Market

Success Stories για το Pre-IB #1

Η ιστορία της Δάφνης και του Πέτρου

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46335-96296.jpg

Το IB or not to IB? Μέσα από το πρόγραμμα Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κάθε μαθητής της Α΄ Λυκείου έχει τη δυνατότητα να "ζήσει" ταυτόχρονα και τα 2 προγράμματα: αυτό του Γενικού Λυκείου και αυτό του IB. Με το Pre-IB δεν υπάρχει δίλημμα!

Η Δάφνη, 16 ετών και μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα από το Νηπιαγωγείο, ολοκλήρωσε φέτος το εισαγωγικό πρόγραμμα Pre-IB. Το πρόγραμμα αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου, που ενδιαφέρονται να εξετάσουν αν θα ακολουθήσουν σπουδές Διεθνούς Απολυτηρίου – International Baccalaureate (ΙΒ). Η Δάφνη είναι μία από τους μαθητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα ονειρεύεται κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Το Pre-IB της έχει δώσει τα εφόδια για το επόμενα δύο έτη του προγράμματος IB. Από τα μαθήματα επιλογής του Pre-IB (Βιολογία, Οικονομικά, Φυσική και Καλλιτεχνικά), η Δάφνη επέλεξε τα Οικονομικά, καθώς ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αντίστοιχες σπουδές.

Το πρόγραμμα Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα όμως είναι «ανοιχτό» και σε όλους τους μαθητές που προβληματίζονται για το αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως ο Πέτρος, μαθητής της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που ολοκλήρωσε φέτος την πρώτη χρονιά του προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου - International Baccalaureate (IB).

Ο Πέτρος σκεφτόταν από νωρίς το ενδεχόμενο να σπουδάσει στο εξωτερικό, αλλά δεν ήταν σίγουρος. Έτσι μετακινήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα από το Μουσικό Γυμνάσιο στο οποίο φοιτούσε, ειδικά για να παρακολουθήσει το εισαγωγικό πρόγραμμα Pre-IB, κίνηση που συνέβαλε καθοριστικά στην επιβεβαίωση της πρόθεσής του να συνεχίσει τις σπουδές του εκτός Ελλάδος.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, η περυσινή χρονιά του Pre-IB τον έχει βοηθήσει πολύ στη μέχρι τώρα πορεία του. Η μετάβαση από το Γενικό Λύκειο στο IB ήταν πολύ ομαλή, καθώς κατά τη διάρκεια του Pre-IB στην Α΄ Λυκείου είχε τη δυνατότητα να ζήσει και τους δύο κόσμους.

Αν επιθυμείτε να δείτε την ιστορία του Πέτρου, με τα δικά του λόγια, πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ