Market

Ασφαλής χρήση αλυσοπρίονου

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49654-101880.jpg

Τα αλυσοπρίονα είναι δυνατά εργαλεία τα οποία κάνουν δύσκολες εργασίες κοψίματος ξύλων και ρίψης δέντρων με ευκολία. Η εργασία με τέτοια μηχανήματα δεν είναι παιχνίδι.

Οι χρήστες οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην προσωπική ασφάλεια του χρήστη είναι αρχικά ο ίδιος ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει:

- Να διαβάσει και να κατανοήσει τις οδηγίες χρήσης του μηχανήματος πριν την έναρξη της εργασίας.

- Να αφιερώσει χρόνο στην προετοιμασία της εργασίας.

- Να ξεκινήσει την εργασία αφού πρώτα έχει δοκιμάσει να κόψει και έχει αποκτήσει την αίσθηση του πριονιού του.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή επιλογή του αλυσοπρίονου. Το αλυσοπρίονο θα πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων.

- Φρένο αλυσίδας. Σταματάει την αλυσίδα όταν προκύψει κλότσημα ανάδρασης. Ενεργοποιείται αυτόματα από τις αδρανειακές δυνάμεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του κλοτσήματος.

- Μηχανισμός ασφαλείας γκαζιού. Προφυλάσσει από τυχαίο πάτημα του γκαζιού και επαναφέρει αυτόματα την αλυσίδα στην κατάσταση ρελαντί μόλις η σκανδάλη γκαζιού αφεθεί.

- Προφυλακτήρας φρένου. Προφυλάσσει το αριστερό χέρι από την ολίσθησή του προς την αλυσίδα.

- Ειδικές αλυσίδες. Με χαμηλή τάση κλοτσήματος και κροταλίσματος.

Τέλος, ο τεχνικός εξοπλισμός ασφαλείας του κάθε μηχανήματος θα πρέπει να συνδυάζεται απαραίτητα με τον κατάλληλο ατομικό εξοπλισμό προστασίας όπως:

- Ενδυμασία. Φοράτε στιβαρά, εφαρμοστά ρούχα τα οποία σας δίνουν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Με επιφάνειες έντονου ή και ανακλαστικού χρώματος έτσι ώστε να είστε ορατός κατά την εργασία ακόμα και υπό κακές καιρικές συνθήκες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ρούχα με προηγμένο σύστημα προστασίας από κοψίματα το οποίο αποτελείται από ειδικά νήματα τα οποία τοποθετούνται στα ρούχα σε 6 στρώσεις. Αν η αλυσίδα έρθει σε επαφή με το ρούχα μόλις κόψει το πάνω στρώμα θα τραβήξει έξω μια δέσμη από ίνες που θα μπλοκάρει την καμπάνα. Η αλυσίδα ακινητοποιείται και έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος τραυματισμού. Τέτοιου είδους προστασία είναι απαραίτητη κυρίως στα μπατζάκια του παντελονιού ή της φόρμας.

- Γάντια. Φοράτε γάντια βαριάς εργασίας ή ειδικού τύπου με προστασία από κοψίματα, αδιάβροχα, αντιολισθητικά, ζεστά, αδιαπέραστα σε αγκάθια και λάδια που σας προστατεύουν από κραδασμούς, κοψίματα, σκλήθρες ή ακίδες ξύλου.

- Κράνος. Φοράτε κράνος ασφαλείας εγκεκριμένο. Με δυνατότητα ατομικής ρύθμισης με μεγάλα ανοίγματα αερισμού. Το κράνος είναι απαραίτητο για την αποφυγή τραυματισμών στο κεφάλι από πτώσεις κλαδιών, κ.λ.π. . Μπορείτε να επιλέξετε ένα κράνος που να παρέχει επίσης προστασία όρασης και ακοής.

- Γυαλιά. Φοράτε γυαλιά ασφαλείας που διαθέτουν προστατευτικά πλαινά, αντιθαμβωτικά κρύσταλλα, μαλακό σκελετό ή ολόκληρη ασπίδα προσώπου.

- Ωτασπίδες. Προστατέψτε την ακοή σας με ωτασπίδες. Προσοχή οι ωτασπίδες θα πρέπει να μειώνουν τον ήχο του αλυσοπρίονου αλλά να επιτρέπουν να ακούτε την ανθρώπινη ομιλία.

- Παπούτσια. Φοράτε άρβυλα με αντιολισθητικές σόλες τα οποία να εξασφαλίζουν καλό πάτημα. Το κάλυμμα δαχτύλων και η ατσάλινη ενδιάμεση σόλα προστατεύουν τα πόδια από τη διείσδυση αιχμηρών αντικειμένων. Το στιβαρό εξωτερικό κάλυμμα απομονώνει την υγρασία του εδάφους και προστατεύει από τη φθορά. Υπάρχουν επίσης και ειδικά άρβυλα για χειριστές αλυσοπριόνων που διαθέτους επιπλέον ενθέματα σε όλο το πάνω μέρος του ποδιού για προστασία από κοψίματα.

Πάνω από 85 χρόνια η STIHL επενδύει έμπρακτα στην ασφάλεια του χρήστη κατά την εργασία. Τα προϊόντα STIHL υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και δοκιμάζονται από επαγγελματίες χειριστές με εντατικές δοκιμές στην πράξη. Πληρούν όλους τους ισχύοντος κανονισμούς (CE) και διαθέτουν μια πληθώρα πιστοποιήσεων από αναγνωρισμένους ανεξάρτητους φορείς και οργανισμούς για την απόδοση, την ασφάλεια, την εργονομία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Πρωτοποριακή καινοτομία αποτελεί το σύστημα ασφαλείας από κοψίματα της STIHL με τα ειδικά νήματα σε 6 στρώσεις το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα προϊόντα της STIHL.

Η STIHL σας δίνει τώρα την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ολοκληρωμένο σετ ατομικής προστασίας που αποτελείται από: Σακάκι Dynamic δασικών εργασιών, Παντελόνι Dynamic με προστασία από κοψίματα, Κράνος AERO LIGHT, Δερμάτινα άρβυλα Function για χειριστές αλυσοπρίονου και Γάντια Economy με προστασία από κοψίματα.

Η διαδικασία είναι απλή...

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της STIHL και κάντε κλικ στο “Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό”, συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα και πατήστε αποστολή.

Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι 30/9/2013.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ