Οι συνθήκες ήταν απλά εξαιρετικές. Πολύ δύσκολο να πετύχεις όλες τις καιρικές συνθήκες σε μια εβδομάδα μέσα. Στην Ίμπιζα έγινε. Πραγματικά οι συνθήκες ήταν πολύ απαιτητικές και κουραστήκαμε λόγω ηλικίας πια.

Η Μαρία Τσαουσίδου με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο τα κατάφεραν στην παρθενική τους συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά πληρώματα. Η Μαρία προπονείται μαζί μας εδώ και 8 μήνες, είναι περίπου 22 ετών και για τον χρόνο που ασχολείται τα πήγε κάτι παραπάνω από περίφημα!! Χαρά μεγάλη για εμάς όλα αυτά.

Παρόλο που αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια και μεγαλώνουμε, κάθε μέρα είναι μοναδική. Είναι μια ευκαιρία. Σημασία έχει να μη παραιτείσαι.. να προσπαθείς.. Υποθέτω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εμείς θα προσπαθούμε με όποιες δυνάμεις έχουμε.. Γεροί να είμαστε όλοι μας να πούμε και του χρόνου μια από τα ίδια!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα έτερα μέλη της ομάδας μας τον Νίκο τον Αλέξη την Μαρία τον Μιχάλη για την δουλειά και την συνεργασία και τις όμορφες στιγμές που ζούμε παρέα..»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προφίλ των αθλητών : http://www.redbull.com.gr,

 http://www.redbull.com

Για φωτογραφίες & video δωρεάν για δημοσιογραφική χρήση: www.redbullcontentpool.com

 n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ