Advertorial

«Νέα Διαγώνιος», το εστιατόριο που αγαπά η Θεσσαλονίκη

Ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, σε ταξιδεύει πάντα στο καλοκαίρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Διαγώνιος

«Νέα Διαγώνιος»: ένα εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς στη Θεσσαλονίκη

Σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, η «Νέα Διαγώνιος», το κλασικό αυτό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, σας ταξιδεύει κατευθείαν στο καλοκαίρι, οποιαδήποτε εποχή κι αν το επισκεφθείτε. Η μίνιμαλ αισθητική, με την πέτρα και το ξύλο να συνθέτουν το σκηνικό του, του προσδίδει έναν φίνο χαρακτήρα και μια καθαρότητα, που όλοι αναζητάμε. Ο κήπος του δε, αποτελεί το highlight, κυρίως τους πιο θερμούς μήνες.

Η δεύτερη γενιά του εστιατορίου «Νέα Διαγώνιος» ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στην κουζίνα, μεγιστοποιώντας έτσι την απόλαυση του φαγητού, έχοντας πάντα ως άξονα την ποιότητα, την πίστη σε παραδοσιακά, τοπικά υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές, τη βιωσιμότητα, αλλά κυρίως τη γεύση.

Νέα Διαγώνιος

Με επικεφαλής τον βραβευμένο chef Ιωάννη Χαντακή, ο κατάλογος δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Εκτός από τα φημισμένα τους πιάτα, τον γύρο και τα σουτζουκάκια, συστήνουμε το φιλέτο μοσχαρίσιο σε νιόκι πατάτας, κρέμα πορτσίνι και καρπάτσιο τρούφας και για το τέλος, το προφιτερόλ με Namelaca σοκολάτα 70%, κρακελέ σουδάκια γεμισμένα με κρέμα καραμέλας, crumble hazelnut και σος σοκολάτας.

Νέα Διαγώνιος
Νέα Διαγώνιος

Η στήριξη στους μικρούς, έλληνες παραγωγούς είναι εμφανής μέσα από τη wine list, που έχει καταρτιστεί βάση χιλιομετρικής απόστασης από το εστιατόριο, στα 60 χλμ., για να αφήνει το μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η «Νέα Διαγώνιος», πρόσφατα, διακρίθηκε στα World luxury Restaurant Awards με τα βραβείο καλύτερο luxury grill restaurant στο κόσμο, και καλύτερος Head Chef στην Ευρώπη καθώς και στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια στο Trip Advisor.

Θεμ. Σοφούλη 64Α, 2310 029085, www.neadiagonios.gr, Fb: Νέα Διαγώνιος, Instagram: @neadiagonios

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ