Market

Lechuza Fresh Bread

Η τέλεια focaccia με δενδρολίβανο βήμα -βήμα από τη LECHUZA

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LECHUZA Cube Color με δενδρολίβανο

Υλικά:
• 200 gr νερό χλιαρό
• 20 gr λάδι
• 7 gr αλάτι
• 1 κ. γ. ζάχαρη
• 320 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 6 gr μαγιά ξερή

Το ζυμάρι πρέπει να είναι 500 gr σε ταψί 25x40

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι & το λάδι με το μισό αλεύρι, μέχρι να γίνουν ένα πηχτό ζυμάρι (η ζύμη μας πρέπει να είναι υγρή).
Διαλύουμε τη μαγιά σκόνη σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15' σκεπασμένο καλά, σε ζεστό μέρος.
Διπλώνουμε το ζυμάρι πρώτα στα δύο, έπειτα στα τέσσερα, και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει ή για συντομία το βάζουμε στο φούρνο στους 300 βαθμούς.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο και ραντίζουμε με νερό.
Έπειτα, με τα δάχτυλά μας πιέζουμε δημιουργώντας μικρές λακκούβες, όπου θα μπει το λάδι, και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 60' - 75'.
Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι στεγνή.
Τέλος, ψήνουμε στους 220 - 240 βαθμούς το πολύ, για 15΄ ακριβώς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να ροδίσει το ψωμί.

Tip: Θυμάρι, ρίγανη, λεβάντα και δεντρολίβανο ταιριάζουν υπέροχα στο ψωμί!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ