Market

Γυμναστική στην πόλη

Προτάσεις για να γυμναστείς στην Αθήνα υπαίθρια και δωρεάν

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
120966-270880.jpg

Ανήκω κι εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χύσει μαύρο δάκρυ για συνδρομή σε γυμναστήριο. Ξέρεις, αυτές που πληρώνεις προκαταβολικά για ένα χρόνο και καταλήγεις να πας για ένα μήνα. Όλοι έχουμε ένα λόγο (στο μυαλό μας πολύ καλό) για να μην πηγαίνουμε γυμναστήριο. Ο δικός μου ήταν απλός: δεν μου αρέσουν! Μισώ τη μουσική που παίζουν, τις λάμπες φθορίου και τους γυμναστές που σου λένε «έλα, λίγο ακόμα μπορείς», ενώ εσύ δεν μπορείς και καταλήγεις με θλάση.

Μου αρέσει όμως να γυμνάζομαι. Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για τα οφέλη της γυμναστικής. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας το καταλαβαίνει, ανακαλύπτοντάς το μόνος του. Αν όμως ανήκεις στην κατηγορία «Δεν ξαναπάω γυμναστήριο, βρείτε μου κάτι άλλο!», τότε μπορώ να βοηθήσω. Παραθέτω μερικές προτάσεις για γυμναστική στην πόλη. Ωραίες και απολύτως δωρεάν.

image

Άλση, πάρκα και αλέες

Εντάξει, η Αθήνα δεν φημίζεται για τα απέραντα πράσινα πάρκα της, σίγουρα όμως υπάρχει κάποιο άλσος, παρκάκι ή έστω λόφος, για να τρέχεις τα πρωινά. Αν μένεις σε προάστιο, άρα σε λιγότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή είσαι απ’ τους τυχερούς. Για μένα και εσένα που μένουμε κέντρο, το πεδίο του Άρεως, ο περιφερειακός του Φιλοπάππου, ο λόφος του Στρέφη και ο Εθνικός κήπος είναι καλές λύσεις. Το τρέξιμο είναι ιδανική άσκηση αν θες να χάσεις κιλά. Αν δεν είσαι συνηθισμένος τους πρώτους δύο μήνες ξεκίνα με γρήγορο περπάτημα.

Gym Park

Ή αλλιώς τα υπαίθρια γυμναστήρια! Στην ουσία πρόκειται για όργανα γυμναστικής τοποθετημένα στο πάρκο της γειτονιάς, τα οποία οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εντελώς δωρεάν. Είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κανένα κίνδυνο τραυματισμού. Βρες εδώ το πιο κοντινό σου.

image

Wake up Street

Το κίνημα της δωρεάν πρωινής γυμναστικής, που έχει βάλει στόχο να σε σηκώσει από τον καναπέ. Η ομάδα ξεκινάει το πρωί (το πολύ πρωί) με τρέξιμο στην πόλη και καταλήγει σε ασκήσεις με παιχνίδι μέσα σε μόνο μία ώρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη σελίδα τους στο Facebook (Wake Up Street) για να δεις που και πότε θα γίνει η επόμενη συνάντησή τους.

Γυμναστική στο σπίτι

Για τις μέρες εκείνες που ο καιρός είναι αποτρεπτικός για να γυμναστείς έξω, κάνε το σπίτι σου γυμναστήριο και απόλαυσέ το! Ιδανικά μπορείς να καλέσεις και κάποιον φίλο, για να γυμνάζεστε μαζί. Στην αρχή εξοπλίσου με τα βασικά (π.χ. βαράκια, στρώμα γυμναστικής, λάστιχο, μπάλες κλπ) και όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη άνεση πέρνα στα πιο μεγάλα όργανα (διάδρομοι, ελλειπτικά, στατικά ποδήλατα κ.ο.κ). Σε καταστήματα τύπου Praktiker θα βρεις τα πάντα και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις δυο περιούσιες κι άλλη μια.

image

Κι αν μετά από όλα αυτά, ακόμα δεν νιώθεις έτοιμος να πάρεις τη μεγάλη απόφαση, σου έχω κι άλλο κίνητρο. Άκουσα ότι μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στα καταστήματα Praktiker στον Ταύρο, στη Μεταμόρφωση, στο Αιγάλεω, στο Ελληνικό και στη Θεσσαλονίκη, σε περιμένει ο δικός σου personal trainer. Κάθε μέρα από τις 12.00 έως τις 20.00 θα συναντήσεις επαγγελματίες personal trainers για να δημιουργήσετε μαζί το προσωπικό σου πρόγραμμα εκγύμνασης ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί: από απώλεια βάρους και βελτίωση του μεταβολισμού μέχρι μυϊκή ενδυνάμωση και ισορροπία. Τσέκαρέ το και ξεκίνα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ