Advertorial

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Ένας καλός ψεύτης»

Στέλνοντας ένα απλό e-mail

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)»

Στείλτε e-mail και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)» στον κινηματογράφο Αθήναιον.

Δύο θρύλοι, η βραβευμένη με Όκαρ Έλεν Μίρεν (The Queen) και ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ίαν ΜακΚέλεν (Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Gods and Monsters) συμπρωταγωνιστούν σε ταινία για πρώτη φορά και μάλιστα σε ένα ευφυέστατο, αγωνιώδες θρίλερ για τα μυστικά που κρύβουν οι άνθρωποι και τα ψέματα που βιώνουν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ράσελ Τόβεϊ («Quantico») και ο Τζιμ Κάρτερ ("Downton Abbey").

Ο Μπιλ Κόντον, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος της ταινίας “Gods and Monsters” αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της ταινίας, σε σενάριο του Τζέφρι Χάτσερ ("Mr. Holmes"), ο οποίος βασίστηκε στο ευρέως αναγνωρισμένο μυθιστόρημα του Νίκολας Σίρλ.

«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)», Ιαν ΜακΚέλεν, Ελεν Μίρεν

Σύνοψη
Ο Ρόι Κόρτνεϊ (Ίαν ΜακΚέλεν), ένας επαγγελματίας απατεώνας, έχει βάλει στο μάτι τον επόμενο στόχο του: τη χήρα Μπέτι ΜακΛις (Έλεν Μίρεν) με τεράστια περιουσία στη διάθεσή της. Και ο Ρόι σκοπεύει να πάρει ό,τι της ανήκει. Από την πρώτη τους συνάντηση, ο Ρόι αρχίζει να βομβαρδίζει την Μπέτι με τα δοκιμασμένα κόλπα του και η Μπέτι, που μοιάζει γοητευμένη, παρασύρεται. 

«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)», Ιαν ΜακΚέλεν, Ελεν Μίρεν

Ένα είναι σίγουρο: όταν συναντιούνται, ο Ρόι ζυγίζει την Μπέτι με το έμπειρο μάτι ενός εκτιμητή. Κάτω από τους άψογους τρόπους του και το λαμπερό του βλέμμα είναι ένας ασύδοτος απατεώνας που θέλει να τη γοητεύσει, να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της… και να καταχραστεί όλα της τα χρήματα. Ήδη μάλιστα πιστεύει ότι τα έχει σχεδόν καταφέρει. Η Μπέτι είναι θερμή, τρυφερή, μοναχική και ίσως πιο εγκάρδια παρά συνετή.

«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)», Ιαν ΜακΚέλεν, Ελεν Μίρεν

Όμως, παρά την αυτοπεποίθηση που διακρίνει τον Ρόι, υπάρχει περίπτωση η γυναίκα αυτή να μην είναι αυτό που δείχνει. Μπορεί να έχει κι αυτή τα μυστικά της. Σίγουρα πάντως, η Μπέτι έχει φροντίσει για την ασφάλεια της, έχοντας τον εγγονό της να την περιμένει στο αυτοκίνητο για να τη συνοδεύσει, αν το ραντεβού δεν πήγαινε καλά. «Απλώς μία πρόληψη» εξηγεί. Και το αγόρι ανησυχεί. Φυσικά, ο Ρόι έχει κατανόηση, παρόλο που το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι έναν νεαρό προστάτη στα πόδια του.

Ψάξε ανάμεσα στα ψέματα

«Η ταινία πραγματεύεται τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης με χιούμορ μακάβριο» λέει ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον για αυτή τη συναρπαστική ιστορία, όπου λίγα είναι αυτό που δείχνουν. «Είναι ένα χιτσκοκικό θρίλερ, που υφαίνει μυστήριο, έγκλημα και ανθρώπινο δράμα μαζί. Στο επίκεντρο είναι δύο καταπληκτικοί σύνθετοι χαρακτήρες τους οποίους υποδύονται δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, στην κορύφωση της τέχνης τους, που μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε μέχρι τέλους, όπως συμβαίνει στις κλασικές ιστορίας μυστηρίου. Είναι διεστραμμένα αστείο».

Αυτό που υπάρχει από κάτω, είναι αυτό που έχει σημασία στην ιστορία

Ο σεναριογράφος Τζέφρι Χάτσερ λέει για την ιστορία του βιβλίου που μετέφερε σε κινηματογραφικό σενάριο: «Στη μέση της ιστορίας υπάρχει μια απάτη, στη μέση της απάτης υπάρχει μια ερωτική ιστορία και στη μέση της ερωτικής ιστορίας κάτι άλλο. Είναι σαν μπαμπούσκες, κάθε φορά που βγάζεις το κεφάλι της μίας, βρίσκεις μία άλλη μέσα».

«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)», Ιαν ΜακΚέλεν, Ελεν Μίρεν

Η μεταφορά του βιβλίου για τον κινηματογράφο σήμαινε και τη μεταφορά της στο σήμερα, όπου η τεχνολογία παίζει καταλυτικό ρόλο. «Το βιβλίο αποκαλύπτει πράγματα νωρίτερα και αγωνία προκύπτει από το πότε θα ανακαλύψουν οι χαρακτήρες αυτό που ο αναγνώστης ήδη ξέρει» λέει ο Χάτσερ. «Η ταινία είναι πιο αντικειμενική, επιτρέποντας στο κοινό να υιοθετήσει πρώτα την οπτική του ενός χαρακτήρα και μετά του άλλου».

«Ένας καλός ψεύτης (The Good Liar)»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η Athens Voice δίνει τη δυνατότητα σε 20 από εσάς να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 (ώρα προσέλευσης στις 19:30) στον κινηματογράφο Αθήναιον, στους Αμπελόκηπους. Στείλτε ένα απλό email στο contest@athensvoice.gr με το ονοματεπώνυμό σας και γράφοντας «The Good Liar» στο θέμα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ