Advertorial

Το ολοκαίνουργιο Avant Mar είναι ένα κόσμημα στην Πάρο

Ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Νάουσα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Avant Mar Πάρος

Avant Mar: Το ολοκαίνουργιο 5αστερο ξενοδοχείο της Πάρου βρίσκεται στη Νάουσα.

Advertorial

Από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα μπαίνει το άρωμα του Αιγαίου. Αλμύρα και ήλιος. Τραβάς τις κουρτίνες και στα μάτια σου φανερώνεται όλο το μπλε του κόσμου. Θάλασσα και ουρανός. Από αυτό το μπαλκόνι μπορεί να χαζέψει σχεδόν ολόκληρη την εμβληματική παραλία «Πιπέρι» , τα πιο φημισμένα νερά της Πάρου . Κι ύστερα σκέφτεσαι πως δεν είναι μόνο η θέα που φέρνει στα πόδια σου το νησί. Ολόκληρο το ξενοδοχείο, πιστό στις σχεδιαστικές γραμμές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, μοιάζει με τη μικρή της Πάρου. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Avant Mar , που μόλις άνοιξε τις πόρτες που οδηγούν στις παραδεισένιες διακοπές.

Το νέο ξενοδοχείο, που έχει για σύμβολό του το αλμυρίκι, το δέντρο της καλοκαιρινής ανεμελιάς, απλώνεται γύρω από μία πισίνα μήκους 55 μέτρων ειδικά σχεδιασμένη ώστε να δίνει την εντύπωση που ενώνεται με τη θάλασσα, δημιουργώντας έτσι το αίσθημα της απόλυτης χαλάρωσης σε κάθε επισκέπτη. To Avant Mar διαθέτει 38 δωμάτια (ανάμεσά τους και επτά πολυτελείς σουίτες η καθεμία με ιδιωτική plunge pool καθώς και η “Avant Mar Premium Sea View Suite”) και όλα είναι σχεδιασμένα με πλήρη σεβασμό στην παραδοσιακή και τόσο χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.

Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος

Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το Tense Architecture Network, ενώ τo interior design to Chadios Architects. Ως κύριο υλικό προτιμήθηκε το λευκό μάρμαρο, ενώ η χρήση των ανοιχτών χρωμάτων και των φυσικών περασμάτων τόσο του φωτός όσο και του αέρα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας. Τα στοιχεία της παριανής αρχιτεκτονικής, οι καμάρες, οι εσοχές και τα γεωμετρικά μοτίβα, είναι όλα εδώ αποδίδοντας φόρο τιμής στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Ακόμα και το δάπεδο παραπέμπει στο παραδοσιακό πλακόστρωτο που συναντάμε στους οικισμούς της Πάρου, μόνο που εδώ συντίθεται με ακανόνιστες πλάκες λευκού μαρμάρου και υπόλευκους αρμούς. Κι έτσι, από ό,τι φαίνεται, το στοίχημα του αρχιτεκτονικού γραφείου πέτυχε: το Avant Mar είναι ένας αυθεντικός χώρος φιλοξενίας που ενώ ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις, την ίδια στιγμή διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου.

Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος

Η General Manager, Άννα Ασημακοπούλου, αποτελεί ένα ανεκτίμητο πυλώνα για το Avant Mar, φέρνοντας μια διακριτική γοητεία και αίσθηση ζεστασιάς στην φιλοξενία του ξενοδοχείου, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της διαμονής τους. Αλλά όλα αυτά, η απροσποίητη φιλοξενία, ο μοναδικός σχεδιασμός, η ευγενής πολυτέλεια, δεν είναι καν οι μοναδικοί πόλοι έλξης. Μέσα στο Avant Mar λειτουργεί (για πρώτη φορά στην Πάρο), το εμβληματικό Matsuhisa, το εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας που κάθε μητρόπολη του κόσμου θα ήθελε να έχει. Το Matsuhisa της Πάρου σερβίρει με φόντο το Αιγαίο όλα τα signature πιάτα του Nobu Matsuhisa που άφησαν εποχή όπως το new style sashimi ή το –πλέον κλασικό- black cod miso, ενώ δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το ξεχωριστό sushi bar. Στο κέντρο του εστιατορίου υπάρχει και το bar που σερβίρει δυνατά cocktails, απολύτως ιδανικά για να συνοδεύσουν κάθε γεύμα, συνοδεία μουσικής των καθημερινών dj set.

Avant Mar Πάρος, Matsuhisa Restaurant
Matsuhisa Restaurant
Avant Mar Πάρος, Matsuhisa Restaurant
Matsuhisa Restaurant
Avant Mar Πάρος, Matsuhisa Restaurant
Matsuhisa Restaurant
Avant Mar Πάρος, Matsuhisa Restaurant
Matsuhisa Restaurant

Το γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώνεται με το all day restaurant του ξενοδοχείου, το ωραίο Thymes που φέρει την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κατσάνου, και που προσφέρεται για πρωινό, μεσημεριανό και dinner δίπλα στην πισίνα. Ιδιαίτερα γευστική γωνιά είναι, όμως, και το pastry shop Figs, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας.

Avant Mar Πάρος, Thymes Restaurant
Thymes Restaurant
Avant Mar Πάρος, Thymes Restaurant
Thymes Restaurant
Avant Mar Πάρος, Figs Greek Pastry Shop
Figs Greek Pastry Shop

Ένα τόσο ξεχωριστό ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και ένα εξίσου ξεχωριστό spa. Όσοι βρεθούν εδώ, στο wellness area του Avant Mar, θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να απολαύσουν τη θεραπεία της επιλογής τους κάτω από τον κυκλαδίτικο ουρανό. Ο ημι-υπαίθριος σχεδιασμός του wellness area αντλεί έμπνευση από την αρχαιότητα, και συγκεκριμένα από τα ιαματικά λουτρά του Ασκληπιείου. Οι επισκέπτες μπορούν μεταξύ άλλων να επιλέξουν το Ancient Greek Full Body Massage, μία θεραπεία με ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα ή το Cinq Mondes Relaxing Oriental Full Body Massage, ένα απόλυτα χαλαρωτικό μασάζ εμπνευσμένο από τις μαροκινές παραδόσεις του χαμάμ.

Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος

Το Avant Mar βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία Πιπέρι με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά και μία μόλις ανάσα μακριά από τη Νάουσα. Το ιδανικό ορμητήριο, δηλαδή, για να εξερευνήσεις ολόκληρη την Πάρο, αλλά ταυτόχρονα και το προσωπικό σου θερινό καταφύγιο…

Avant Mar Πάρος
Avant Mar Πάρος
Παραλία Πιπέρι

Avant Mar
Πιπέρι, Νάουσα, 84401, Πάρος
Τ. 2284 440 300
E. info@avantmar.com
www.avantmar.com
FB:  avantmar
IG:  avantmarparos

Matsuhisa Paros
Πιπέρι, Νάουσα, 84401, Πάρος
Τ. 2284 440 320
E. contact@matsuhisaparos.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ