Advertorial

Το Hilton φωτισμένο αλλιώς

Τα adidas Originals γιόρτασαν το λανσάρισμα του Deerupt αλλάζοντας την πρόσοψη του εμβληματικού ξενοδοχείου για μερικά λεπτά

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_deerupt_hilton-3.jpg

Για τον ανυποψίαστο θεατή, η ιδέα που είχαν τα adidas Originals να καλωσορίσουν στην Ελλάδα το λανσάρισμα του νέου sneaker Deerupt με μια ανατρεπτική εικαστική προβολή, ένα υπερθέαμα από ήχο και φως (λέιζερ για την ακρίβεια) που «ξεδιπλώθηκε» σε όλη την εξωτερική όψη του ξενοδοχείου αλλάζοντάς την εντελώς, ήταν όχι μόνο εντυπωσιακή αλλά και πρωτόγνωρη.

thumbnail_deerupt_hilton-2.jpg

Την περασμένη Πέμπτη 22/3 το βραδάκι, όχι μόνο οι τριάντα επίσημοι καλεσμένοι της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών (μεταξύ αυτών και η Athens Voice) αλλά και όλοι όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα από το Hilton Athens σταματούσαν (ελαφρά αποσβολωμένοι είναι αλήθεια) στρέφοντας ψηλά το κεφάλι, επειδή εκείνο που έβλεπαν να συμβαίνει σε όλη πρόσοψη του κτιρίου από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας δεν το είχαν ξαναδεί.

ADIDAS ORIGINALS DEERUPT LAUNCH - 3D PROJECTION MAPPING AT HILTON ATHENS SHORT

thumbnail_deerupt_hilton-1.jpg

Έχοντας στο επίκεντρο το βασικό στοιχείο αρχιτεκτονικής της νέας σιλουέτας Deerupt, το grid (ελληνιστί κάναββος), τα adidas Originals δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό motion εικαστικό, εμπνευσμένο από τo gird που αποτελεί την απαρχή του design στην Τέχνη και το οποίο γίνεται επίσης έμπνευση για τη μίνιμαλ αισθητική και τον τολμηρό σχεδιασμό του νέου Deerupt. Το είδαμε από κοντά και, αισθητικά τουλάχιστον, είναι θαυμάσιο. Βέβαια να θυμηθούμε ότι το μοτίβο του grid είχε εμφανιστεί ήδη από τη δεκαετία του '80 στα παπούτσια adidas running, απλώς σήμερα επιστρέφει με νέα προοπτική δημιουργώντας μια εντελώς ανατρεπτική πρόταση. Με σχεδιασμό που καταφέρνει να συνδυάσει το παρελθόν και το μέλλον με υψηλή αισθητική, τα νέα Deerupt έρχονται να γράψουν τη δική τους ιστορία δίπλα σ' εκείνη των sneakers. Επιπλέον, κοιτώντας τα από μακριά, εμάς τουλάχιστον μας φάνηκαν να στέλνουν μια νότα αισιοδοξίας, καθαρότητας και χαράς της ζωής.

thumbnail_deerupt_hilton-4.jpg

To 3D mapping projection της Αθήνας, δημιουργία του αθηναϊκού γραφείου Fake Office σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τομαρά, μας θύμισε για λίγο εκείνα τα επικά λέιζερ πρότζεκτ που έκανε κάποτε ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ανά τον κόσμο και με τα οποία έγινε γνωστός. Δεν κρατάνε πολύ ώρα αλλά μένουν στο κεφάλι σου για πολλές πολλές ώρες μετά.

thumbnail_deerupt_hilton-5.jpg

Κάτι ακόμα που μας έκανε εντύπωση είναι ο χώρος που διάλεξαν αυτή τη φορά τα adidas Originals για να κάνουν το λανσάρισμα του νέου sneaker. Στην Αθήνα ήταν το Hilton, στο Παρίσι ήταν η φωταγώγηση της περίφημης Place du Carrousel, της αψίδας που βρίσκεται ανάμεσα στο Μουσείο του Λούβρου και στους κήπους του Τυλερί, ένα αρχιτεκτονικό μνημείο του 17ου αιώνα με βαριά ιστορία το οποίο όμως... οι Γάλλοι δεν έχουν πρόβλημα να το παραχωρούν!

Επιστρέφουμε ξανά σ' εκείνο το βράδυ στο Hilton γιατί δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το πριβέ δείπνο που παρέθεσαν τα adidas Οriginals σε 30 καλεσμένους σ' ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο επίπεδο της πισίνας.

2.jpg

Μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στους καλεσμένους τον ηθοποιό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Κωνσταντίνο Τζούμα, τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, τον βραβευμένο σεναριογράφο και πολύτιμο συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, Ευθύμη Φιλίππου (χωρίς μουστάκι!), τον σκηνοθέτη του Black Out και τόσων υπέροχων ντοκιμαντέρ Μενέλαο Καραμαγγιώλη, τον Marketing Manager του ΚΠΙΣΝ Νικόλα Γιατρομανωλάκη, το φωτογράφο Νικόλα Μάστορα κ.ά.

1.jpg

Το Hilton φωτισμένο αλλιώς

Μπήκαμε σε ένα υποφωτισμένο δωμάτιο με μοναδική επίπλωση ένα μακρόστενο τραπέζι στρωμένο με ένα εντυπωσιακό, grid “τραπεζομάντηλο”. Το περιγράφουμε: Φανταστείτε ένα μακρόστενο ηλεκτρονικό πίνακα με φωτάκια που σχηματίζουν ασπρόμαυρα τετραγωνάκια και αναβοσβήνουν σε τακτά διαστήματα. Εκεί προσφέρθηκαν μια σειρά από πιάτα υψηλής γαστρονομίας, επιλεγμένο κρασί και ένα γλυκό που θα θυμόμαστε για καιρό: Σφαίρα μαύρης σοκολάτας συνοδευόμενη από παγωτό μαστίχα και πορτοκάλι. Όπως για καιρό θα θυμόμαστε τις εικόνες που φώτισαν για λίγο το νυχτερινό ουρανό της πόλης, με καμβά την επιφάνεια του διάσημου κτιρίου της.

Το Deerupt κυκλοφορεί ήδη από τις 22/3. Δοκίμασέ το στο adidas Originals Store (Αθηναΐδος 5 & Καλαμιώτου).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ