Advertorial

Πόλος έλξης το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Ανανεωμένο υποδέχεται τους επισκέπτες του το διασημότερο χιονοδρομικό της χώρας.

woman_guest.jpg
Έφη Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
© Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Σημαντικά αναβαθμισμένο τη φετινή χρονιά το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Υπέροχα νέα για τους λάτρεις του σκι και όχι μόνο, καθώς πρίν από λίγες μέρες άνοιξαν και πάλι οι εγκαταστάσεις του εμβληματικού Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ) για επισκέπτες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Ήδη όλοι οι φίλοι του βουνού μπορούν να επισκεφθούν τα ανακαινισμένα Σαλέ του μεγαλύτερου χιονοδρομικού κέντρου της Ελλάδας αλλά και να απολαύσουν τη βόλτα τους στο πανέμορφο τοπίο, ενώ έχουν ανοίξει και οι περισσότερες πίστες για χιονοδρομία μιας και φέτος ο καιρός ευνόησε σημαντικά τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Οι φετινές γιορτές βρίσκουν το Χιονοδρομικό «ντυμένο στα λευκά», ένα δώρο της φύσης που δεν έρχεται συχνά και σίγουρα δεν πρέπει να το χάσει κανένας.

ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΞΑΝΑ –ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
© Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Με στόχο να αποτελέσει έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό σε ετήσια βάση
 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει αλλάξει τελείως πρόσωπο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αναβάθμισή του από τη διαχειρίστρια του κέντρου Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με στόχο να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12μηνης λειτουργίας, παρέχοντας ένα μοναδικό και διαφορετικό τουριστικό προϊόν στις 4 εποχές του χρόνου, όπως ποδηλατικές διαδρομές, μονοπάτια, συναυλίες, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.
Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανακαινίστηκε
© Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Στο πλαίσιο αυτό, ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν όλοι οι χώροι υγιεινής με  σύγχρονες προδιαγραφές και μετά από δεκαετίες, διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εμπειρίας και ασφάλειας προς όλους τους επισκέπτες, δημιουργήθηκαν ειδικές ράμπες που διασφαλίζουν την πλήρη προσβασιμότητα των υποδομών για άτομα με αναπηρία, υπήρξε πλήρης αναβάθμιση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, της Φτερόλακας και επαναλειτουργία του Σαλέ, αλλά και πλήρης ανακαίνιση (εσωτερικά) στα Κελάρια 1950. Επίσης, δημιουργήθηκαν εξοπλισμένοι χώροι για την παροχή μαθημάτων χιονοδρομίας, λειτουργούν εμπορικά καταστήματα για την ενοικίαση σύγχρονου εξοπλισμού για νέους και προχωρημένους χιονοδρόμους και για όλες τις πίστες, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν μία σειρά από διαφορετικές επιλογές και δυνατότητες στους επισκέπτες αλλά και φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες προς όλους.
 
Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανακαινίστηκε
© Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
 
 
Παράλληλα, η ΕΤΑΔ δημιούργησε μια νέα εταιρική ταυτότητα με στόχο την ανάδειξη μίας νέας, φρέσκιας και σύγχρονης εικόνας, μέσα από ενέργειες όπως rebranding εγκαταστάσεων, νέο λογότυπο, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά., που συμβαδίζει με τις δυνατότητες και τη δυναμική που στοχεύει να δώσει στο κέντρο.
 
Το θετικό αποτύπωμα του ΧΚΠ στην ευρύτερη περιοχή
 

Είναι απόλυτα σαφές ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ωφελεί συνολικά την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αναπτυξιακή της προοπτική. Με τον στόχο της ΕΤΑΔ, το χιονοδρομικό να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, πλέον θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη χώρα συνολικά.

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού ανακαινίστηκε
© Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Μέτρα προστασίας και υγιεινής
 

Οι επισκέπτες του ΧΚΠ θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στους χώρους εστίασης, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αλλά και για τη χρήση των αναβατήρων, σύμφωνα με το πρόσφατο Πρωτόκολλο Λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων. Ειδικότερα, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τους εξωτερικούς χώρους του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ για τους εσωτερικούς χώρους των Σαλέ επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε επισκέπτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανήλικοι (από 4 έως και 17 ετών), εισέρχονται με την επίδειξη Self Test. Στους ανοικτούς χώρους υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας.

Ήξερες ότι…
 
Το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό αποτελεί το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, σε αριθμό και χιλιομετρικό μήκος αναβατήρων και πιστών. Διαθέτει 23 πίστες, 17 αναβατήρες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χλμ.
Δείτε περισσότερα και κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριο σας στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του κέντρου www.parnassos-ski.gr, IG: parnassosski_official, FB: parnassosski.gr
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ